Airfryer ontvetten. Hoe doe ik dat?

Airfryer ontvetten. Hoe doe ik dat?

Het grote voordeel van snacks en patat bereiden in de airfryer is dat je heel weinig vet hoeft te gebruiken. Een frituurpan moet na elk gebruik worden schoongemaakt. Ondanks goed schoonmaken, blijft een frituurpan altijd vettig aanvoelen. Nog maar te zwijgen over wat te doen met het oude frituurvet. Met de airfryer is dit verleden tijd. Logisch misschien, maar dat betekent natuurlijk niet dat de airfryer niet schoongemaakt hoeft te worden. De airfryer ontvetten moet ook gebeuren maar is zeker niet zo’n klus als met een frituurpan.

Airfryer schoonmaken

Je kunt de airfryer op verschillende manier schoonmaken. De accessoires kun je nagenoeg allemaal in de vaatwasser wassen. Lekker makkelijk en snel. Het verwarmingselement vergt wat extra aandacht. Deze mag je niet van zijn plek halen en kan dus niet in de vaatwasser. Voor het schoonmaken van het apparaat zelf mogen er geen agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Je kunt deze wel schoonmaken met azijn, soda of met citroen.

Airfryer ontvetten

Citroen kun je ook gebruiken om de airfryer te ontvetten. Ondanks dat je veel minder vet gebruikt wordt ook de airfryer vettig op den duur. Hoe krijg je die vette aanslag er nu het beste af? Voor de buitenkant van het apparaat kun je het beste een beetje citroensap aanlengen met water. Neem daarna een droge doek waar je het citroenmengsel op doet en hiermee wrijf je het apparaat aan de buitenkant op. Je merkt nu met het oppoetsen dat het vet langzaam los laat.

Dit kun je ook toepassen op de binnenkant van de airfryer. Je pakt dit als volgt aan:

  • Zoek een klein kopje die je in de airfryer kunt zetten
  • Vul deze voor minimaal de helft met puur citroensap en plaats deze in de airfryer
  • Zet de airfryer aan op 180 graden voor 20 minuten
  • Na de 20 minuten open je de airfryer en zul je zien dat het vet is opgelost en losgeweekt.
  • Pak nu een licht vochtige doek en maak de binnenkant gemakkelijk en snel vetvrij.

In de top 10 beste airfyers zie je veel verschillende merken terugkomen. Deze geven allemaal hun eigen advies over hoe om te gaan met de schoonmaak van het apparaat. Lees deze dan ook altijd als eerste zorgvuldig door voordat je zelf aan de slag gaat.