Accuboormachine bosch versus Makita: welke is beter?

Als je op zoek bent naar een accuboor zul je al snel tegen verschillende merken aanlopen. Twee merken die erbovenuit springen zijn Makita en Bosch. Hun accuboormachines zijn de beste op de markt. Maar welke van deze twee merken is het beste of zijn de verschillen tussen hun boormachines een kwestie van persoonlijke voorkeur?

De voor- en nadelen van de accuboormachines van Makita

Makita is een bedrijf uit Japan dat zich richt op de bouw. Het maakt verschillende gereedschappen met accu’s en richt zich op professionele klussers. Zo maakt het naast boormachines ook decoupeerzagen en combihamers. Het is dus niet zo vreemd dat Makita uit de bus komt als een van de beste producten voor accuboormachines.

De accuboormachines van Makita zijn krachtig en bijzonder geschikt voor professionele boorklussen. Hun accuboormachines worden vaak geleverd met een klopfunctie, zodat je ook in zwaardere materialen kunt boren, zoals tegels of baksteen. Er zitten ook enkele nadelen aan het gebruik van een Makita:

  • De boren kunnen wat zwaar in de hand liggen
  • Er ontbreekt soms LED-verlichting om ook in het donker te boren
  • De accuboormachines zijn vrij prijzig

De voor- en nadelen van de accuboormachines van Bosch

Een ander merk voor je boormachine is Bosch. Bosch is een Duits merk met een lange geschiedenis. Bosch maakt naast gereedschappen ook veel andere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigers of wasmachines.

Bosch maakt net als Makita krachtige boormachines. Het handige aan accuboormachines van Bosch is dat je soms de accu ook op andere apparaten, zoals een schuurmachine of multitool kunt gebruiken. Helaas kleven er ook wat nadelen aan het gebruik van Bosch:

  • ● Niet alle boormachines hebben een klopfunctie voor het zwaardere werk
  • ● Er ontbreekt in de koffers van deze boormachines soms een kliksysteem om boorkopjes niet kwijt te raken
  • ● Niet alle tools hebben een koolborstelloze motor. Zo’n motor draagt bij aan een langere levensduur van het apparaat.