Airfryer turbostar

Heb jij al gehoord van de term turbostar bij een airfryer? Wanneer je wel eens een keer wat leest over de airfryer, dan heb je vast een keer iets gezien over de airfryer turbostar. Maar lang niet iedereen weet wat hier precies mee wordt bedoeld. Vandaar dat je hier uitleg geven over wat de turbostar is en wat het doet in de airfryer.

Wat is turbostar bij een airfryer?

Airfryer turbostar

De airfryer turbostar is een term die door Philips is bedacht. Philips was zo ongeveer het eerste merk (de eerste fabrikant) die in Nederland de airfryer op markt introduceerde. Daarbij was de airfryer turbostar van grote onderscheidende waarde. Op hun eigen website zegt Philips dat de unieke Philips turbostar snel superhete lucht genereert om gerechten met weinig tot geen toegevoegde olie te frituren. Hierdoor ontstaan er ook minder geurtjes in vergelijking met de ouderwetse frituurpan. Ook is de airfryer hierdoor makkelijk schoon te maken. Verder is hij veilig en zuinig om dagelijks in je keuken te gebruiken! Hiermee onderscheidt de airfryer zich dus duidelijk van de frituurpan.

Andere benamingen voor de airfryer turbostar

Uiteraard is de werking van de Philips turbostar niet uniek voor een airfryer. In principe werkt elke airfryer op eenzelfde manier. Namelijk door hete lucht van onder naar boven te blazen en daarna weer naar beneden te laten gaan. Op dat moment komt de lucht in aanraking met het hete grillelement in de airfryer. Hierdoor wordt de lucht superheet. Nu is het zo dat Philips dit turbostar noemt. Het merk Princess noemt deze hetelucht circulatie High Speed Air Convention Technology. Maar er wordt dus wel hetzelfde mee bedoelt. En zo werkt het ook bij alle andere airfryers.

Veel mensen kunnen niet meer zonder de airfryer. De airfryer is voor een onmisbaar apparaat in de keuken geworden, waar je snel gezond eten in kunt bereiden. Heb jij ook al een airfryer in de keuken staan? Of ben je op zoek naar een airfryer die bij jouw huishouden past? Neem dan snel een kijkje in de top 10 met de beste airfyrers van dit moment.