Airfryer broodjes bereiden

Nu de airfryer steeds meer terrein wint zijn er steeds meer mensen die er van alles in bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld ook broodjes in de airfryer maken. Niet alleen maar afbakbroodjes opwarmen, je kunt er zelfs je eigen verse brood in bakken! Hoe dan? Dat leggen we je hier verder uit.

Airfryer broodjes bereiden

Afbakbroodjes in de airfryer

Om eenvoudig van start te gaan, leggen we je hier eerst uit hoe je afbakbroodjes het beste kunt afbakken in de airfryer. Op de verpakking van je afbakbroodjes staat altijd aangegeven op welke temperatuur de broodjes moet worden afgebakken. Om ze goed in de airfryer te bereiden, haal je 20 graden van aangegeven temperatuur af. Van de tijd moet je 1/3e afhalen. Staat er op de verpakking dat ze normaal gesproken 12 minuten op 200 graden moeten, dan weet je nu dat de afbakbroodjes 8 minuten op 180 graden in de airfryer moeten. Wil je ze iets minder bruin en knapperig dan kun je ze zelfs nog iets korter bakken. Heb je nog broodjes liggen van vorige dag dan kun je ook deze weer lekker maken in de airfryer. Zet de airfryer nu op 180 graden en bak ze ongeveer 3 minuten en je hebt weer heerlijke warme knapperige broodjes. 

We hebben al eens geschreven dat je eenvoudig en lekker brood kunt bakken in de airfryer. Dit geldt natuurlijk ook voor airfryer broodjes. Heb je dus een keertje extra tijd in het weekend dan raden we je aan om dit recept eens te proberen:

Recept airfryer broodjes

Ingrediënten airfryer broodjes

Voor het bakken van broodjes in de airfryer heb je het volgende nodig:

  • 250 g tarwebloem of volkorenmeel
  • 175 ml lauw water
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde gist

Bereidingswijze airfryer broodjes

Meng de bloem, het gist en zout in een kom en voeg hier het lauwwarme water aan toe. Roer eerst alles goed door elkaar tot het deeg ontstaat. Kneed dit nu verder met je handen of met een machine. Zodra er een samenhangend deeg is ontstaan dek je de kom af en zet je het deeg op een warme plek en laat het deeg 30-60 minuten rijzen tot het aan volume verdubbeld is. Neem nu je airfryermandje en bekleed deze met bakpapier tegen het plakken. Kneed het deeg nog een keer goed, leg het in je airfryermandje en laat het nog een half uur rijzen. Stel de Airfryer in op 160 graden en zet het brood er 35 minuten in. Test of het brood gaar is door er na deze baktijd met een satéprikker in te prikken. Blijft de prikker droog dan is je brood klaar. Is hij nog nat verleng de baktijd dan telkens met 5 minuten totdat het brood wel gaar is.

Met dit airfryer broodjes recept, maak je elk weekend heerlijk!

Airfryer broodjes tip

Je kunt het deeg ook de avond van te voren maken en langzaam, afgedekt onder een schone theedoek in de koelkast laten rijzen. De volgende morgen, kneed je het nog een keer door, laat je het in de airfryermand een half uur rijzen op kamertemperatuur, waarna je het brood kunt bakken in de airfryer. Zo heb je het 's ochtends nog net wat relaxter.