Beste Accuboormachine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Klussen, een schilderij ophangen, een nieuwe kast monteren, een hek voor je tuin maken. Met de beste accuboormachine zijn deze klussen zo gedaan. Met de meeste accuboormachines boor je makkelijk gaten in hout en metaal, zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Voor stenen, tegels en beton kun je beter op zoek gaan naar de beste accu klopboormachine. Die heeft vaak meer kracht en dankzij de klopfunctie kom je beter door hard materiaal heen.

Hoe gebruik je een accuboormachine?

Accuboormachines gebruik je met een oplaadbare accu en verwisselbare bitjes en boortjes. Soms worden deze meegeleverd met de boormachine, maar soms ook niet. Bij sommige boormachines stel je het koppel in tijdens het boren, zodat je de kracht op de boor kunt variëren. Er zijn ook accuboormachines met versnellingen waarmee je de snelheid van de boor makkelijk instelt. Handig als je een mooi schuurtje wilt bouwen om bijvoorbeeld je bladblazer en barbecue op te bergen.

Hoe kies je de beste accuboormachine?

Wat is een goede accuboormachine? Dat vraag je je misschien af. Een goede accuboormachine herken je aan een hoog toerental, een groot koppel (tussen 30 en 60 Nm) en veel gebruiksgemak. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan een stevig antislip handvat, een laag gewicht en de mogelijkheid om snel bitjes en boren te verwisselen. Kijk voor meer informatie ook even in onze Koopgids.

Wij hebben voor jou een top 5 gemaakt van accuboormachines. Gebruik deze om een keuze te maken uit het grote aanbod van boormachines. Wij hebben elke machine grondig getest en ons oordeel verwerkt in deze top 5.

# Product Max. koppel Aantal accu’s Gewicht Prijs v.a.
1 DeWALT DCD777S2T
Beste accuboormachine
65 Nm 2 1,5 kg € 154,99
2 BLACK+DECKER BDCDC18BAFC
Beste schroefboormachine
30 Nm 2 3,1 kg € 91,99
3 Bosch Professional GSR 18V-55
Beste professionele accuboormachine
55 Nm 3 1,2 kg € 299,99
4 Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox
Beste accu klopboormachine
38 Nm 2 1,1 kg € 159,00
5 Makita DDF485RFJ
Beste Makita accuboormachine
50 Nm 2 1,5 kg € 233,99
Laatste prijs-update: zaterdag 22 januari 2022
Beste accuboormachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Krachtige boormachine – Weegt weinig- Snel bitjes wisselen mogelijk
 • Er zitten geen bitjes en boortjes bij – Geen batterij indicatorlampje – Geen klopboorfunctie
Productreview:

Ga je een kast in elkaar zetten of wil je een houten hek maken? Dan pak je natuurlijk deze compacte DeWalt DCD777S2T-QW accuboormachine. Hij weegt maar 1,5 kilo en dat is lekker licht. Je hebt geen stopcontact nodig, dus je kunt zowel buiten als binnen aan de slag met deze boormachine. Gaten boren tot 3 cm in hout zijn geen probleem en dankzij het maximale koppel van 65 Nm is ook het zware schroefwerk zo gedaan.

Deze machine heeft geen klopboorfunctie. Boren in beton, bakstenen of tegels is dus niet mogelijk, maar je kunt ‘m wel gebruiken voor gips en hout. Het formaat van deze accuboormachine is wel heel geschikt voor het boren of schroeven in lastige hoekjes. En dat komt goed van pas als je meubels in elkaar gaat zetten.

Alles om lekker vlot te klussen

Vallen bij jou ook altijd de bitjes uit je handen als je ze gaat verwisselen? Bij deze DeWalt DCD777S2T-QW verwissel je de bits met één hand. Zo vallen ze minder snel op de grond en kun je snel doorklussen. Deze boormachine heeft ook nog de volgende voordelen:

 • Automatisch toerental
 • Snelspan boorkop
 • Accu laadt snel op

Dat maakt deze DeWalt DCD777S2T-QW tot een hele handige boormachine. Je krijgt er bovendien een koffer, 2 accu’s en een oplader bij. Zoek jij een betrouwbare en sterke accuboormachine voor al je klussen? Bestel dan deze DeWalt accuboormachine!

Beste schroefboormachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Handige ledlamp – Met 2 accu’s – 80 accessoires meegeleverd
 • Weegt 3,1 kg dus vrij zwaar- Accessoires liggen los in de koffer – Onvoldoende vermogen voor professioneel gebruik
Productreview:

Ga je voor de Black en Decker BDCDC18BAFC-QW, dan kies je voor een complete accuboormachine van 30 Nm waarmee je elke klus in en om het huis tot een goed einde brengt. Zo heb je altijd goed zicht in donkere hoeken en gaten dankzij de ledlamp die op de boormachine zit. Met de rubberen antislip handgreep klus je bovendien zonder dat de boormachine steeds uit je handen valt.

Bij deze BLACK+DECKER BDCDC18BAFC-QW krijg je standaard:

 • Acculader
 • 2x 15V Accu
 • 80-delige accessoireset
 • Koffer

Zo heb je alles wat je nodig hebt om die kast in elkaar te schroeven of eindelijk eens dat nieuwe rolgordijn op te hangen. De koffer heeft helaas geen kussen waarin je de accessoires in vast kunt klemmen. De boren en bitjes liggen dus los in de koffer.

Niet voor niets de beste schroefboormachine

Dit is niet zomaar de beste schroefboormachine uit deze test. Met deze accuboormachine boor je namelijk probleemloos gaten van 2,5 cm in hout. Daarna verwissel je snel de boor voor een bitje en kun je meteen gaan schroeven. Het koppel van 30 Nm is niet het hoogste uit deze test, maar het is ruim voldoende voor het vastdraaien van schroeven.

Deze boormachine is met 3,1 kilo wel een redelijk zwaargewicht, maar het maakt de machine ook stabiel. Als je lang moet boren, is het gewicht wel een nadeel. Wil je een goede boormachine met veel accessoires en 2 oplaadbare accu’s? Dan is deze Black & Decker schroefboormachine echt wat voor jou.

Beste professionele accuboormachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Inclusief 3 accu’s – Krachtige boormachine – Motor en accu gaan lang mee
 • Geen boren /bitjes meegeleverd – Accu niet bruikbaar op alle Bosch machines
Productreview:

Als je in de bouw werkt, dan kies je natuurlijk graag voor professioneel gereedschap. Deze Bosch GSR accuboormachine heeft alles in huis voor zware klussen. Zo heeft deze boormachine een fors koppel van 55 Nm wat voldoende kracht geeft voor het boren van gaten van 35 mm in hout. In metaal boor je er met het grootste gemak gaten van 12 mm mee.

Je neemt deze accuboormachine zo mee, dankzij de koffer met daarin:

 • 3 x 18 V 4,0 Ah Li-Ion accu
 • Acculader

Er zitten geen bitjes of boren bij deze Bosch GSR 18V-55 dus die moet je er zelf nog bij kopen.

De beste professionele accuboormachine

De boren plaats je in de robuuste Roehm metalen boorhouder van 13 mm. Deze zorgt voor de ideale krachtoverdracht voor boren en schroeven. De borstelloze motor zorgt voor een langere levensduur van de machine en de accu. De motor zorgt dat het maximale toerental van 1750 toeren per minuut ook onder zware belasting constant blijft. Zo kun je lekker doorboren.

De accu van deze accuboormachine hoort bij het 18 volt Bosch Flexible Power System accuplatform. Als je ook andere apparaten met dit platform hebt, dan kun je de accu ook daarvoor gebruiken. Je hoeft dan niet voor elk apparaat een aparte accu op te laden.

Als je een professionele, krachtige en betrouwbare boormachine zoekt, dan is deze Bosch GSR 18V-55 de beste professionele accuboormachine voor jou.

Beste accu klopboormachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Boren en bitjes meegeleverd – Licht van gewicht – Inclusief 2 accu’s
 • Niet geschikt voor beton – Geen uitleg bij opzetstukjes - Indeling koffer
Productreview:

De beste accu klopboormachine heb je nu gevonden! Met deze Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox boormachine boor je namelijk moeiteloos door hout, metaal en steen. Perfect dus voor al je klussen in en om het huis.

Met een maximaal draaimoment van 38 Nm heeft deze accuboormachine voldoende kracht voor lichte en zware klussen. De boor is alleen niet geschikt voor boren in beton. Zet er een kast mee in elkaar of gebruik de klopboorfunctie om dat mooie schilderij aan de muur te hangen.

Gebruiksgemak staat voorop bij deze Bosch accu klopboormachine

Met het handige lampje kun je ook op donkere plekjes goed zien wat je doet. Je neemt deze boormachine makkelijk mee dankzij de handige, stapelbare koffer. De koffer bevat helaas geen accuhouders, dus de accu’s liggen er los in.

In de koffer zitten 241 accessoires, waaronder boren en bitjes in allerlei soorten en maten. Je hoeft er dus geen aparte boren bij te kopen. Er zit helaas geen instructie bij, dus soms is het voor de beginnende klusser niet helemaal duidelijk waar de opzetstukjes voor bedoeld zijn.

De volgende eigenschappen van deze Bosch klopboormachine zijn heel handig tijdens het boren:

 • Lichtgewicht: de boormachine weegt slechts 1,1 kg
 • Snelspan boorkop voor makkelijk verwisselen van boren en bitjes
 • Maximaal toerental van 1.350 tpm voor snel boren

Wil je graag een betaalbare klopboormachine voor al je klussen? Dan is deze Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox de beste accu klopboormachine voor jou!

Beste Makita accuboormachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Krachtige boormachine – 21 koppelinstellingen – Inclusief 2 accu’s
 • Geen klopboorfunctie – Geen bitset – Koffer soms onhandig
Productreview:

Natuurlijk mag het merk Makita niet ontbreken in deze test. Makita is namelijk één van de betere merken als het gaat om accuboormachines. Wij vonden deze Makita DDF485RFJ de beste Makita accuboormachine en we leggen hier graag uit waarom.

Met een maximum toerental van 1900 toeren per minuut, 2 krachtige 18V accu’s en een maximaal draaimoment van 50 Nm krijg je met deze Makita accuboormachine heel veel power. Zo kun je snel en efficiënt een bureau in elkaar zetten of een latje vast boren.

Vlot boren met deze Makita accuboormachine

Deze Makita DDF485RFJ heeft een borstelloze motor, die het toerental steeds constant houdt. Dat komt goed van pas als je in hard hout gaat boren. Met de 21 koppelinstellingen varieer je de kracht die op de boor komt en met de 2 mechanische versnellingen kun je nog extra power meegeven. Deze machine heeft ook een automatische asblokkering waardoor je heel makkelijk boren en bitjes kunt verwisselen. Er zitten trouwens geen bitjes bij.

Met deze accuboor maak je gaten met de volgende doorsnedes:

 • Hout: 3,8 cm
 • Zacht steen: 1,3 cm
 • Metaal: 1,3 cm

Er zit geen klopboorfunctie op dit apparaat, dus je kunt er niet mee in beton of steen boren. Als je graag een krachtige, duurzame accuboormachine van professionele kwaliteit wilt, bestel dan deze Makita DDF485RFJ accuboormachine.

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail