[Infographic] Airfryer baktijden + de 12 meest gebakken airfryer producten

Door: Jasper
Laatste update: 22 september 2023

Op zoek naar de beste baktijden voor het bakken van bijvoorbeeld friet, cake, aardappels of afbakbroodjes in de airfryer? Op DeBeste.com staan de meest gestelde vragen en een handig overzicht gemaakt met de 12 meest gebakken producten in de Airfryer.

Airfryer bereidingstijden:

Net als bij het bereiden van etenswaren in de friteuse of de oven, hebben etenswaren ook verschillende baktijden in de Airfryer. Je kunt erg veel verschillende producten bereiden in de Airfryer door middel van frituren, grillen of bakken. Denk aan brood, vlees, vis, groente of gebak.

Veel diepvriesproducten hebben de bereidingstijd achterop de verpakking staan, alhoewel niet altijd specifiek voor de Airfryer. Heb je een product waar de bereidingstijd niet op de verpakking staat of ben je aan het experimenteren, dan heeft Philips een handige lijst gemaakt met alle baktijden.

Baktijden airfryer, xl of xxl

Ben je in het bezit van een Airfryer XL of XXL en ben je benieuwd of dit invloed heeft op de baktijden? Het korte antwoord is nee. Door de grotere inhoud van de XL (1,2kg) en de XXL (1,4kg) kan het soms wel langer duren voordat je friet, kip of andere producten klaar zijn om op te eten.

Verschil bereidingstijden tussen merken

Wij krijgen vaker vragen of er een verschil zit tussen de bereidingstijd van een Philips, Tefal, Inventum of andere merken Airfryers. Uit onze recente test tussen de verschillende airfryers zit er geen verschil in. Wel raden wij altijd aan om het product tijdens het bakken in de gaten te houden.

Ik kan de baktijd niet vinden in de app, online of ergens anders, wat moet ik nu doen?

Het kan altijd gebeuren dat je een product hebt waar je de baktijd niet van weet. Het staat niet op de verpakking en de Philips app kent het product ook niet!

Wat kun je nu het beste doen? Experimenteren. Toegegeven, het kan wel eens misgaan, maar als je je houdt aan de volgende voorzorgsmaatregelen zal het meestal goed gaan:

  • Baktijd voor de oven bekend? Pas ze aan voor de Airfryer door 20 graden van de temperatuur te halen en schrap 1/3e van de bereidingstijd.
  • Hoe kleiner het product, des te korter de bereidingstijd.
  • Blijf het product in de gaten houden door tijdens het bereiden af en toe even te kijken. Zo kun je snel reageren mocht het noodzakelijk zijn.

[infographic] De 12 meest gebakken airfryer producten + baktijden

De populariteit van de Airfryer groeit elk jaar. Zo ook het producten wat men hierin bereidt. Debeste.com heeft daarom de 12 meest gebakken airfryer producten onderzoekt en in onderstaande infographic is te zien wat de bereidingstijden hiervan zijn:

Airfryer baktijden infographic

Laatste update: 16 april 2020

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer