Airfryer recepten feestdagen. Tijd voor inspiratie

De airfryer is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om recepten voor de feestdagen. Toch gaat daar verandering in komen. Hier vind je wat ideeën hoe en wanneer je de airfryer kunt inzetten in de decembermaand.

Airfryer recepten feestdagen. Tijd voor inspiratie

Airfryer recepten feestdagen

Of je nu een heel feestmaal wilt koken voor de familie of juist lekkere snacks en hapjes op tafel wilt zetten, de airfryer is de perfecte hulp in de keuken!

Airfryer recepten Sinterklaas

Sinterklaas is een typische avond waarop gezelligheid, cadeautjes en hapjes centraal staan. Meestal is dit niet de avond waarop uitgebreid gekookt wordt, maar komen er kleine hapjes op tafel die tussendoor kunnen worden gegeten. Veel van deze snacks die je normaal in de oven zou maken, kun je maken in de airfryer. Maar wist je dat je ook pepernoten kunt bakken in de airfryer? 

Airfryer recepten Kerst

Steeds meer mensen kiezen voor gezondere snacks tijdens de feestdagen. De maaltijden zijn altijd vrij zwaar dus om tussendoor van een lichte snack te genieten is wel zo verfrissend. Wist je dat je bijvoorbeeld pastinaakfrietjes, gezonde loempia’s en tonijnhapjes kunt maken in de airfryer? Allemaal gezonde hapjes die niet te zwaar op de maag liggen.

Airfryer recepten Oud & Nieuw

Dit wordt misschien een inkopper, op deze avond worden er altijd veel snacks gegeten. En waarin kun je de snacks nu beter bereiden dan in de airfryer. Waarschijnlijk sta je op oudejaarsavond aan de vooravond van een streng dieet na het vele eten tijdens de feestdagen dus waarom deze avond al niet meteen wat gezonder beginnen. Met de airfryer heb je slechts een eetlepel olie nodig om je frikandellen, kroketjes of kipnuggets te bereiden. Dat is toch een stuk gezonder dan dat je deze in frituurvet onderdompelt. Hetzelfde geldt trouwens voor oliebollen, wist je namelijk dat je die ook perfect kunt maken in de airfryer?

En begin je dan 1 januari met een dieet, ook dan kun je de airfryer gebruiken voor gezonde gerechten of koolhydraatarm eten te bereiden. Dus zowel voor, tijdens als na de feestdagen wil je de airfryer in de keuken hebben staan!

Wil je ook een airfryer in huis? Bestel er dan snel één online. In de top 10 vind je de beste airfryers van dit moment, inclusief de specificaties, voor- en nadelen. Er zit er vast een airfryer tussen die het beste bij jou past!