Airfryer onderdelen

Door: Jasper
Laatste update: 4 november 2019

Door intensief gebruik, kan het zijn dat de airfryer kapot gaat. Nu is het zo dat de airfryer soms dan niet helemaal defect is, maar dat er slechts een onderdeel van kapot is. Het is dan echt niet nodig om je airfryer weg te gooien en een hele nieuwe te kopen. Je kan namelijk losse onderdelen van de airfryer bestellen! Hier lees je welke onderdelen je zelf kan vervangen. Let op: alleen Philips en Tefal Actifry bieden tot nu toe de onderdelen los aan. Wie weet volgen andere merken nog in de toekomst!

Airfryer onderdelen

Zoals je misschien al wel weet heeft Philips een aantal verschillende modellen van de airfryer in het assortiment. Wanneer je een los onderdeel wilt vervangen is het wel handig als je weet voor welke type airfryer je dit moet doen. De airfryer modellen die op dit moment losse onderdelen aanbieden zijn: Viva Collection HD9220, Viva Collection HD9225, Viva Collection Digitale airfryer HD9230 en Avance Collection airfryer XL HD9240. Als je niet zeker weet binnen welke van deze modellen jouw airfryer hoort, kan je het HD nummer opzoeken. Dit staat op de onderkant van de airfryer. Bij Tefal zijn onderdelen verkijgbaar voor de SEB serie en de Tefal Actifry serie zelf.

Philips airfryer onderdelen

Airfryer onderdelen

De  losse onderdelen die voor de Philips airfryer verkrijgbaar zijn, is bijvoorbeeld de binnenpan van de airfryer. Dus waar het mandje nog in gaat. Maar je kan ook een airfryer timer, airfryer afdekkap of airfryer scheidingsplaat los kopen. Bijvoorbeeld wanneer een van deze airfryer onderdelen kapot is gegaan, of wanneer je het als extra onderdeel wilt gebruiken. De scheidingsplaat is bijvoorbeeld handig als je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt bereiden. Verder zijn de bovenkant, onderkant, en de thermosstaat van de Philips airfryer te vervangen.

Tefal Actifry airfryer onderdelen

De onderdelen voor de Tefal Actifry airfryer zijn beperkter dan die van de Philips airfryer. Je kan de handgreep (wit met groene knop) los verkrijgen. Dit onderdeel vervang je eenvoudig door twee schroefjes los te maken. Ook kan je een losse snackmand kopen. Deze mand draait rond in de airfryer waardoor de snacks aan alle kanten heerlijk worden klaargemaakt.

Er zijn dus gelukkig voldoende mogelijkheden om eerst een onderdeel te vervangen van de airfryer, voordat je een nieuwe airfryer moet kopen. De onderdelen zijn online bij diverse webshops te bestellen. Heb je nog geen airfryer, of wil je toch je oude (kapotte) airfryer vervangen? Bekijk dan onze top 10 met de beste airfryers van dit moment.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer