Airfryer verwarmingselement schoonmaken

Door: Jasper
Laatste update: 29 oktober 2019

Om zo lang mogelijk te genieten van je airfryer, is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. Dit betekent dat je de airfryer na gebruik moet schoonmaken. Nu is het gelukkig zo dat de elementen van de airfryer veelal losse elementen zijn. Hierdoor kunnen ze makkelijk uit de airfryer worden gehaald, en in de vaatwasser worden gedaan om te worden schoongemaakt. Of met de hand worden afgewassen. Maar niet alle onderdelen van de airfryer kunnen worden losgehaald. Een van de onderdelen die je niet van de plaats mag halen is het verwarmingselement van de airfryer.

Hoe maak je het verwarmingselement van de airfryer schoon?

Het verwarmingselement van de airfryer krijgt alle hete lucht van de airfryer langs zich heen. Het is daarom noodzakelijk om hem goed schoon te houden. Waar bijvoorbeeld het grillrekje en het mandje van de airfryer in de vaatwasser mag (of met de hand mag worden afgewassen), kan dit niet met het verwarmingselement. Haal dit nooit van zijn plek af! Gebruik ook geen schuurspons of metalen gereedschappen om het element schoon te maken. Het enige wat we kunnen aanraden is om een zachte doek te gebruiken, een zacht sponsje of een zachte borstel. Doe hier een mild schoonmaakmiddel op om het grote oppervlak mee te reinigen. 

Tip: plaats de airfryer ondersteboven als je het verwarmingselement gaat schoonmaken, dan kan je er namelijk beter bij. Haal wel van tevoren het mandje en de pan uit de airfryer. Om in de lastige hoekjes te komen kan je het beste een tandenborstel gebruiken of een satéprikker met een doekje erom heen gewikkeld.

Wat als de aanslag niet van het verwarmingselement af gaat?

Airfryer verwarmingselement schoonmaken

Het kan zijn dat je met hardnekkig vuil te maken hebt op het verwarmingselement. Of dat je toch net niet in dat ene hoekje kan komen. Wat je dan het beste kan doen is een stuk aluminiumfolie in de airfryer leggen met een laagje water er op. Snijd een citroen of limoen in stukken en leg dit op het folie. Zet de airfryer ongeveer 8 minuten aan op 180 graden. 

Door de hitte lost het zuur van de limoen of citroen het vet op. Dit vet druipt op het aluminiumfolie. Verwijder dit folie met de resten limoen / citroen en poets alles nog een keer na. Je zal zien dat het verwarmingselement er weer als nieuw uitziet.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer