Airfryer voorverwarmen is niet nodig

De airfryer is een ongelooflijk populair huishoudelijk apparaat. De verkoop ervan blijft maar stijgen en veel mensen willen niet meer zonder de airfryer. Ze gebruiken hem bijna dagelijks, soms meerdere keren per dag! Waarom is de airfryer zo'n een ideale aanvulling in de keuken? Je kan er makkelijk allerlei maaltijden in bereiden; van ontbijt, tot lunch en natuurlijk ook avondeten. Een airfryer voorverwarmen is niet nodig. Daar vertellen we hier later meer over. Verder past er in een airfryer best veel eten, waardoor je voor meerdere personen een maaltijd kan maken. 

Airfryer voorverwarmen is niet nodig

Een airfryer is makkelijk te gebruiken

Het gebruikersgemak van een airfryer is erg groot. Het is een eenvoudig te bedienen apparaat. En weet je wat ook fijn is? Eigenlijk kan je een maaltijd er niet in laten mislukken! Je hoeft dus geen keukenprins of keukenprinses te zijn om in een handomdraai een maaltijd op tafel te toveren. Bovendien ben je met een airfryer echt niet beperkt tot alleen de standaard frituursnacks zoals frites en frikandellen of kroketten. Je kan er echt maaltijden in bereiden zoals groentes en ovenschotels, maar ook taarten en` broodjes. Daardoor kan je elke dag weer een gevarieerde maaltijd uit de airfryer eten. Tot slot kan je de onderdelen van de airfryer in de vaatwasser laten schoonmaken. Ik ben nogal lui aangelegd, dus dit vind ik echt een pluspunt.

Airfryer voorverwarmen, ja of nee?

In tegenstelling tot een friteuse is het niet nodig om een airfryer voor te verwarmen. Waar je bij een frituurpan de olie een aantal minuten flink moet verwarmen, is dit bij een airfryer niet nodig. Je kan hem aan zetten, het eten er bij doen en tadaa wachten maar tot je maaltijd klaar is. Maar er zit wel een addertje onder het gras. Wanneer je de airfryer niet voorverwarmd, tel je 3 minuten extra tijd bij de bereidingstijd. En als je een ei wilt bakken in de airfryer moet de airfryer wel op temperatuur zijn. Dit betekent dus dat je de airfryer 2 minuten moet voorverwarmen. Maar alsnog is dit ten opzichte van een frituurpan minder lang. Kortom, voorverwarmen is niet noodzakelijk maar vaak wel handig!

Nog geen airfryer in huis? Hier vind je de top 10 beste airfryers van dit moment. Neem hier snel een kijkje, en wie weet heb jij morgen al een nieuwe airfryer in huis!