Airfryer kopen

Toen de airfryer net uitkwam was het nog makkelijk. Je wilde een airfryer kopen en er waren hoogstens een paar modellen op de markt dus de keuze was snel gemaakt. Tegenwoordig hebben alle bekende merken zoals TefalInventumPhilips en Princess heteluchtfriteuses op de markt gebracht, dus de keuze is inmiddels flink toegenomen. Waar let je dan op bij het kopen van een airfryer?

Airfryer kopen

Airfryer kopen: waar let je op?

Let als eerste op wat de inhoud van de airfryer is. De kleinere varianten zijn geschikt voor een tweepersoonshuishouden waar een XL of XXL variant patat en snack kan maken voor een heel gezin. Heb je een klein gezin maar wil je wel een gebraden kip kunnen maken? Ook dan is de XL of XXL variant misschien een betere optie voor jou.

Let wel dat de grotere airfryers ook meer energie verbruiken. Dit is een criterium waar je op dient te letten als je dit belangrijk vindt. Maar ook onderling tussen de modellen met dezelfde grootte kan een verschil zitten in energieverbruik en ook dit kan meewegen in je beslissing bij een airfryer kopen.

Bereidingstijd

Je zult zien dat het energieverbruik en de inhoud vaak samenhangt met de bereidingstijd. Hoe groter de Airfryer hoe meer energie hij verbruikt en hoe langer de bereidingstijd is. Vergelijk dezelfde gerechten met elkaar zoals de bereidingstijd van friet en beslis hoe belangrijk dit voor jou is bij het kopen van een airfryer.

Misschien is de gevonden airfryer perfect qua specificaties maar qua uiterlijk niet. Is dit belangrijk bij een Airfyer kopen zul je je afvragen? Dit kan zeker belangrijk zijn als je weinig opbergruimte hebt of als je van plan bent hem meerdere malen per week te gebruiken. In beide gevallen zal hij bijvoorbeeld op het aanrecht komen te staan. Een airfryer kiezen die bij de rest van de keuken past is dan helemaal zo gek nog niet als je er elke dag tegenaan kijkt.

Dit zijn enkele aandachtspunten die je nodig hebt bij het aanschaffen van een airfryer. We hebbeb een top 10 gemaakt met de beste airfryers waar je per model deze informatie snel kunt terugvinden en zo een goede beslissing kunt maken.