Airfryer Consumentenbond test

Inmiddels weet je waarschijnlijk al wel dat wij van DeBeste.com enthousiast zijn over de Airfryer, maar hoe zit dit bij de Consumentenbond? De Consumentenbond brengt een magazine uit waarin de altijd diverse tests worden weergegeven van verschillende consumentenproducten. De airfryer wordt ook regelmatig getest. Diverse modellen en merken werden aan een uitvoerige test onderworpen. In totaal zijn er 38 modellen getest van Philips, Fritel, Tefal, Princess en meer. Nieuwsgierig wat uit de Consumentenbond test kwam? Lees dan snel even verder!

Groot verschil in kwaliteit

Een groot deel van de test ging om het bakken van friet. Bij elke test wordt voor dezelfde soort friet gebruikt om een eerlijk en betrouwbaar testresultaat te krijgen. Opvallend was het grote verschil tussen de verschillende modellen. Er kwamen modellen naar voren die als uitstekend werden beoordeeld met een mooi eindcijfer 7,3 tot zware onvoldoendes met een beoordeling van een 2,4. De Consumentenbond deelt twee labels uit "Beste getest" en "Beste koop". Een product dat als beste getest is, is simpelweg het beste product wat op dit moment verkrijgbaar is. De beste koop, is een product dat doet wat hij moet doen met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

In onderstaande video zie je hoe de Consumentenbond airfryers test. Tegenwoordig test de Consumentenbond alleen nog maar met gewone diepvriesfrites, want ovenfrites werden in bijna alle airfryers goed gaar.

Beste airfryer Consumentenbond

Philips HD9721/10 Airfryer Viva

De beste airfryer volgende de airfryer Consumentenbond test is de Philips Viva Airfryer. Deze middelmaat airfryer werd beoordeeld met een 7,3. Deze airfryer zorgt voor 800 gram knapperige frites in 24 minuten. Voordelen zijn de grote mand, zijn gebruikersgemak en het feit dat hij de perfecte Vietnamese loempia bakt! Zijn minpuntje is dat hij niet tot de snelste behoort. De andere airfryers van Philips hebben de zelfde score gekregen, dus eigenlijk zijn ze allemaal de beste. De Viva staat op nummer 1, omdat deze het goedkoopste in aanschaf is.

Beste getest airfryer XXL

Steeds vaker kiezen consumenten voor een extra grote airfryer en dat blijkt ook wel uit de test. De gehele lijst wordt gedomineerd door airfryers van Philips want ook op de nummers 3 tot en met 7 staan de Philips XXL varianten prominent vooraan.

Het gaat hier om 3 verschillende modellen met dezelfde eigenschappen. De Philips Airfryer XXL HD9651/90, de Philips Airfryer XL HD9650/90 en de Philips Airfryer XXL HD9652/90. Ze zijn allemaal geschikt voor grote porties met friet maar ook drumsticks en Vietnamese loempia’s kun je zeker maken in deze airfryer. De mindere kanten van deze modellen is dat ze juist door hun grootte moeilijk op te bergen zijn en ook minder zuinig met energie zijn dan de kleinere varianten. Deze modellen vind je ook terug in de top 10 met beste airfryers van dit moment.

Wat zijn de snelste airfryers?

Wil jij gewoon snel je eten op tafel hebben staan dan is het interessant om te weten wat de snelste airfryers zijn. De snelste airfryers uit de test zijn de Philips Airfryer XL (ook uit onze test komt deze als  beste naar voren!). Het kost de Philips slechts 12-16 minuten om 750 tot 1000 gram patat klaar te maken. 

Slechtste uit de test - Afrader

De Consumentenbond heeft ook een label voor producten die je beter niet kan aanschaffen. Dit label is "Afrader". De airfryers die je beter niet kunt kopen, de afraders dus,

Princess Digital Aerofryer XL 182020 - Het eindcijfer was slechts een
Princess Digital Areofryer XXL 182030 - Deze heeft slechts een 1,6 gekregen en is daarmee de slechtste airfryer.

Beide hebben ze zo'n slecht cijfer gekregen omdat ze veel te heet worden aan de buitenkant en omdat de temperatuur aan de binnenkant niet accuraat is.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe airfryer? Bekijk dan de top 10 beste airfryers van dit moment.