Beste Accuboormachine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

De coronapandemie is inmiddels voorbij, maar toch blijven we als Nederlanders flink klussen. Ondanks dat de groei van de omzet van bouwmarkten in 2022 wat afzwakt, is er nog steeds sprake van een groei. Dit zien we terug in de aanschaf van apparatuur, materialen, verf en meer. Een van de apparaten die veelvuldig worden aangeschaft, zijn accuboormachines.

Daarom hebben we hier de beste accuboormachines van 2022 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar het vermogen, de accu's die worden meegeleverd, een meegeleverde koffer, het gewicht en natuurlijk de prijs. In de categorie 'Beginners' is de Powerplus POWX0069LI als beste accuboormachine uit de test gekomen. Benieuwd naar een goede professionele accuboormachine of een boormachine met klopfunctie? In deze review lees je er alles over!

Beste beginners / budget accuboormachine
Powerplus POWX0069LI
Coolblue
Powerplus POWX0069LI
Beste professionele accuboormachine
Makita DHP485RFJ
Coolblue
Makita DHP485RFJ
Beste accuboormachine met klopfunctie
Bosch UniversalImpact 18 SystemBox
Coolblue
Bosch UniversalImpact 18 SystemBox
Beste 18v accuboormachine
DeWalt DCD791P2-QW
Coolblue
DeWalt DCD791P2-QW
Beste voor de fanatieke doe-het-zelver
DeWalt DCD777S2T-QW
Coolblue
DeWalt DCD777S2T-QW
Powerplus POWX0069LI Bekijk prijzen
Vermogen: 25 Nm
Accu’s: 2
Koffer: Nee
Gewicht: 2 kg
Hierom zijn we fan:
Verschillende materialen
Geïntegreerde werklamp
Gewicht
Prijs
Let hierop:
Klopfunctie
Koolborstelloze motor

Geschikt voor: Beginnende klussers die voor een scherpe prijs een goede accuboormachine willen.

Voor beginnende klussers is de Powerplus POWX0069LI als beste uit de test gekomen. Een van de belangrijkste redenen is dat je de accuboormachine voor verschillende materialen kunt gebruiken, waaronder bijvoorbeeld:

 • Gips
 • Zacht steen
 • Hout
 • Metaal

Hiervoor kun je maar liefst 18 verschillende koppelstanden gebruiken. Dit zijn standen waarmee je de kracht in kunt stellen waarmee de boorkop ronddraait. Hoe hoger de koppelstand, hoe meer kracht en hoe harder het materiaal waarin je kunt boren.

Het werken met een van de beste accuboormachines

Als je aan het werk gaat met de accuboormachine vallen er een aantal grote pluspunten op. Allereerst is dit het gewicht van de boormachine. Deze weegt namelijk maar 2 kilogram, waardoor je ook langere tijd klussen kunt uitvoeren, zonder dat je last van je gewrichten krijgt.

Daarbij is er ook een geïntegreerde werklamp die je kunt gebruiken. Hierdoor kun je de boormachine ook gebruiken op plekken waar er minder licht is. Denk daarbij aan werken in de kelder, maar ook als je gaat klussen zonder dat er verlichting in huis is.

Doordat je al deze eigenschappen voor een zeer scherpe prijs krijgt, is dit de beste goedkope accuboormachine. Het is namelijk veruit de goedkoopste boormachine in deze review. Vergelijken we dit namelijk met de duurste boormachine in deze review, de DeWalt DCD791P2, dan is deze meer dan zes keer goedkoper.

De verbeterpunten

Ondanks dat we zeer te spreken zijn over deze accuboormachine, zijn er ook een tweetal verbeterpunten die we willen vermelden. Dit begint met het ontbreken van de klopfunctie, waardoor je niet in tegels of baksteen kunt boren. Hiervoor heb je een zwaardere boormachine nodig, zoals de Makita DHP485RFJ.

Het tweede punt dat wat ons betreft ontbreekt, is de koolborstelloze motor. Deze draagt normaal gesproken bij aan de levensduur van de boormachine, aangezien er minder wrijving en minder warmte gegenereerd wordt. Hierdoor kun je langer met één acculading doen en gaat de boormachine langer mee.

De beste accuboormachine van 2022 voor beginners vanwege de scherpe prijs, het lichte gewicht en de geïntegreerde werklamp.

Verkrijgbaar bij:
Makita DHP485RFJ Bekijk prijzen
Vermogen: 50 Nm
Accu’s: 2
Koffer: Ja
Gewicht: 1,8 kg
Hierom zijn we fan:
Bijgeleverde accessoires
100-delige bitset
Boorcapaciteit
Tegels en baksteen
Let hierop:
Geïntegreerde stofafzuiging
Prijs

Geschikt voor: De professional die dagelijks met een accuboormachine werkt.

Wil je als professional direct aan de slag, dan kun je het beste kiezen voor de Makita DHP485RFJ. Naast dat je hier twee verschillende li ion accu's bij krijgt, wordt er ook een 100-delige bitset meegeleverd. Hierdoor kun je meteen beginnen met klussen.

In deze set worden onder meer:

 • Bitjes meegeleverd
 • Steenboren
 • Houtboren
 • Magnetische bithouder
 • Meegeleverde oplader

Een groot voordeel van de li ion accu is dat deze gebruik maakt van het Makita LXT 18V accu platform. Hierdoor kun je de accu dus ook gebruiken voor je afkortzaag, klopboormachine of invalzaag.

Krachtige accuboormachine

De krachtige motor heeft de mogelijkheid om 28500 slagen per minuut te genereren. Hierdoor kun je ook in hardere materialen boren, waaronder bijvoorbeeld tegels en baksteen. Dit zijn de hardere steensoorten, maar ook voor de zachte materialen is dit geschikt.

Met de Makita boor kun je gaten boren tot wel 38 millimeter in hout. Daarnaast boor je tot wel 13 millimeter in hout en 13 millimeter in (zacht steen). Kortom, de mogelijkheden om te boren zijn enorm.

Een nadeel van de Makita accuboormachine is wel dat er geen geïntegreerde stofafzuiging is. Hierdoor moet je altijd een bouwstofzuiger op je accuboormachine aansluiten. Doe je dit niet, dan moet je na het zagen zelf schoonmaken.

De prijs

Ondanks dat je enorm veel accessoires krijgt, ligt de prijs van de accuboormachine wel een stuk hoger. Hierdoor is deze geschikt voor de zware klussen van een professional, maar minder geschikt voor beginnende klussers. Voor fanatieke doe het zelvers is deze meer geschikt als ze ook echt vaak klussen.

Een laatste punt dat we nog willen benoemen is de koolborstelloze motor. Deze zorgt ervoor dat de motor langer meegaat, maar ook dat deze minder warm wordt en er minder wrijving ontstaat. Zeker op de lange termijn is dit een verademing voor de motor. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld de Bosch UniversalImpact.

De beste accuboormachine van 2022 voor echte professionals, onder meer door de meegeleverde accessoires en de mogelijkheid om door steen en tegels te boren.

Verkrijgbaar bij:
Bosch UniversalImpact 18 SystemBox Bekijk prijzen
Vermogen: 34 Nm
Accu’s: 2
Koffer: Ja
Gewicht: 1,2 kg
Hierom zijn we fan:
Klopfunctie
Geïntegreerde werklamp
Meegeleverde accu's
Bitset
Let hierop:
35 Nm koppel
Koolborstelloze motor

Geschikt voor: Klussers die veel werken met tegels, bakstenen en andere harde steensoorten

Werk je als klusser veel met tegels, bakstenen en andere steensoorten, dan moet je de Bosch UniversalImpact hebben. Dat komt omdat deze beschikt over een klopfunctie, waardoor de boormachine niet alleen een ronddraaiende, maar ook kloppende beweging maakt.

Deze combinatie is nodig om door het harde materiaal heen te komen. Toch kun je er ook voor kiezen om de klopfunctie niet te activeren, waardoor je ook door de volgende materialen komt:

 • Gips en zacht steen
 • Hout en metaal
 • Schroeven

Li ion accu

De twee meegeleverde 1,5 ah accu's vallen binnen het Bosch POWER FOR ALL accuplatform. Hierdoor kun je de accu ook op ander elektrisch gereedschap van Bosch gebruiken. Belangrijk is daarbij wel dat deze apparaten ook van ditzelfde platform gebruik maken.

Deze accu's geven je maximaal 34 Nm koppel. Hoewel je hiermee uitstekend uit de voeten komt met korte klussen, is deze een stuk minder geschikt voor langdurig zwaar schroefwerk.

In dat geval kun je beter kiezen voor de DeWalt DCD791P2, aangezien deze maar liefst 70 Nm koppel heeft. Hierdoor kun je ook langdurig zware klussen uitvoeren, zonder dat de boormachine kracht inlevert.

In tegenstelling tot de Makita accuboormachine beschikt de Bosch accuboormachine niet over een koolborstelloze motor. Hierdoor gaat de motor van de boormachine minder lang mee. Het kan daardoor ook zijn dat je vaker de accu moet verwisselen.

Meegeleverde accessoires

Naast dat je de accuboormachine meegeleverd krijgt, zitten er ook enorm veel accessoires bij. Je krijgt namelijk een 210-delige SystemBox meegeleverd. Hierin zitten onder meer:

 • Houtborenset van 4 tot 10 millimeter
 • 174 schroeven en pluggen
 • 32-delige bitset

Het lichte gewicht van de accuboormachine zorgt ervoor dat je deze voor langere tijd kunt gebruiken, zonder dat je last krijgt van je gewrichten. Daarnaast zorgt de geïntegreerde verlichting ervoor dat je de accuboormachine ook in het donker kunt gebruiken.

De beste accuboormachine met klopfunctie, waardoor je ook moeiteloos in steen, tegels en andere harde materialen boort.

Verkrijgbaar bij:
DeWalt DCD791P2-QW Bekijk prijzen
Vermogen: 70 Nm
Accu’s: 2
Koffer: Ja
Gewicht: 1,7 kg
Hierom zijn we fan:
Boren meegeleverd
Boorcapaciteit
18 Volt accu
Koppel
Let hierop:
Prijs
Klopfunctie

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een krachtige accuboormachine voor zwaarder boorwerk

Ben je op zoek naar een goede accuboormachine met verschillende accessoires, dan moet je de DeWalt DCD791P2-QW. Naast dat je de boormachine krijgt, krijg je namelijk ook een 100 delige accessoireset. Hierin zitten onder meer:

 • 2x 18 Volt li ion accu's
 • Riemhaak
 • Magnetische bithouder
 • Koffer

Naast dat je met deze accessoires direct aan de slag kunt, kun je de boormachine ook gemakkelijk opbergen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de accuboormachine veilig kunt opbergen, maar ook dat deze minder vatbaar is voor stof.

Over stof gebroken, er is helaas geen gebruik gemaakt van geïntegreerde stofafzuiging. Hierdoor moet je zelf een bouwstofzuiger aansluiten. Doe je dit namelijk niet, dan kan er veel stof vrijkomen. Doordat de stof rond blijft dwarrelen, kun je dagen later nog steeds regelmatig stofzuigen.

Zwaardere klussen

Een groot voordeel van deze accuboormachine is dat deze beschikt over twee 18V accu's. Hierdoor kun je enorm zware klussen uitvoeren, mede door de 70 Nm koppel die hiermee gegenereerd wordt.

De koppel zorgt voor meer kracht bij de accuboormachine. De hoeveelheid koppel heeft direct invloed op:

 • Kracht
 • Snelheid
 • Diepte

Dit alles draagt bij aan een uitstekende boorcapaciteit. Zeker in hout heb je extreem veel mogelijkheden met deze boormachine. Je boort tot wel 40 millimeter in hout, terwijl je in metaal en zacht steen tot wel 13 millimeter kunt boren.

Wat ons tijdens het boren nog is opgevallen, is dat er een riemhaak bij de accuboormachine wordt meegeleverd. Hierdoor hoefde we de boormachine niet telkens weg te leggen, maar konden we deze gewoon aan onze riem vastmaken. Zeker als je op de ladder staat is dat een groot voordeel.

De verbeterpunten

Helaas zijn er ook een aantal aandachtspunten waar je als koper rekening mee moet houden. Allereerst is dat het feit dat de prijs een stuk hoger ligt dan bij vergelijkbare accuboormachines. Ben je een beginner, dan ligt de prijs waarschijnlijk te hoog. In dat geval kun je beter kiezen voor de PowerPlus POWX0069LI.

Daarnaast beschikt deze ook niet over een klopfunctie. De kopfunctie kun je normaal gesproken gebruiken om ook een kloppende beweging te maken. Hierdoor kom je gemakkelijker door hard materiaal heen. Doordat deze ontbreekt, moet je het met deze boormachine hebben van de koppel.

De beste boormachine met 70 Nm koppel, een hoge boorcapaciteit en verschillende accessoires meegeleverd!

Verkrijgbaar bij:
DeWalt DCD777S2T-QW Bekijk prijzen
Vermogen: 65 Nm
Accu’s: 2
Koffer: Ja
Gewicht: 1,5 kg
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde set
DeWalt XR accu
Koppel
Handige koffer
Let hierop:
Klopfunctie
Stofafzuiging

Geschikt voor: De doe het zelver die over een uitstekende boorset wil beschikken.

En als laatste hebben we nog deze accuboormachine van DeWalt. Het grote voordeel van deze accuboormachine is dat deze zeer geschikt is voor de fanatieke klusser. Dit komt mede door de uitgebreide mogelijkheden die deze boormachine je biedt. Laten we daar eens naar gaan kijken.

Meegeleverde accessoires

Allereerst krijg je met de meegeleverde bits en accessoires enorm veel mogelijkheden. Wil je de accuboormachine kopen, dan hoef je in tegenstelling tot sommige andere boormachines geen accessoires meer aan te schaffen. Je krijgt onder meer:

 • Verzinkboor
 • Pilotboor
 • Magnetische bithouder
 • Acculader
 • Twee 18 volt 1,5 ah Li-Ion accu's

Vooral de twee accu's vallen daarbij in positieve zin op. Deze werken namelijk met het DeWalt XR accuplatform. Hierdoor kun je ze ook op ander elektrisch gereedschap van DeWalt gebruiken, mits deze hetzelfde accuplatform gebruiken. Denk daarbij aan een boorhamer, verfspuit of klopboormachine.

Zowel voor alle hierboven genoemde accessoires als voor de accuboormachine zelf krijg je een stevige DeWalt koffer meegeleverd. Niet alleen blijven je apparaten hierdoor beter beschermd, het voorkomt ook dat je bitjes, boren of andere accessoires kwijtraakt.

Werken met de DeWalt boormachine

Tijdens het werken met de accuboormachine zijn er een aantal dingen opgevallen. Een van de belangrijkste dingen is dat de stofafzuiging bij deze boormachine ontbreekt. Hierdoor moet je naderhand zelf schoonmaken. Ondanks dat geen enkele boormachine in deze review over deze functionaliteit beschikt, is het wel een punt om rekening mee te houden.

Wel heeft de boormachine met 65 Nm uitstekende koppel. Deze complete accuboormachine kun je hierdoor gebruiken voor boren in gips, hout, metaal, zacht steen en  boren in schroeven. Kortom, de handige doe het zelver kan prima uit de voeten met deze boormachine.

Een laatste punt van aandacht is nog wel het ontbreken van een klopfunctie. Hierdoor kun je minder snel resultaat bereiken dan bijvoorbeeld bij de Bosch boormachine. Hoewel het als fanatieke doe het zelver geen probleem is, zouden we het voor de professionele klusser niet aanraden.

De beste accuboormachine van 2022 voor de doe het zelver, onder meer vanwege de accessoireset en de uitstekende koppel.

Product Vermogen Accu’s Koffer Gewicht
Powerplus POWX0069LI Powerplus POWX0069LI
Beste beginners / budget accuboormachine
25 Nm 2 2 kg Bekijk prijzen
Makita DHP485RFJ Makita DHP485RFJ
Beste professionele accuboormachine
50 Nm 2 1,8 kg Bekijk prijzen
Bosch UniversalImpact 18 SystemBox Bosch UniversalImpact 18 SystemBox
Beste accuboormachine met klopfunctie
34 Nm 2 1,2 kg Bekijk prijzen
DeWalt DCD791P2-QW DeWalt DCD791P2-QW
Beste 18v accuboormachine
70 Nm 2 1,7 kg Bekijk prijzen
DeWalt DCD777S2T-QW DeWalt DCD777S2T-QW
Beste voor de fanatieke doe-het-zelver
65 Nm 2 1,5 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit