Airfryer olie

Door: Jasper
Laatste update: 30 oktober 2019

Als je de airfryer gaat gebruiken is het even wennen natuurlijk aan het gebruik ervan. Vooral als je jarenlang gewend bent een frituurpan te gebruiken om je frietjes en snacks in te bereiden. Je doet de frituurpan aan om voor te verwarmen, vervolgens als het vet heet is doe je de friet of snacks erbij en je maaltijd is bereid! Maar in de airfryer gaat het er net even anders aan toe en dat kan nog wel eens verwarring scheppen. Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk of in de airfryer olie moet om het eten te bereiden. Of kan de airfryer zonder olie? Wij geven daar antwoord op in dit artikel.

Heeft de airfryer olie nodig?

Airfryer olie

Je hoeft geen olie toe te voegen aan de etenswaren die je wilt bereiden in de airfryer. Het toevoegen van olie is al helemaal onnodig wanneer je voorgegaarde of geprepareerde producten gaat bereiden. Denk aan etenswaren zoals diepvriesfriet, kroketten of frikandellen. Je kan deze etenswaren echt zonder olie in de airfryer bereiden. Doordat deze etenswaren al voorgegaard zijn, bevatten ze al zaken zoals vet of olie. Het is daarom niet nodig om extra olie toe te voegen. Je loopt daarmee het risico dat je eten zompig wordt, in plaats van lekker knapperig. En dat wil je natuurlijk wel als je een frietje of snacks wilt eten! Let trouwens op: het is gevaarlijk om olie direct in de airfryer te gieten. Doordat de airfryer aan is, is hij erg heet van binnen. Als je er olie in giet, wordt de olie direct heet en gaat het spatten. Dit wil je echt niet op je huid krijgen!

Wanneer wel olie in de airfryer en welke olie?

De enige keer dat je olie gebruikt voor gerechten in de airfryer is wanneer je verse producten gaat bereiden in de airfryer. Bijvoorbeeld wanneer je kip wilt bereiden in de airfryer en de kip nog ongemarineerd is. Je kan dan de kip van tevoren bestrijken met wat olie, of zelf wat marinade op basis van olie op de kip doen. Welke olie je in de airfryer het beste kan gebruiken is de traditionele olie. Daarmee kun je denken aan zonnebloemolie, olijfolie of arachideolie. Heel veel succes met het bereiden van etenswaar in de airfryer. Lees hier verder wat de baktijden zijn voor de verschillende producten.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer