Airfryer mandje. Wat kun je er mee en waar koop je het?

Door: Jasper
Laatste update: 5 november 2019
Airfryer mandje

Waar de airfryer begon als een apparaat om zonder frituurvet mee te frituren, kunnen we inmiddels wel zeggen dat dit apparaat veel veelzijdiger is. Dit is mede door de accessoires die er over de tijd bij zijn gekomen. Hiermee kun je veel meer kanten op dan alleen maar frituren. Eerder schreven we al een artikel over de accessoires die voor de airfryer beschikbaar zijn. De grillpan, spatdeksel en de bakplaat kwamen hier al aan bod. Er is echter één onderdeel wat echt niet kan ontbreken voor je airfryer. Het airfryer mandje!

Airfryer mandje

De airfryer mand is onmisbaar. Je gebruikt het mandje om snacks in te frituren maar ook om je groente of vlees in bereiden. Maar hier blijft het niet bij. Ook kun je gerechten maken die bereid moeten worden in een ovenschotel. Deze kun je natuurlijk met schotel en al in airfryer zetten maar ook hiervoor is het mandje dus geschikt. Mocht je kiezen voor het gebruik van een normale ovenschotel plaats de ovenschotel dan niet op de bodem van de pan, maar in het mandje. Hierdoor blijft de luchtstroming in de airfryer optimaal en komt het gerecht helemaal tot zijn recht.

Airfryer zonder mandje gebruiken

Kan ik de airfryer dan niet zonder mandje gebruiken vraag je je misschien af. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de airfryer te gebruiken zonder mandje. Je kunt  bijvoorbeeld een springvorm zonder mandje in de airfryer plaatsen. Mocht je toch gebruik willen maken van een andere ovenschotel, muffinvorm of bakvorm dan raden we je aan om deze (als het past) alsnog in het mandje te plaatsten. Juist door de plaatsing van de mand blijft de luchtcirculatie optimaal en krijg je het beste resultaat. Het airfryer mandje helemaal weglaten kan een negatief effect hebben op je gerecht.

Airfryer mandje kopen

De airfryer komt dus standaard met een mandje. Er zijn echter ook speciale airfryer mandjes te koop. Deze hebben een speciale anti-aanbaklaag een spatdeksel of een andere bodem. Het grootste voordeel van dit extra mandje is dat hij nog makkelijker schoon te maken is dan het mandje wat je gewend bent.

Wil je buiten het mandje nog meer accessoires aanschaffen? Kijk dan altijd goed of deze wel geschikt zijn voor jouw model airfryer voordat je deze aanschaft.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer