Airfryer nadelen: ben jij het ermee eens?

Waar de airfryer veel voordelen heeft, zijn er natuurlijk ook nadelen te noemen. Daarom vinden we het belangrijk om ook de nadelen op te noemen van de airfryer. Het is aan jou dan om te beslissen of de nadelen opwegen tegen de voordelen. En wat de ene persoon een nadeel vindt, kan door een ander persoon anders worden gezien. De airfryer nadelen zijn dus niet zo zwart wit.

Airfryer nadelen: hij is log

Airfryer nadelen- ben jij het ermee eens?

De airfryer is best een log apparaat, die je niet even in een keukenkastjes opbergt als je hem niet gebruikt. Daar is hij simpelweg te groot voor. Maar als je hem regelmatig gebruikt, zet je hem ook niet in de schuur of garage neer, want je wilt er makkelijk bij kunnen. Daarom staat de airfryer in veel huishoudens op het aanrecht. En dat neemt ruimte in en ziet er niet zo mooi uit.

Het schoonmaken van de airfyer is kostbaar

Tja, ondanks dat de losse onderdelen van de airfryer in de vaatwasmachine kunnen, kost het toch nog best wat tijd om de onderdelen uit de airfryer te halen. En om de airfryer in zijn geheel schoon te maken. Het is wel te adviseren om dit regelmatig bij te houden, om erge aangekoekte resten en vettigheid te voorkomen.

Snacks en friet uit de airfryer zijn niet gefrituurd

Ondanks dat je diepvries snacks en diepvries friet, of zelfs speciale airfryer friet, kan gebruiken is het toch anders. De geur is hetzelfde, maar snacks en friet uit de airfryer ziet er anders uit dan uit de frituurpan. Dit komt omdat het natuurlijk niet in olie gebakken is, waardoor het er soms wat bleekjes uit blijft zien. De smaak is overigens hetzelfde, mits je de juiste baktijden van jouw airfryer aanhoudt.

Airfryer is duur

Ja dat klopt, de airfryer is duur in aanschaf, duurder dan een frituurpan is. Maar tegenwoordig heb je ook goede goedkopere modellen van de airfryer, kijk ook maar eens in de top 10 beste airfryers.

Ja er zijn dus een aantal airfryer nadelen te vinden. Maar het is aan jou of je nu wel of geen airfryer neemt om deze nadelen. Nogmaals het kan best zijn dat je een nadeel niet erg vindt, dus dat het jou niet tegenhoudt in de aanschaf van een nieuwe airfryer.