Airfryer tijden

Schaf je een airfryer aan dan kom je al snel tot de ontdekking dat je er niet alleen maar snacks in kunt bereiden, maar ook hele (gezonde!) maaltijden. Een groot voordeel, want jouw airfryer is ineens veel veelzijdiger dan je misschien in eerste instantie dacht. Nu je je airfryer vaker gebruikt doordeweeks zul je misschien ook gaan afvragen of je airfryer er langer of korter over doet dan een traditionele oven.

Airfryer tijden

Airfryer vs oven

Vergelijk je een Airfryer met een elektrische oven dan zullen de airfryer tijden korter zijn en zul je dus tijd besparen. Bij een elektrische oven komt de warmte van de onderkant en deze zal langzamer zijn dan een hetelucht oven. De hetelucht oven heeft als grootste nadeel dat hij moet voorverwarmen. Heb je een ouder model dan kan dit vrij lang duren voordat hij goed op temperatuur is en je je gerechten er in kunt plaatsen. Dit is dan ook meteen de tijdswinst die je met de airfryer kunt pakken. Een airfryer hoef je namelijk niet voor te verwarmen. Je kunt dus al snel tot 15 minuten aan tijd besparen. Zeker in een druk gezin, is zo'n tijdbesparing goud waard.

Bereidingstijd airfryer

De bereidingstijden in de airfryer zijn over het algemeen sneller dan in de oven. Dit hangt er wel van af, van wat je maakt en hoe groot de portie is die je maakt. Philips heeft daarvoor een handige lijst opgesteld waarbij je snel kunt opzoeken hoe lang de airfryer tijden zijn voor verschillende gerechten

Hoe ouder je oven dus is, hoe meer tijd je zult besparen met de airfryer. Heb je een moderne heteluchtoven dan zal de besparing minder zijn. Heb je daarentegen weer het laatste model airfryer dan zul je ook daar verschil in zien ten opzichte van de eerdere modellen. Wil je nog een airfryer aanschaffen? Bekijk dan zeker de top 10 met de beste airfryers van dit moment!