Accessoire voor je Airfryer: de Airfryer XL bakplaat

Door: Jasper
Laatste update: 5 november 2019

Heb jij al een tijdje een Airfryer in huis en ben je op zoek naar andere mogelijkheden? Dan is misschien wel de Philips Airfryer XL bakplaat een goede uitbreiding. De bakplaat is dus ook alleen voor de Philips Airfryer Avance XL. Met deze bakplaat kan je niet alleen hartige gerechten, maar ook zoete gerechten klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan pizza, quiches, broden en taarten. Je hebt dus niet langer meer een oven of fornuis nodig!

Hoe werkt de Airfryer bakplaat?

Het belangrijkste om te weten is dat de bakplaat het mandje in de Airfryer vervangt. Je kan dus niet het mandje en de bakplaat tegelijkertijd gebruiken. Wel krijg je extra ruimte in de Airfryer, waardoor er meer ruimte is om eten voor te bereiden. De bakplaat heeft een goede antiaanbaklaag, waardoor etensresten niet blijven plakken. De plaat is vaatwasbestendig, alhoewel we je aanraden om de plaat toch met de hand af te wassen. Je plaat gaat zo langer mee. En door de goede antiaanbaklaag is de plaat binnen een mum van tijd schoongemaakt.

Welke gerechten bereid je op de bakplaat?

Je kan beter vragen welke gerechten je niet kan bereiden met deze bakplaat. Naast de gerechten die we hierboven al noemden, kan je ook nog denken aan pannenkoeken, risotto, rijst, spiegeleieren, paella, cake en vlees of vis met saus.

Recept Philips Airsmijter

Wij hebben een recept van Philips zelf geprobeerd, namelijk de Airsmijter. Dit is echt een prima ontbijtje om de dag mee te beginnen! Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes brood
  • 3 eieren
  • 2 plakken ham
  • 1 plak kaas
  • 1 tomaat
  • verse sla
  • 1 pakje groene asperge
  • 1 lepel verse bieslook
  • Peper en zout

De sneetjes brood leg je op een bord, met daarover de ham en wat sla. Vervolgens snijd je de asperges in grove stukken. Je haalt het mandje uit de Airfryer en zet de bakplaat er in. Verwarm de plaat en spray in met wat olie. Daarna tik je de eieren kapot in het midden van de bakplaat, en verdeel daarover de kaas. Je zal zien dat de eieren iets uitlopen maar dat maakt niet uit. Naast het ei leg je de stukjes asperge, en verwarm alles op 200 graden in 5-6 minuten. Tijdens het wachten snij je de tomaat en eventueel wat plakjes komkommer en leg deze ook op het bord. Als de baktijd voorbij is, schep je de eieren op het bord op de ham, en daar leg je de asperges ook bij. Strooi tot slot de bieslook, en naar smaak peper en zout over het geheel. Eet smakelijk!

Heb jij al de Philips airfryer in huis? Of denk je toch over een ander type airfryer? In de top 10 vind je de beste airfryers van dit moment!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer