Airfryer handleiding

Door: Jasper
Laatste update: 29 oktober 2019

Bij elke nieuwe Aifryer wordt natuurlijk een handleiding meegeleverd. En er is vaak ook een boekje met de Aifryer gebruiksaanwijzing en praktische informatie. Toch hebben we hier een aantal tips overzichtelijk opgeschreven zodat je de airfryer handleiding er niet elke keer bij hoeft te pakken. Dus mocht je net een nieuwe Airfryer hebben aangeschaft, of zoek je nog een aantal praktische tips die misschien niet in je gebruiksaanwijzing staan, lees dan vooral even verder.

Airfryer handleiding

We kunnen natuurlijk niet voor elke Airfryer tot in detail uitleggen hoe het specifieke model werkt. Gelukkig hebben de meeste Airfryers toch wel veel overeenkomsten. De Airfryer heeft een aan/uit knop vaak aan de voorzijde zitten. Deze knop zit aan het bedieningspaneel, samen met start/stop knop, snelkeuze knop, temperatuurinstelling en tijd– en temperatuurindicatie. Met het bedieningspaneel bedien je dus de Airfryer. Dit werkt elektrisch, wat betekent dat er een technisch mankement kan ontstaan bij onjuist gebruik. Let dus altijd goed op wat je doet en zorg dat er geen vocht in de buurt van de kabels van de Airfryer komt.

Aan de voorzijde onderin kan je de Airfryer lade open doen, dit doe je door deze naar je toe te trekken. Daar gaat de pan in, en in de pan zet je het mandje van de Airfryer. In het mandje plaats je het gerecht wat je wilt bereiden. Hierna schuif je de lade dicht, stel je de juiste tijd en temperatuur in en bereid je het gerecht. Let er wel op dat je zowel de pan als het mandje van tevoren schoonmaakt met heet water en een beetje afwasmiddel. Of plaats de onderdelen in de vaatwasser, wat jouw voorkeur heeft.

Gebruiksaanwijzing: Airfryer aan doen

Steek de stekker in het stopcontact en druk op de aan/uit knop. Je hoort dat de Airfryer aan gaat en je ziet ook op het display de laatst geselecteerde temperatuur verschijnen. Je kunt de temperatuur hoger of lager instellen. Druk op de start/stop knop om de Airfryer desgewenst voor te verwarmen. Wanneer de juiste temperatuur is bereikt knippert het display en piept de Airfryer. Je kan het eten nu in het mandje doen! Vul de mand tot aan het streepje met max, druk de juiste tijd in en druk op de start/stop knop. De Airfryer bereidt nu je eten! Je weet dat het eten klaar is als de Airfryer weer gaat piepen. Controleer of het eten goed is gelukt door in de lade te kijken. Wanneer het eten nog niet geheel klaar is, doe de lade dan dicht en voeg wat extra tijd toe. Als je nog een portie eten wilt bereiden kan dat nu, anders zet je de Airfryer uit. Let er wel op na gebruik het mandje en de pan heet zijn, dus pak het niet zomaar vast!

Plaatsing Airfryer

Handleiding Airfryer

Het wordt aangeraden om de Airfryer op een hitte bestendige ondergrond te plaatsen. De meeste heteluchtfritueses hebben rubberen nopjes aan de onderkant waar de Airfryer op rust. In de meeste gebruiksaanwijzingen zul je ook teruglezen dat je de Airfryer nooit moet plaatsen op een ondergrond die warm kan worden zoals een inductie kookplaat. Als deze per ongeluk aan gaat of nog aan staat kan dit tot een zeer gevaarlijke situatie leiden als de Airfryer hier op staat. Geef je Airfryer een vaste plaats in de keuken en laat hem bij voorkeur hier staan.

Gebruik van olie in de Airfryer

Eén van de grote voordelen van de Airfryer is dat je geen olie meer hoeft te gebruiken om je gerechten te bereiden. Sommige gerechten kunnen door de toevoeging van olie toch net iets meer knapperig en dus lekkerder worden. Voeg dan maximaal een eetlepel olie toe. Heel belangrijk is dat je de olie nooit direct in de Airfryer doet. Als je olie gebruikt, voeg dit dan alleen toe aan het gerecht – voordat het de Airfryer in gaat!

Ben je nog op zoek naar een Airfryer? Bekijk dan de top 10 met beste Airfryers van dit moment!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer