Beste Accuboormachine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Of je een accuboormachine nu gebruikt voor het gaten boren, voor het vastdraaien van schroeven of voor enorm zware klussen, het is vaak het eerste gereedschap dat wordt aangeschaft. Toch zien we enorm veel verschillen in accuboormachines. Hier hebben we de beste accuboormachine van 2022 voor je.

Uit onze tests, waarbij we de accuboormachines hebben vergeleken op basis van batterijcapaciteit, het gewicht, het type boormachine en de prijs, is de Bosch PSB 1800 li-2 Systembox als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar een aantal andere goede accuboormachines? Hier hebben we ze voor je!

 • Beste koop accuboormachine - Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox
 • Best geteste accuboormachine - DeWalt DCD791P2-QW
 • Beste schroefboormachine - Bosch UniversalDrill 18 2021 pakket
 • Beste accu klopboormachine - Makita HP488DWE + 75- delige bit- en borenset
 • Beste makita accuboormachine - Makita DHP485RFJ + 75-delige bit- en borenset
# Product Batterijcapaciteit Gewicht Type
1 Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox
Beste koop accuboormachine
1,5 Ah 1,1 kilogram Klopboormachine Bekijk prijzen
2 DeWalt DCD791P2-QW
Best geteste accuboormachine
5 Ah 1,7 kilogram Schroefboormachine Bekijk prijzen
3 Bosch UniversalDrill 18 2021 pakket
Beste schroefboormachine
1,5 Ah 0,8 kilogram Schroefboormachine Bekijk prijzen
4 Makita HP488DWE + 75- delige bit- en borenset
Beste accu klopboormachine
1,5 Ah 1,7 kilogram Klopboormachine -
5 Makita DHP485RFJ + 75-delige bit- en borenset
Beste makita accuboormachine
3 Ah 1,8 kilogram Klopboormachine Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Bosch accu's - Zware klussen - Gewicht - Accessoires
Accuduur - Koolborstelloze motor

Laten we deze review maar direct beginnen met de beste accuboormachine van 2022. Dat is de Bosch psb 1800 li-2 Systembox. Bij deze accuboormachine valt direct de accu van Bosch op, aangezien je deze ook op ander elektrisch gereedschap van Bosch kunt schroeven. Denk daarbij aan een schuurmachine of multitool!

Zware belasting

Daarnaast zien we dat je de accuboormachine ook kunt gebruiken voor de zwaardere boor klussen. Dit komt doordat deze boor een boorcapaciteit van 30 millimeter in hout heeft, zodat je deze prima kunt gebruiken voor alle klussen in en rondom het huis!

Daarnaast valt ook de accessoireset op. Deze bestaat uit maar liefst 241 delen, waardoor je als beginnende klusser alles direct bij de hand hebt om aan je klus te beginnen. Daaronder vallen bijvoorbeeld:

 • Schroeven
 • Bitjes
 • Pluggen

De accu

Opvallend is dat de accuboormachine licht van gewicht is. Hierdoor kun je ook voor langere tijd met je klus aan de slag. En is je accu leeg, dan kun je deze eenvoudig vervangen met de extra meegeleverde Ah Li ion accu.

Helaas moeten we daarbij wel vermelden dat de accu met maar 1,5 Ah minder lang meegaat dan een aantal andere accu's in deze review. Hierdoor moet je de accu wat vaker opladen. Vergeet daarom ook niet om de ene accu aan de oplader te leggen, terwijl je de andere gebruikt om aan je klus te werken.

Tot slot willen we nog een klein nadeel vermelden en dat is het ontbreken van de koolborstelloze motor. Dit type motor draagt normaal gesproken bij aan de lange levensduur van de motor doordat er minder wrijving en dus minder warmte ontstaat

Met afstand de beste accuboormachine vanwege de meegeleverde bits en accessoires!

Verkrijgbaar bij:
DeWalt DCD791P2-QW Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Boorcapaciteit - Accucapaciteit - Meegeleverde accu - Laadstation
Meegeleverde bits - Prijs

Na verschillende tests te hebben uitgevoerd, zijn we het er als compleet testpanel over eens dat de DeWalt DCD791P2-QW de beste accuboormachine van dit moment is. Dit komt vooral door het laadstation waar je de boormachine eenvoudig in kunt zetten. Hierdoor laadt deze automatisch op.

Daarnaast zijn we ook enorm fan van de accucapaciteit van deze boormachine. Met een 5,0 AH lithium ion accu kun je enorm lang doorgaan met dezelfde klus, zonder dat je de accu moet verwisselen. Gelukkig is er voor de zekerheid nog wel een extra accu meegeleverd.

Bijgeleverde accessoires

Helaas ontbreekt het bij deze accuboormachine wel aan bijgeleverde accessoires. Hoewel er wel een riemhaak en TSTAK koffer worden meegeleverd, ontbreekt het bijvoorbeeld aan meegeleverde bits. Wel zien we dat er een magnetische bithouder wordt gebruikt bij deze accuboormachine.

Zo moet je bij deze accuboormachine dus nog wel zelf bitjes en schroeven aanschaffen. Hierdoor kan de prijs in totaal wat hoger uitvallen. Zoals we hieronder verder nog gaan benadrukken, komt dit nog bovenop de prijs die je al betaald voor de accuboormachine.

Boorcapaciteit

In vergelijking met andere boormachines, zien we dat deze accuboormachine een enorme boorcapaciteit heeft. Zo boor je moeiteloos tot wel 40 millimeter in hout. Daarnaast kun je de accuboormachine ook gebruiken om te:

 • Boren in gips en zacht steen
 • Boren in hout en metaal
 • Schroeven

Hoewel we enorm fan zijn van de accuboormachine, valt het ons wel op dat de boormachine duurder is dan de concurrentie. Ondanks dat je de accu van de boormachine ook op andere elektrische DeWalt gereedschap (schuurmachine) kunt gebruiken, vinden we dit toch een nadeel dat we moeten benoemen.

Een van de duurdere accuboormachines met een gigantische accucapaciteit en een magnetische bithouder!

Verkrijgbaar bij:
Bosch UniversalDrill 18 2021 pakket Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Doe het zelvers - Bosch accu - Boorcapaciteit - Accessoire pakket
Klopfunctie - Kliksysteem

Ben je een startende doe het zelver en op zoek naar een starterpakket? Dan ben je bij dit Bosch UniversalDrill 18 2021 pakket aan het juiste adres. Deze bevat namelijk alles wat je nodig hebt om de komende jaren prima vooruit te kunnen in én rondom het huis! De set bevat onder meer:

 • Dopsleutels
 • Metaal-, steen-, hout- en speedboren
 • Verzinkboor
 • Bithouder

Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we hier een aantal klussen die je als doe het zelver prima kunt uitproberen. Het zijn klussen voor beginners die je ook nog eens mooie resultaten kunnen opleveren!

Waar de meeste accuboormachines kiezen voor slechts enkele accessoires, hebben we het hier over een complete accuboormachine set! Daarnaast kun je de Bosch accu ook gebruiken op bijvoorbeeld je multitool of schuurmachine. Zo heb je altijd meerdere li ion accu's bij de hand!

Klopfunctie

Helaas ontbreekt het bij deze boormachine wel aan een klopfunctie. Het is volgens ons dan ook de beste draadloze boormachine die vooral voor schroeven zeer geschikt is. Door het ontbreken van de klopfunctie is deze minder geschikt om in tegels of baksteen te boren.

Toch zijn we wel te spreken over de boorcapaciteit. Je kunt met deze boormachine namelijk tot wel 30 millimeter in hout en 10 millimeter in staal boren. Je kunt de accuboormachine dus voor veel verschillende klussen gebruiken.

De koffer

Bij de koffer hebben we wel een belangrijk nadeel. De bitjes en boortjes worden namelijk niet in een kliksysteem aan de koffer bevestigd, maar zitten in losse zakjes. Hierdoor kun je ze wel wat gemakkelijker kwijtraken dan wanneer dit niet het geval was.

Toch zijn we wel zeer tevreden over de meegeleverde koffer, die ervoor zorgt dat je de accuboormachine eenvoudig en goed kunt opbergen.

Wil je een accuboormachine kopen, maar ben je nog een beginnende klussen? Deze accuboormachine set biedt je uitkomst!

Verkrijgbaar bij:
Makita HP488DWE + 75- delige bit- en borenset
Plus- en minpunten
75-delige accessoireset - Zwaardere boor klussen - Makita accu - Klopfunctie
Ingebouwde led verlichting - Gewicht

Op zoek naar een accu boormachine met een klopfunctie? De Makita HP448DWE is de beste klopboormachine in deze review. De klopfunctie zorgt er namelijk voor dat je de boormachine ook kunt gebruiken voor zwaardere klussen. Denk daarbij aan:

 • Boren in tegels
 • Boren in baksteen
 • Boren in gehard staal of metaal

Makita Accu

Als we kijken naar de accu, dan heeft deze zowel een voor- als nadeel. Het grote voordeel is dat je twee li ion accu's krijgt meegeleverd, die ook nog eens op verschillende andere machines van Makita passen. Hierdoor kun je deze ook gebruiken voor andere Makita G gereedschap, zoals een grasmaaier of schuurmachine.

Helaas heeft deze wel maar een 1,5 Ah li ion accu, waardoor de accu een stuk minder lang meegaat dan bij verschillende concurrenten. Je moet dus wel regelmatig van accu wisselen en niet vergeten om de accu aan de meegeleverde oplader te leggen.

Gebruik

Bij het gebruiken van de accu boormachine is ons direct de rubberen antislip handgreep opgevallen. Hierdoor heb je een goede grip op de boormachine en valt deze niet snel uit je hand. Daarnaast was deze niet te zwaar, tenzij we deze voor langere tijd op hoogte gebruikte. De boormachine weegt namelijk 1,7 kilogram.

Helaas hebben we wel ervaren dat een ingebouwde led verlichting ontbreekt. Werk je dus laat in de avond of op donkere plekken, dan is het een stuk moeilijker om te zien wat je aan het doen bent. Ondanks dat het een krachtige accuboormachine is, vinden we dit wel een klein nadeel.

Vergelijken we deze accuboormachine met de beste Makita accuboormachine die we hieronder gaan behandelen, dan kunnen we deze in de categorie fanatieke doe het zelver plaatsen. Ten opzichte van de accuboormachine hieronder ligt het toerental en het aantal slagen net wat lager.

Veruit de beste accuboormachine met een klopfunctie, meegeleverde batterijen en een 75-delige accessoireset.

Makita DHP485RFJ + 75-delige bit- en borenset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Makita LXT Accu - Boorcapaciteit - Klopfunctie - Oplader meegeleverd
Boren meegeleverd - Prijzig

Laten we maar direct beginnen met de laatste review van de beste accuboormachine, ditmaal van Makita. De Makita DHP485RFJ heeft de Makita LXT 3Ah accu als grote voordeel. Deze kun je namelijk ook op je andere Makita gereedschap gebruiken, zoals een multitool of schuurmachine.

Als een van de weinige boormachines in deze review, staat deze accuboormachine van Makita bekend als een boormachine die geschikt is voor de professionele klusser. Ben je dus al ervaren op het gebied van klussen, dan is dit zeker een accuboormachine die je eens kunt proberen.

Meegeleverde accessoires

Naast dat er een oplader is meegeleverd, zien we nog een aantal andere belangrijke accessoires die niet mogen ontbreken. Deze helpen je om het meeste uit je accuboormachine te halen. Denk daarbij aan:

 • Draaghaak
 • Beschermkap Li-ion batterij
 • Schroefbit
 • Koffer

Helaas zien we hier ook direct dat de boren niet zijn meegeleverd. Hierdoor moet je zelf de boren nog aanschaffen, wat dus nog aardig wat kan kosten. Hier moet je wel rekening mee houden bij het aanschaffen van deze accuboormachine.

Waar we bij andere boormachines nog zien dat er bitjes meegeleverd zijn, is dat ook bij deze boormachine niet het geval. Ondanks dat er verschillende accessoires wel in het pakket zitten, is er nog een extra investering vereist om de boormachine ook te kunnen gebruiken.

Het boren

Door de klopfunctie is de accuboormachine tevens geschikt voor het gebruik op verschillende oppervlakten. Zo is deze te gebruiken voor het boren in gips en zacht steen, boren in tegels en baksteen, boren in hout en metaal en geschikt om te schroeven.

De boorcapaciteit is met 38 millimeter in hout prima in orde, terwijl je tot wel 13 millimeter in zacht steen of metaal kunt boren. Dit zorgt ervoor dat de accuboormachine voor vrijwel elke klus in en rondom het huis geschikt is.

De beste Makita accuboormachine vanwege de meegeleverde accessoires en de klopfunctionaliteit.

Verkrijgbaar bij:
Door: Jasper van Campen

Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.