Beste activity tracker 2023. 5x de beste koop activity trackers

Laatste ge-update in door Jasper

Onderzoek van het Mulier instituut laat zien dat zien dat in 2019 ruim twee op de vijf mensen (44%) tussen de 16 en 79 jaar gebruikt maakte van een elektronisch hulpmiddel bij het sporten en bewegen. Van deze groep mensen gebruikte 20% een activity tracker en 18% een smartwatch.

Blijf je graag gezond en wil je ook zo’n tracker om de voortgang bij te houden tijdens het wandelen, hardlopen of fietsen? Dan vraag je je natuurlijk af wat voor jou de beste activity tracker is. Er zijn alleen ontzettend veel trackers te koop.

Ben je de weg een beetje kwijt geraakt in het grote aanbod van activiteitsmeters? We vergelijken hier de vijf beste activity trackers van 2023 op basis van verschillende kenmerken. We kunnen alvast verklappen dat de Fitbit Inspire 2 Zwart als beste uit onze review kwam.

Fitbit Inspire 2 Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, iOS
Functies: Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Handen wassen, Hartslag, Slaap, Stappen
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Batterij gaat heel lang mee – Inclusief hartslagmeter – Geschikt voor Android en iOS
Let hierop:
Geen GPS – Scherm vrij klein – Geen oplader meegeleverd

Met deze Fitbit Inspire hou je elke dag bij hoeveel je beweegt. Deze tracker heeft zoveel goede eigenschappen dat wij dit de beste koop activity tracker van 2022 vinden. Het is namelijk een veelzijdige activity tracker die ook je hartslag meet.

Met deze Fitbit Inspire meet je o.a.:

 • Hartslag
 • Calorieverbranding
 • Aantal stappen
 • Afgelegde afstand

We koppelden deze Fitbit activity tracker aan onze smartphone en we kregen netjes alle meldingen en oproepen binnen. Met sommige Fitbit horloges kun je ook contactloos betalen, maar dat lukte met dit horloge helaas niet.

De schermdiagonaal is 18 mm en dat vonden we zelf wel wat aan de kleine kant. Het is echter een vrij standaard maat. Door het kleine formaat zit het wel prettig om je pols. Het Gorilla glas is wel handig want daardoor komen er niet zo snel krasjes op het scherm.

Beste koop activity tracker voor hardlopen

Als je wilt hardlopen met deze tracker dan moet je wel je smartphone meenemen. In het horloge zit namelijk geen GPS en gebruikt de sensor in je smartphone. Gebruik je de loopband, dan kun je zien hoe ver je hebt gelopen. Het horloge is wel waterdicht dus je kunt er ook mee zwemmen.

Toen we de Fitbit Inspire 2 wilden opladen, kwamen we erachter dat er geen oplader bij zit. Met de oplader van onze smartphone lukte het wel. De batterij ging bijna 10 dagen mee en dat is behoorlijk indrukwekkend!

Veel functies, waterdicht en een batterij die heel lang meegaat – daarom vinden we deze Fitbit Inspire 2 de beste koop activity tracker.

Deze activity tracker meet je hartslag met de ingebouwde polssensor

Fitbit Ace 3 Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, iOS
Functies: Afstand, Calorieverbranding, Slaap, Stappen
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Speciaal voor kinderen – Batterij gaat lang mee – Met slaapregistratie
Let hierop:
Geen usb stekker meegeleverd – Geen GPS – Meet geen hartslag

De Fitbit Ace 3 is een activity tracker speciaal bedoeld voor kinderen. Wij waren benieuwd naar wat dit apparaat allemaal kon, en of kinderen het ook echt leuk vinden. Vandaar dat we besloten om deze tracker op te nemen in onze test.

Met deze leuke tracker, speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar, wordt bewegen ineens een stuk leuker voor je kind. Bij ons werden de hardloopschoenen tevoorschijn gehaald en werden trots alle getelde stappen aan ons getoond.

Het horloge ziet er leuk uit en de animatie is speciaal gericht op kinderen. Bij genoeg beweging krijgt je dochter of zoon een virtuele beloning. Een minpuntje is wel dat dit horloge geen 24-uurs tijdweergave heeft. Onze dochter kon daardoor de tijd minder makkelijk aflezen.

Wij vinden dit de best geteste activity tracker uit deze review door de volgende eigenschappen:

 • De slaapdetectie registreert het aantal uren slaap.
 • Het aantal stappen en verbrande calorieën wordt opgeslagen.
 • Makkelijk te bedienen voor een kind

De siliconen horlogeband kan na verloop van tijd wat verkleuren.

We vinden wel dat er voor de prijs van het apparaatje wat weinig functies op zitten. Het telt eigenlijk alleen stappen, meet het calorieverbruik en registreert de slaap. Er zit geen GPS sensor in en ook geen hartslagmeter.

Best geteste activity tracker van 2022

Onze dochter had veel lol met de Fitbit app waarmee ze wedstrijdjes met haar klasgenootjes deed. Het horloge is waterdicht dus ze kon er ook gewoon mee zwemmen en douchen. Een groot pluspunt. We konden met dit horloge ook haar slaappatroon volgen om te zien of ze genoeg slaap kreeg.

Het horloge is leuk voor jongere kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar. Voor oudere kinderen is het waarschijnlijk net wat te kinderachtig. Bij dit horloge krijg je alleen een usb-kabel, dus geen adapter. Je kunt het horloge wel opladen via de kabel en een smartphone stekker.

Deze tracker geven wij de titel “Best getest” omdat het speciaal is bedoeld om kinderen meer te laten bewegen en de bediening makkelijk gaat.

Garmin Vivosmart 4 Wijnrood/Rosegoud S/M Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, iOS
Functies: Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Hartslag, Slaap, Stappen, Stress, Trappen
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Stijlvol design – Meet ook stressniveau - Waterdicht
Let hierop:
Geen USB stekker meegeleverd – Meet slaap soms niet goed

Omdat we voor elke doelgroep een activity tracker willen reviewen, hebben we deze stijlvolle Garmin Vivosmart 4 activity tracker getest. Deze tracker is speciaal gericht op vrouwen en dat zie je meteen aan de paarse kleur die het apparaat heeft.

Wat wij handig vonden was de stress- en energiemeter. Daarmee adviseert de tracker je wanneer je het beste kunt sporten of even wat rust moet nemen. De Body Battery laat zien hoeveel energie je nog hebt aan de hand van o.a. je stressniveau en hartslag. Zo word je meer bewust van je lichaam.

Veel functies starten automatisch op. Zo meet de geïntegreerde 24/7 hartslagsensor de hele dag je hartslag via je pols en meet het apparaat ’s nachts hoe je slaapt. We vonden de koppeling met onze iPhone ook handig, omdat deze Vivosmart 4 alle meldingen netjes doorgeeft.

Beste activity tracker dames met lange batterijduur

De batterij ging erg lang mee. We hoefden het apparaat pas na een week weer op te laden. Er zit helaas alleen een USB kabel bij en geen adapter. Je moet dus je telefoonstekker gebruiken om deze Vivosmart op te laden.

Deze Vivosmart 4 is geschikt als je een polsomtrek van 12,2-18,8 cm hebt. Bij ons paste het apparaat ook om een wat bredere pols, dus dat was zeker een pluspunt. Je kunt er ook mee zwemmen en douchen, want het horloge is waterdicht.

De pluspunten van deze Vivosmart 4 nog even op een rij:

 • Meet ook je stressniveau
 • Functies starten automatisch
 • 24/7 hartslagmeting

Door het stijlvolle design van deze activity tracker en de uitgebreide functies vinden wij dit de beste activity tracker voor dames in 2022.

Soms meet deze activity tracker je slaap terwijl je wakker bent.

Garmin Vivosmart 4 Zwart S/M Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, iOS
Functies: Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Hartslag, Slaap, Stappen, Stress, Trappen
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Incl. hartslagmeter – Batterijduur 7 dagen - Fietsfunctie
Let hierop:
Geen gps tracker – Koppelt niet met Huawei smartphones – App synchroniseert soms niet goed

Nadat we deze Garmin Vivosmart voor dames hadden getest, waren we ook benieuwd naar deze versie. Door de stoere kleur vonden wij dit meer een activity tracker voor heren. Dankzij de hartslagmeter, stopwatch en afstandsmeting gebruik je dit horloge voor verschillende trainingen.

Deze tracker meet ook de gelopen traptreden. Dat is handig als je even geen tijd hebt voor de crosstrainer. Je kunt dan zien in hoeverre het traplopen een beetje compenseert voor je gemiste training.

Toen we dit horloge droegen, viel het ons op dat er functies voor fietsen waren toegevoegd. Die zaten niet op het vorige model, dus dat is zeker een positief punt. Je kunt een cadanssensor koppelen aan deze tracker om zo het aantal omwentelingen te meten. Heel handig.

De koppeling met onze iPhone verliep vlekkeloos en we kregen alle meldingen netjes binnen. Tijdens het hardlopen kwam de intervaltraining functie goed van pas en we hadden het idee dat de hartslagmeter met polssensor ook behoorlijk nauwkeurig was.

Op deze Garmin Vivosmart 4 stel je hartslagzones in. Dat komt goed van pas bij je training.

Beste activity tracker heren met Body Battery

Heb je een Huawei telefoon? Dan kun je deze tracker beter niet kopen, want hij kan geen verbinding maken met telefoons van dit merk. Met andere smartphones werkt het wel. Deze Garmin Vivosmart heeft helaas geen gps tracker die onderweg je route bijhoudt.

Deze activity tracker heeft de volgende pluspunten:

 • Waterdicht, dus geschikt om mee te zwemmen
 • Stress- en energiemeter (Body Battery)
 • Batterijduur is 7 dagen

Deze Garmin activity tracker is geschikt voor fietsen, hardlopen, traplopen, wandelen en zwemmen. Vanwege het stoere design vinden wij dit de beste activity tracker voor heren.

Huawei Band 4 Pro Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, iOS
Functies: Afstandmeting,Stappenteller, Trappenteller, Bewegingssensor,Snelheidsmeter, Zuurstofgehalte in bloed, Caloriemeting, Hartslagfunctie
Waterdicht: Ja
Hierom zijn we fan:
Koppelbaar met Huawei smartphone –Eigen gps tracker – Verschillende displays
Let hierop:
Geen continue hartslagmeting – Bluetooth stopt soms – Batterij kan snel leeg raken

Als fitness je hobby is, dan is het natuurlijk leuk om je resultaten te meten en bij te houden. Wij hebben deze Huawei Band 4 Pro - Activity Tracker getest vanwege de talloze handige functies die goed van pas komen tijdens het sporten.

De Huawei Band 4 Pro volgt de Huawei band 4 en de Huawei band 3 Pro op. De GPS sensor is verbeterd. Deze tracker meet daardoor nauwkeuriger je snelheid en de afgelegde afstand. Wij vinden het een groot voordeel dat deze GPS zelfstandig werkt zonder smartphone koppeling.

Deze tracker ondersteunt maar liefst 11 sporten. Wij zijn er mee gaan wandelen en de stappenteller leek zijn werk goed te doen. Dankzij de gps wisten we steeds waar we waren en met de hartslagmeter konden we onze hartslag in de gaten houden.

Deze tracker maakt wel verbinding met Huawei telefoons, iets wat met de Garmin trackers niet mogelijk was. Het lukte alleen niet om muziek te ontvangen via onze iPhone. Daar heb je een Huawei telefoon voor nodig.

De beste activity tracker fitness

Met deze hartslagmeter kun je niet 24 uur per dag automatisch je hartslag meten. Als het display je niet aanstaat, dan kun je het wisselen. Er zitten drie verschillende displays op, iets wat andere de activity trackers uit deze review niet hebben.

Deze tracker heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • Meet ook zuurstofgehalte in je bloed
 • Zeer betaalbaar
 • Slaapmeting

Wij vinden dit de beste activity tracker voor fitness omdat het een betaalbaar apparaat is wat je helpt om actiever te worden.

Als de tracker vaak verbinding moet maken met je smartphone, dan gaat de batterij sneller leeg

Product Compatibel met Functies Waterdicht
Fitbit Inspire 2 Fitbit Inspire 2
Beste koop activity tracker
Android, iOS Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Handen wassen, Hartslag, Slaap, Stappen Bekijk prijzen
Fitbit Ace 3 Fitbit Ace 3
Best geteste activity tracker
Android, iOS Afstand, Calorieverbranding, Slaap, Stappen Bekijk prijzen
Garmin Vivosmart 4 Wijnrood/Rosegoud S/M Garmin Vivosmart 4 Wijnrood/Rosegoud S/M
Beste activity tracker dames
Android, iOS Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Hartslag, Slaap, Stappen, Stress, Trappen Bekijk prijzen
Garmin Vivosmart 4 Zwart S/M Garmin Vivosmart 4 Zwart S/M
Beste activity tracker heren
Android, iOS Afstand, Calorieverbranding, Conditie, Hartslag, Slaap, Stappen, Stress, Trappen Bekijk prijzen
Huawei Band 4 Pro Huawei Band 4 Pro
Beste activity tracker fitness
Android, iOS Afstandmeting,Stappenteller, Trappenteller, Bewegingssensor,Snelheidsmeter, Zuurstofgehalte in bloed, Caloriemeting, Hartslagfunctie Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit