Beste 5 airco's voor de slaapkamer van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Je ligt weer eens zwetend in bed. Uiteindelijk doe je het raam maar open voor wat frisse lucht, om dan weer te merken dat er buiten nogal wat lawaai is.

Een airco in je slaapkamer is niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft om de nachten badend in het zweet door te komen, het is ook een fantastische manier om de lucht in je slaapkamer te zuiveren én ook nog eens goed voor je slaap.

Maar in een tijdperk waar airco’s in de slaapkamer populair zijn geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus, eindigt je goede voornemen met een te luid apparaat, waardoor je nog steeds niet aan je nachtrust toe komt.

Van geluidsniveau tot de maximale te koelen ruimte: wij vergeleken 5 verschillende modellen om de beste airco voor de slaapkamer voor jou uit te zoeken. En wij waren de grootste fan van de MOA Mobiele Airco. Lees snel waarom!

Beste koop airco slaapkamer
MOA Mobiele Airco
Bol.com
MOA Mobiele Airco
Best geteste airco slaapkamer
Green Air
Bol.com
Green Air
Beste airco slaapkamer zonder slang
Evolar EVO-ES9000
Bol.com
Evolar EVO-ES9000
Beste airco slaapkamer met app
FlinQ 15000 BTU
Bol.com
FlinQ 15000 BTU
MOA Mobiele Airco Bekijk bij Bol.com
Aantal decibellen: 50 dB
Maximaal te koelen ruimte: Hoge warmtelast: 16 m2 - Lage warmtelast: 25 m2
Extra functionaliteiten: Ontvochtigingsfunctie
Hierom zijn we fan:
Prijs – Geluid – Gewicht - Afstandsbediening
Let hierop:
Hoge warmtelast - Afvoerslang

Natuurlijk beginnen we deze review met de beste airco voor op je slaapkamer, de MOA Mobiele Airco. Bij het bestellen viel het ons al direct op. Dit is namelijk veruit de goedkoopste airco voor op je slaapkamer als we die vergelijken met de andere mobiele airco’s die we vergeleken hebben.

Tijdens het testen is het niet alleen belangrijk dat de ruimte lekker koel wordt, maar ook hoe hinderlijk het geluid van de airco is. Doordat deze maar maximaal 50 dB produceert, kun je deze ook tijdens het slapen gewoon blijven gebruiken. Het is een stille airco waar je ’s nachts weinig tot geen last van hebt.

Hoewel alle airco’s in deze review verrijdbaar zijn, moet het gewicht van de airco dit natuurlijk wel toelaten. Met een gewicht van maar 20 kilogram is dit een van de lichtste airco’s in deze review. Kijken we naar de afmetingen, dan is het formaat meer dan prima te noemen. Deze luiden als volgt:

 • Lengte: 35 centimeter
 • Breedte: 35 centimeter
 • Hoogte: 70 centimeter

En als laatste pluspunt hebben we nog de afstandsbediening die is meegeleverd. Hierdoor kun je lekker vanuit je bed de mobiele airco bedienen. Hoewel andere mobiele airco’s werken met een mobiele applicatie, zijn we zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de afstandsbediening.

De verbeterpunten

Tijdens het testen zijn er ook een aantal verbeterpunten aan het licht gekomen. We hebben de airco in verschillende ruimtes getest, maar merken wel als we de airco op zolder zetten, dat deze moeite heeft om de ruimte te koelen. Dit is zeker het geval als de zon er vol op staat. Dit is wel een nadeel.

Daarnaast is het ook nodig om een afvoerslang naar buiten te installeren. Deze moet de warme lucht afvoeren. Waar andere airco’s in deze review ervoor kiezen om dit bijvoorbeeld via een waterbak te doen, is dat bij deze airco niet mogelijk. Weten hoe je een airco installeert? Hier vertellen ze je er alles over!

De beste airco van 2022 voor op je slaapkamer vanwege de heerlijke stilte en het verrijdbare design!

Verkrijgbaar bij:
Green Air Bekijk bij Bol.com
Aantal decibellen: 54 dB
Maximaal te koelen ruimte: Hoge warmtelast: 20 m2 - Lage warmtelast: 33 m2
Extra functionaliteiten: Luchtreinigingsfunctie - Ontvochtigingsfunctie
Hierom zijn we fan:
Geluid – Afstandsbediening – Luchtreiniging - Ventilatie
Let hierop:
Slang naar buiten – Instelbare thermostaat

Na verschillende tests te hebben uitgevoerd, ben ik persoonlijk zeer tevreden over de Green Air Mobiele Airco. Het grote voordeel van deze airco is dat deze net wat meer verkoeling biedt bij ruimtes met een hoge warmtelast. Daarnaast doet het dit met maar maximaal 54 dB, heerlijk rustig ’s nachts!

Daarnaast is de afstandsbediening enorm gemakkelijk in gebruik, zonder dat je daar de complete instructies voor moet doorlezen. Op die manier kun je de airco mooi van afstand besturen. De volgende functionaliteiten zijn geïntegreerd op de afstandsbediening:

 • Veranderen van snelheid
 • Veranderen van stand
 • Slaapfunctie
 • Timer en Aan/Uit functie

Bij het aansluiten van de airco moet je er wel rekening mee houden dat er sprake is van een slang naar buiten. Deze mogelijkheid moet je dus wel hebben. Er is daarbij wel een raamafdichting pakket meegeleverd, zodat je moeiteloos vrijwel elk raam kunt afsluiten. Toch vinden we dit wel een nadeel.

De functionaliteiten

Bij het testen van de airco zijn wel een tweetal belangrijke functionaliteiten opgevallen die we missen. De airco heeft namelijk alleen een koelstand, waarbij het niet mogelijk is om de thermostaat in te stellen. Je kunt dus niet aangeven wat de gewenste temperatuur in de slaapkamer is. Dit is het andere nadeel.

Wat we qua functionaliteiten wel weer als pluspunten hebben ervaren, is dat er sprake is van zowel een luchtreinigings- als ventilatiefunctie. Hierdoor hoef je geen aparte ventilator of luchtreiniger aan te schaffen. De airco doet dit allebei voor je. Deze functionaliteiten vind je ook op de afstandsbediening.

De best geteste airco vanwege de stille slaapstand, de mogelijkheid om te ventileren en de luchtreinigingsfunctie!

Verkrijgbaar bij:
Evolar EVO-ES9000 Bekijk bij Bol.com
Aantal decibellen: 45 dB
Maximaal te koelen ruimte: Hoge warmtelast: 65 m2 - Lage warmtelast: 90 m2
Extra functionaliteiten: Verwarmingsfunctie - Ontvochtigingsfunctie
Hierom zijn we fan:
Koelen tot 15 graden – Verwarmen – Geluid – Mobiele app
Let hierop:
Prijs - Energieverbruik

Word je normaal gesproken wakker van elk geluidje op de slaapkamer, maar wil je toch in een koele slaapkamer slapen? Dan is deze Evolar EVO-ES9000 de airco voor jou. Deze heeft namelijk een geluidsproductie van slechts 45 decibel, wat het de stilste airco uit deze review maakt!

Nog een ander (negatief) punt waar de airco er met kop en schouders bovenuit steekt, is de prijs. Met een prijs van maar liefst €995 is dit ook de duurste airco in haar klasse. Deze airco is daarom ook niet voor elke consument weggelegd. Wel kun je hiermee ruimtes tot wel 90m2 verkoelen.

Voor die hoge prijs krijg je echter wel een functionaliteit die andere airco’s in deze review niet hebben. Deze is namelijk ook in staat om te verwarmen. Naast dat je de ruimte af kunt koelen tot wel 15 graden, kun je deze dus ook verwarmen tot een aangename temperatuur. Dit zien we als groot voordeel!

Bij het verwarmen en verkoelen moet je wel één ding in het achterhoofd houden. Deze airco heeft namelijk een verbruik van ongeveer 250 Watt per uur. Aangezien een gemiddeld huishouden in Nederland 400 Watt per uur verbruikt, is dit dus wel direct een groot deel van je verbruik.

Mobiele applicatie

Kijken we nog naar het gebruiksgemak, dan is het natuurlijk ideaal dat je de airco door middel van een mobiele applicatie kunt besturen. Dit wil zeggen dat je lekker in je boxspring kunt blijven liggen en de airco kan besturen via Google Home of Amazon Alexa app. Ook de TUYA-app kun je hiervoor gebruiken.

Bij het gebruik van de mobiele applicatie moet je er wel rekening mee houden dat je over een goed wifi-signaal moet beschikken. Is dit het geval, dan kun je vanaf de applicatie je airco:

 • Hoger of lager zetten
 • De luchtstroom aanpassen
 • De stand van de airco veranderen (verwarmen of koelen)

Ondanks de prijs een ideale airco in 2022 als je de ruimte in de zomer wilt verkoelen en in de winter heerlijk wilt verwarmen!

Verkrijgbaar bij:
FlinQ 15000 BTU Bekijk bij Bol.com
Aantal decibellen: 68 dB
Maximaal te koelen ruimte: Hoge warmtelast: 34 m2 - Lage warmtelast: 55 m2
Extra functionaliteiten: Ontvochtigingsfunctie
Hierom zijn we fan:
Energielabel – Mobiele applicatie – Slaapmodus – Ventilator
Let hierop:
Prijs - Afvoerslang

De FlinQ Slimme Mobiele Airco maakt haar naam helemaal waar. Zelf ben ik enorm fan van het beheren van al mijn elektronische apparaten in huis. Door de mobiele applicatie en de mogelijkheid om te verbinden met Google Home en Alexa, kan ik op afstand én met spraak de airco besturen!

Wat ons daarnaast enorm bevalt, is dat het energielabel met A+++ enorm goed is. In tegenstelling tot de andere airco’s, is deze airco écht zuinig! Hierdoor kun je eenvoudig al tientallen euro’s besparen op je energierekening als je voor deze airco kiest.

En dat besparen, dat moet ook wel. De prijs van de airco is niet de hoogste, maar vinden we met bijna €600 nog steeds zeer flink. Vergelijken we dit namelijk met de andere airco’s in deze review, dan komt deze op een tweede plek te staan. Dit zien we daarom ook als belangrijk nadeel van deze airco.

Een ander nadeel is de afvoerslang die je nog naar buiten moet leggen. Heb je weinig ruimte op je slaapkamer of slaap je op zolder, dan kan dit best wel eens voor problemen gaan zorgen. Het gebruik van een dakraam is in dat geval een stuk minder handig met een mobiele airco.

Functies

Ondanks dat we hierboven al een tweetal nadelen tegenkwamen, zijn er ook verschillende functionaliteiten waar we wel over te spreken zijn. Zo beschikt deze airco over een slaapfunctie, waardoor deze een stuk stiller is. Dat moet ook wel, want in de reguliere stand produceert deze tot wel 68 decibel.

Daarnaast kun je deze airco ook als ventilator gebruiken. Hierdoor hoef je geen andere ventilator aan te schaffen. Kortom, de airco beschikt over de volgende functionaliteiten:

 • Verkoelingsfunctie
 • Ventilatorfunctie
 • Ontvochtigingsfunctie
 • Automatische stand

Met afstand de beste airco van 2022 voor als je jouw hele huis wilt automatiseren met slimme apparaten!

Verkrijgbaar bij:
Tristar Airconditioner AC-5477 Bekijk bij Bol.com
Aantal decibellen: 65 dB
Maximaal te koelen ruimte: Hoge warmtelast: 16 m2 - Lage warmtelast: 25 m2
Extra functionaliteiten: Ontvochtigingsfunctie
Hierom zijn we fan:
Temperatuur instellen – Prijs – Ventilator – Afstandsbediening
Let hierop:
Slang naar buiten – Design

En tot slot hebben we nog de beste airco voor op je slaapkamer, de Tristar AC-5477 Airco. De belangrijkste reden om deze vooral op je slaapkamer te houden? Dat is het design. Zeker als je van strakke designs houdt, is dit geen product om als eye-catcher in de woonkamer te plaatsen.

Naast dat het geen eye-catcher is, moeten we helaas ook vermelden dat het product een slang naar buiten heeft. Je moet deze airco dus bij het raam plaatsen. Aangezien er bij de airco maar een beperkte raamafdichting pakket zit, is het mogelijk dat je hier nog wat moet fabriceren.

De voordelen

Nu we de (kleine) nadelen gehad hebben, kunnen we het hebben over waarom deze airco ons zo bevallen is. Dit komt allereerst doordat je de temperatuur zelf kunt instellen tussen de 16 en 31 graden. Hoewel het er vanwege deze temperatuur wel op lijkt, kun je er helaas geen ruimtes mee verwarmen.

Daarnaast zijn we ook erg te spreken van de prijs. Voor nog geen €200 heb je een uitstekende airco die je slaapkamer op de juiste temperatuur brengt én houdt! Hierdoor kun je zorgeloos heerlijke nachten beleven.

Met de afstandsbediening is het nog mogelijk om de airco op afstand te bedienen. Je hoeft niet onder je warme dekens uit en kunt gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

 • Instellen van temperatuur
 • De snelheid aanpassen
 • Een timer instellen of het apparaat in-/uitschakelen
 • De modus van de airco veranderen

Bij het veranderen van de modus kun je namelijk uit een drietal verschillende modus kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de kamer te ontvochtigen, om de airco te gebruiken als ventilator en natuurlijk om de ruimte te koelen.

Voor een zeer scherpe prijs krijg je een airco die je voor verschillende doeleinden kunt inzetten!

Product Aantal decibellen Maximaal te koelen ruimte Extra functionaliteiten
MOA Mobiele Airco MOA Mobiele Airco
Beste koop airco slaapkamer
50 dB Hoge warmtelast: 16 m2 - Lage warmtelast: 25 m2 Ontvochtigingsfunctie
Green Air Green Air
Best geteste airco slaapkamer
54 dB Hoge warmtelast: 20 m2 - Lage warmtelast: 33 m2 Luchtreinigingsfunctie - Ontvochtigingsfunctie
Evolar EVO-ES9000 Evolar EVO-ES9000
Beste airco slaapkamer zonder slang
45 dB Hoge warmtelast: 65 m2 - Lage warmtelast: 90 m2 Verwarmingsfunctie - Ontvochtigingsfunctie
FlinQ 15000 BTU FlinQ 15000 BTU
Beste airco slaapkamer met app
68 dB Hoge warmtelast: 34 m2 - Lage warmtelast: 55 m2 Ontvochtigingsfunctie
Tristar Airconditioner AC-5477 Tristar Airconditioner AC-5477
Beste tristar airco slaapkamer
65 dB Hoge warmtelast: 16 m2 - Lage warmtelast: 25 m2 Ontvochtigingsfunctie
Laatste prijs-update: zaterdag 28 januari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.