Airfryer gehaktballetjes

Dit is ook echt heerlijk uit de Airfryer: Airfryer gehaktballetjes! Ze lukken altijd, het is gegarandeerd een succes! Een lekkere andere snack dan een frikandel of bitterbal op een verjaardag, maar ook een heerlijke aanvulling op een goede pastasaus met spaghetti.

Airfryer gehaktballetjes

Airfryer gehaktballetjes ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 ui (gehakt)

    Meng alle ingrediënten en draai er mooie ballen van. Je kunt zelf de gewenste grootte bepalen. Kleine balletjes zijn ideaal voor een feestje of in een pastasaus, grotere ballen passen beter bij een klassiek avondeten van aardappels met groente.

    Bij vlees bakken is het beter om je airfryer even voor te verwarmen. Je kan de gehaktballetjes in het mandje van de airfryer bakken, maar mocht je de grillpan hebben dan kun je beter de grillpan gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je airfryer veel schoner blijft en je minder schoon te maken hebt. 

    Bak de gehaktballen ongeveer 12 minuten op 185 graden. Laat ze daarna nog een 5 minuten rusten in je airfryer. Heb je grote gehaktballen gemaakt, dan kan het zijn dat ze iets meer tijd nodig hebben. Heb je kleine gehaktballetjes gemaakt? Dan kan het juist zijn dat ze iets sneller klaar zijn. Kijk dus een paar keer in de airfryer om te kijken hoe het met je gehaktballetjes gaat.

    Zoals je ziet is het een super simpel recept, die je veelzijdig kunt inzetten. Bovendien is het een echte aanrader en erg populair op een feestje! Je zult zien dat je gehaktballetjes sneller op zijn dat de frikandellen en bitterballen.

    Ben je op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens op Facebook of in een airfryer receptenboek. Helemaal nog geen airfryer in huis? Begin dan bij de top 10 met de beste airfryers van dit moment. Overzichtelijk met alle voor- en nadelen op een rij.