Airfryer voor beginners: airfryer opwarmen

Door: Jasper
Laatste update: 5 november 2019
Airfryer voor beginners- Airfryer opwarmen

Je hebt net de airfryer ontdekt of bent je nog aan het oriënteren. Om een goede aankoop te kunnen doen wil je natuurlijk zoveel mogelijk over de airfryer te weten komen. Veel mensen twijfelen nog omdat ze niet het belang van een airfryer zien ten opzichte van een traditionele oven. Eén heel goed argument voor een airfryer is tijd. Het bespaart je namelijk veel tijd! En die tijd zit hem onder andere in de opwarmtijd.

Airfryer opwarmen

Ga je een gerecht maken in een oven dan moet je deze voorverwarmen. Of het nu om een elektrische of hetelucht oven gaat. Deze tijd komt bij de kooktijd van je recept en dit is niet iets waar je op een doordeweekse drukke dag op zit te wachten. Het grote voordeel van de airfryer is dat je hem niet hoeft voor te verwarmen. Je kunt hem wel opwarmen of voorverwarmen maar dit is niet nodig. Bij oudere ovens moet je altijd gokken of hij al op de juiste temperatuur is. Het kan zijn dat de oven nog helemaal niet warm is of juist al te warm waardoor er rookontwikkeling ontstaat. Hierdoor kan ineens je keuken vol rook staan en de rookmelders af laten gaan. Hier hoef je bij de airfryer niet bang voor te zijn.

Hoe moet ik de airfryer opwarmen?

Je hoeft je airfryer niet voor te verwarmen, maar het apparaat heeft wel tijd nodig om op de gewenste temperatuur te komen. Dit duurt ongeveer 2 – 3 minuten. Een stuk korter dus dan bij de oven. Je kunt er voor kiezen om je ingrediënten direct in de airfryer te doen en deze 2-3 minuten op te tellen bij de kooktijd. Je kunt deze minuten ook even afwachten en dan je ingrediënten er in doen voor je gerecht.

Hoe je de airfryer exact moet opwarmen verschilt per model. Bij sommige modellen zet je hem op de gewenste temperatuur en geeft hij na de opwarmtijd een piep om te laten weten dat hij is voorverwarmd. Bij andere apparaten draai je naar de juiste temperatuur en wacht je tot het lampje dooft. Voor de exacte beschrijving is het handig om in de handleiding te kijken.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer