Airfryer gezond – waar of niet waar?

Er zijn maar weinig mensen die niet positief zijn over de airfryer. Eerlijk gezegd is iedereen die we kennen en een airfryer heeft, heel positief. Dit komt onder meer door de veelzijdigheid van het apparaat. Je kan er in bakken, braden, grillen, etc. Het is een oven, magnetron en kookplaat in één. Veel mensen kunnen dan ook niet meer zonder het gemak en snelheid van de airfryer. Maar hoe gezond is het eigenlijk om de airfryer elke dag te gebruiken. Soms wel meerdere keren per dag! We kunnen ons voorstellen dat meerdere mensen antwoord willen op de vraag “Is de airfryer gezond, of niet?”. Dus lees vooral even verder!

Veel minder calorieën

Airfryer gezond – waar of niet waar?

Zoals je waarschijnlijk al weet hoef je geen olie te gebruiken in de airfryer. Dit in tegenstelling tot een ouderwetse frituurpan. Hier moet je namelijk wel olie of vet voor gebruiken. In frituurolie zit bijvoorbeeld per 100 ml ongeveer 900 kcal. Doordat de airfryer geen gebruik maakt van olie, scheelt dit dus al direct veel calorieën. Wanneer je een portie friet klaarmaakt in de frituurpan, krijg je ongeveer 450 kcal binnen. Maar bij de airfryer zijn het nog maar 160 kcal! Bijna 3 keer minder dan wanneer je de frituurpan gebruikt. Is de airfryer gezond? Ja zeker gezonder dan wanneer je eten in de frituurpan maakt. Ook maakt de airfryer antioxidanten minder kapot maakt tijdens de bereiding van het voedsel. Dit in tegenstelling tot de frituurpan. Dat is natuurlijk fijn om te weten. Maar let er vooral op dat gezond eten begint al bij het kiezen van het product en de grootte van de porties.

Airfryer gezond door de veelzijdigheid ervan

De airfryer is niet alleen bedoeld om er friet en snacks in op te warmen. Juist door zijn veelzijdigheid kan je heel veel andere gezonde maaltijden in bereiden. Ovenschotels, pasta’s, groente, vlees van de grill, en ga zo maar door. Je kan dus een grote variatie aan gerechten erin bereiden. Zonder dat je er enig omkijken naar hebt, de airfryer doet het werk! Dus ja een airfryer is gezond. Mits je er niet elke dag friet en snacks in opwarmt, maar ook andere maaltijden erin bereidt - met als bijkomend voordeel dat je minder vet binnen krijgt en de antioxidanten beter bewaard blijven!

Nog geen airfryer in huis? Bekijk dan onze top 10 met de beste airfryers van dit moment!