Airfryer grill gerechten

Dat we van alles kunnen koken in de airfryer dat is inmiddels wel bekend, maar wist je dat je ook perfect kunt grillen in je airfyer? Airfryer grill gerechten worden steeds populairder nu we allemaal meer op onze gezondheid gaan letten. Niet overbodig om te zeggen dat je dan een grillplaat nodig hebt, een inmiddels erg populaire accessoire voor de Airfryer.

Het grote voordeel is ook dat je minder vaak hoeft te kiezen om het airfryer mandje te gebruiken. Het mandje is namelijk iets lastiger schoon te maken. De grillplaat is daarentegen veel makkelijk schoon te maken, zowel met de hand als in de vaatwasser.

Airfryer grill gerechten

Airfryer grill gerechten

Maar wat grill je dan in de airfryer? Hier vind je een aantal lekkere aifryer grill gerechten om je op weg te helpen. Uiteraard kip! Je kunt een hele kip halen en deze grillen, maar ook drumsticks of kluifjes zijn heerlijk knapperig te bereiden op de grillplaat. Maar je kunt ook heel goed vegetarische gerechten grillen, bijvoorbeeld de mexicaanse gevulde paprika uit de airfryer - ook erg geliefd onder vleesliefhebbers. Behalve lekker zijn deze paprika's ook nog eens heel makkelijk te maken!

Gegrilde mexicaanse paprika’s uit de airfryer!

2 personen | 5 minuten voorbereiding | 20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

4 paprika’s
1 teentje knoflook
1 ui
50 gr maïs (uit blik)
50 gr kidneybonen (uit blik)
1 vleestomaat
0,5 tl Mexicaanse kruiden
Geraspte kaas

  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze even in een koekenpan met wat olie. (Houd je van wat sterkere smaken dan kun je dit ook overslaan en ze direct aan de rest toevoegen.)
  • Snijd de tomaat in stukjes en meng deze met de kidneybonen en mais. Voeg hier de ui en knoflook aan toe. Voeg ook de kruiden en eventueel wat zout aan toe.
  • Was en halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten. Verdeel de vulling over de paprika’s.
  • Zet de Airfryer op 180 graden en bak de gevulde paprika’s op de grillplaat in 15-20 minuten gaar. Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 160 graden en voeg de geraspte kaas toe zodat deze mee smelt.
  • Zijn je paprika’s klaar? Voeg dan wat crème fraîche en of guacamole toe.

Wil je toch liever vlees eten? Voeg dan 200 gram (naar smaak gekruid) gehakt toe aan de vulling en grill de paprika’s 10 minuten langer zodat je zeker weet dat het gehakt gaar is.

Mocht je ook een grillplaat overwegen voor je Philips Airfryer, let dan wel goed op de maat: voor de XL Airfryer heb je namelijk een andere grillplaat nodig dan voor de normale Airfryer variant.

Geïnspireerd geraakt? Dan wil je zeker nog even kijken bij de andere accessoires die te koop zijn voor jouw favoriete Airfryer!