Airfryer voor beginners. Wat is een airfryer?

Door: Jasper
Laatste update: 5 november 2019
Airfryer voor beginners. Wat is een airfryer?

Het is bijna onmogelijk dat je rage omtrent de airfryer hebt gemist maar misschien was je er gewoon niet aan toegekomen om er één te kopen of je er in te verdiepen. Eindelijk is het zover en wil ook jij weten wat er nu zo speciaal is aan een airfryer. Maar waar begin je? Je begint hier! Bij onze airfryer guide voor beginners. Wat is een airfryer?

Wat is een airfryer?

In de airfryer kun je alles bereiden wat je ook in een normale oven kan bereiden. Zoals het woord al zegt wordt het voedsel bereidt door middel van hete lucht. Wat is dan het voordeel ten opzichte van een heteluchtoven? In de airfryer wordt alles bereid met minimale toevoeging van olie. Ook komt eten veel knapperiger uit de airfryer dan uit de oven. Kookvocht wordt afgevoerd in de airfryer en blijft niet op een bakplaat liggen.

Wat kun je bereiden in een airfryer?

De airfryer is voornamelijk bekend geworden als vervanger van de frituurpan. Doordat je er snacks en patat in kunt bereiden zonder het vet maar mét het knapperige velletje maakt dat eten uit de airfryer een gezonde vervanging is. Maar denk niet alleen aan frituur en snacks. Je kunt veel meer in de airfryer klaarmaken! Namelijk alles wat je normaal in de oven maakt. Een geroosterde kip, vis, verschillende soorten groenten en je kunt er zelfs cake of brood in bakken.

Wat zijn de voordelen van een airfryer?

Je koopt als het ware een heteluchtoven en frituurpan in één. De voordelen zijn o.a. dat je de airfryer niet lang of zelfs helemaal niet hoeft voor te verwarmen en er geen nare luchtjes door het huis wordt verspreid. Daarnaast wordt al het eten lekker knapperig en is door minimaal gebruik van olie het eten gezonder dan als dit uit de frituurpan zou komen. Je kunt een kleine airfryer kopen maar je kunt ook een airfryer XL aanschaffen. Deze is groot genoeg voor het hele gezin of voor grote maaltijden.

Wil je meer weten over de verschillende airfryers? In de top 10 zie je snel welke voordelen en nadelen elke airfryer heeft en welke het beste past bij jou.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer