Airfryer of hetelucht friteuse?

Phillips was de eerste die met een Airfryer op de markt kwam. Gaf deze vervolgens de naam Airfryer en voor we het wisten volgden er meer merken. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat alleen de hetelucht friteuse van Philips Airfryer genoemd mogen worden. Dit woord is door Philips vastgelegd. Heb je het over de Airfryer dan heb je het officieel over een product van Philips.

Airfryer of hetelucht friteuse?

Wat is een hetelucht friteuse?

Alle andere bedrijven spreken over een hetelucht friteuse. En eerlijk gezegd is dat ook precies wat hij doet. Door de hetelucht die circuleert in het apparaat worden de voedingswaren bereid. De hetelucht friteuse heeft qua uiterlijk het meeste weg van een ouderwetse frituurpan maar de werking is te vergelijken als die van een hetelucht oven.

Voordelen van de hetelucht friteuse

Een hetelucht friteuse geeft geen nare luchtjes en je hoeft niet direct je hele huis te luchten zodra je hem hebt gebruikt. De lucht is te vergelijken zoals je van je een maaltijd bereid in normale pannen. Het grote voordeel echter ten opzichte van traditionele pannen dat je maar 1 apparaat nodig hebt. Je kunt meerdere gerechten tegelijk bereiden door deze samen of afgescheiden in de hetelucht friteuse te doen. Geen 4 pannen meer om af te wassen en dus maar slechts 1 apparaat om schoon te maken.

Een ander voordeel van de hetelucht friteuse is dat hij makkelijk te gebruiken is. Je doet hem aan, verwarmt het apparaat eventueel voor, schuift het mandje uit, doet het eten erin, timer aan en wachten maar. In de tussentijd kan jij andere gerechtjes bereiden, of even lekker niks doen.

Zoals al eerder gezegd is Philips allang niet meer de enige met deze producten op de markt. Merken als TefalInventumEmerio of Princess hebben allemaal hun eigen variant op de airfryer uitgebracht. En ondanks dat ze deze geen airfryer mogen noemen is de werking ervan niet anders.

Ook weten welke modellen er allemaal beschikbaar zijn? Kijk dan eens in de top 10 - hier vind je beste modellen van dit moment!