Afvallen met de Airfryer door gezond eten

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn dat je ook kunt afvallen met behulp van de Airfryer. En toch is het echtwaar! Natuurlijk ligt het aan jou wat je klaarmaakt in de airfryer, maar dat het minder vetten bevat doordat je minder olie of vet gebruikt is een feit. Hoe kun je dan afvallen met de airfryer?

Afvallen met de Airfryer door gezond eten

Afvallen met de airfryer

De airfryer maakt gebruik van circulerende hete lucht. Je hebt dus geen olie of boter meer nodig om je eten te bereiden. Stel dat je dat een maand volhoudt dan kun je alleen al afvallen doordat je geen bakmiddelen meer gebruikt. Hiermee bespaar je veel calorieën. En door minder calorieën te eten dan je verbrandt val je af. De airfryer zorgt dus voor gezond eten door minder vet.

Makkelijk en snel uit de airfryer

Als je wilt afvallen is het belangrijk dat het bereiden van lekker eten gemakkelijk is. In de airfryer kun je van alles bereiden. Je hebt geen meerdere apparaten tegelijk nodig en bent dus zo klaar. De airfryer hoef je maar kort voor te verwarmen en je kunt alle ingrediënten tegelijk toevoegen. Voeg alles bij elkaar en het is slechts een kwestie van wachten tot het recept klaar is.

Afvallen met de airfryer door lekker eten

Ook heel belangrijk is dat je lekker mag eten als je wilt afvallen. Omdat je bijna alles kunt bereiden in de airfryer hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Doordat je geen boter toevoegt houdt het eten zijn natuurlijke smaak. Je proeft dus echt het vlees en niet de boter of de olie. Hierdoor smaakt alles ineens nog lekkerder ook. En als je toch een keer de behoefte voelt om te snacken, dan maak je de zelfgemaakte patat ook gewoon klaar in de airfryer. Doordat je geen frituurvet hoeft te gebruiken bespaar je een heleboel onnodige calorieën en is die snack ineens veel minder erg. Pas dan wel op met de sausjes, hier zitten ook veel calorieën in. 

Airfryer recepten

De airfryer is het  ideale apparaat voor het klaarmaken van vlees en vis met heel veel voordelen. Voeg voor extra smaak wat marinade toe. Voeg meteen je groente toe en je hebt een snelle gezonde maaltijd die laag is in vet. Want ook groente is namelijk erg lekker uit de airfryer. Gegrilde of gevulde paprika, maiskolven, courgette en aubergine zijn allemaal heerlijk en dragen bij aan een gezond en mager eetpatroon. Maar ook knapperige groente als broccoli en boontjes zijn snel klaar. Er zijn inmiddels meerdere receptenboeken geschreven voor gezonde inspiratie. Ondanks dat je het in eerste instantie niet verwacht is de airfryer een ontzettend veelzijdig apparaat wat een goede ondersteuning biedt als je gezond wilt eten of wilt afvallen.

De airfryer is er in verschillende modellen en groottes. Kijk in in de top 10 om snel te zien welke airfryer beste bij jou past.