Airfryer voordelen

Ben je nog aan het twijfelen of je een airfryer wilt aanschaffen. Of heb je al een tijdje een airfryer, maar weet je niet zeker hoe je hem kunt gebruiken? Lees dan snel verder, want hier vertellen we wat voor de airfryer voordelen zijn. Let op dat sommige voordelen voor anderen misschien wel als een nadeel kan worden gezien!

Airfryer is gezonder

Als jij normaal gesproken je friet en snacks gefrituurd eet, dan kan je beter overgaan naar de airfryer. Doordat de airfryer geen olie gebruikt, is het namelijk veel gezonder. Op een portie friet kan het wel 500 calorieën schelen! De airfryer werkt op basis van hete licht circulatie en op die manier wordt het eten verwarmd. Je bespaart trouwens ook op frituurolie! Want die heb je niet meer nodig.

Airfryer voordelen: minder vieze luchtjes

De airfryer geeft veel minder vieze luchtjes, dan een frituurpan doet. Vooral na het frituren zit je nog een paar uur in de frituurlucht. Natuurlijk ruik je wel wat als je in de airfryer eten bereidt. Net zoals je dat hebt als je eten in een pan aan het koken bent. Maar het is vele malen minder qua lucht, dan bij een friteuse. Dit komt omdat je geen olie hoeft te verhitten, dat is namelijk de boosdoener van vieze luchtjes. Groot voordeel dus dat je de airfryer in de keuken kan gebruiken en dat je niet elke keer naar de schuur hoeft te lopen!

Meer dan friet en snacks

De airfryer is zeker geschikt voor het bereiden van friet en snacks. Maar je kan hierin nog zoveel meer eten bereiden. Denk maar aan groente, aardappels, vlees, taart, cake en brood. Als je wilt kan je met gemak je ontbijt, lunch en avondeten in de airfryer bereiden. Deze veelzijdigheid is echt uniek voor de airfryer!

Makkelijk in gebruik

Airfryer voordelen

Een ander voordeel van de airfryer is dat hij makkelijk te gebruiken is. Je doet hem aan, verwarmd het apparaat eventueel voor, schuift het mandje uit, doet het eten erin, timer aan en wachten maar. In de tussentijd kan jij andere gerechtjes bereiden, of even lekker niks doen. De airfryer doet het werk voor jou. Nadat je klaar bent met koken blijft de airfryer makkelijk in gebruik, want de onderdelen kunnen in de vaatwasmachine!

Voor ons geven deze airfryer voordelen nog steeds de doorslag om de airfryer dagelijks te gebruiken. Wij hebben er zoveel plezier van!