Airfryer baktijden

Net als bij het bereiden van etenswaren in de friteuse of de oven, hebben etenswaren ook verschillende baktijden in de Airfryer. Je kunt erg veel verschillende producten bereiden in de Airfryer door middel van frituren, grillen of bakken. Veel diepvriesproducten hebben de bereidingstijd achterop de verpakking staan, alhoewel niet altijd specifiek voor de Airfryer. Dit ligt anders bij snackproducent Mora. Zij hebben de specifieke Airfryer baktijd op de verpakking staan. Staan de baktijden die je nodig hebt niet op de verpakking? Philips heeft een handige lijst met Airfryer baktijden voor verschillende producten. Van snacks en patat tot vlees en groente. Je kunt de Philips Airfryer baktijden hier vinden.

Airfryer baktijden

Experimenteer met Airfryer baktijden

Het kan altijd gebeuren dat je een product hebt waar je de baktijd niet van weet. Het staat niet op de verpakking en ook Philips heeft geen baktijden opgenomen in hun lijst met Airfryer baktijden. Wat kun je nu het beste doen? Experimenteren! Toegegeven, het kan wel eens mis gaan, maar als je je houdt aan de volgende voorzorgsmaatregelen zal het meestal goed gaan:

  • Bereidingstijd voor de oven bekend? Pas ze aan voor de Airfryer door 20 graden van de temperatuur te halen en schrap 1/3e van de bereidingstijd.
  • Hoe kleiner het product, des te korter de bereidingstijd.
  • Blijf het product in de gaten houden door tijdens het bereiden af en toe even te kijken. Zo kun je snel reageren mocht het noodzakelijk zijn.

Weet je eenmaal de perfecte bereidingstijd voor een product? Schrijf het dan op voor een volgende keer. Op deze manier maak je een mooi naslagwerk met recepten, inclusief de airfryer baktijden. Deel het ook met je vrienden en kennissen. Hoeven zij het een volgende keer niet zelf uit te vogelen.

Sta je ook te trappelen om te gaan experimenteren met de baktijden van de airfryer, maar heb je nog geen airfryer? Hier vind je de top 10 beste airfryers van dit moment. Elke airfryer uit deze top 10 is online te bestellen, en wordt vaak de volgende dag al bij jou thuis bezorgd!