Airfryer voorverwarmen

Door: Jasper
Laatste update: 3 april 2020
Airfryer voorverwarmen

Heb je nog niet eerder een airfryer gebruikt? Of ben je gewoon benieuwd of je de airfryer op de juiste manier gebruikt? Lees dan snel verder in dit artikel. Wij geven je namelijk antwoord op een veelgestelde vraag. Namelijk “Moet je de airfryer voorverwarmen voordat je hem gaat gebruiken?”. Wij denken dat deze vraag vaak wordt gesteld, omdat men nog de oude frituurpan is gewend. Die moet altijd eerst worden opgewarmd, voordat je bijvoorbeeld je heerlijke frieten in het hete vet kan onderdompelen.

Hoe werkt een airfryer?

Voordat we je goed antwoord kunnen geven op de vraag of de airfryer voorverwarmen nodig is, is het handig als je al het een en ander weet over de airfyrer. In de airfryer bereid je voedsel door middel van hete lucht circulatie. De lucht gaat van beneden naar boven toe. Bovenin de airfryer zit een grill-element die heet wordt zodra de airfryer aan gaat. Doordat de lucht er langskomt, wordt de lucht dus verwarmd. Vervolgens gaat deze hete lucht naar beneden en weer omhoog. Door deze manier van verwarmen wordt de binnenzijde van de airfryer verhit en ben je er zeker van dat het eten op hete temperatuur wordt bereid.

Airfryer voorwarmen

Het is in principe niet noodzakelijk om een airfryer voor te verwarmen, omdat hij al snel warm wordt van zichzelf. Toch raden we je aan om de airfryer aan te zetten voordat je hem gaat gebruiken. Het hoeft niet ver van tevoren. Als je de airfryer een paar minuten voordat je hem gaat gebruiken alvast aanzet, dan zal dat in de bereiding alleen maar positief werken. Er is een opwarmlampje op de airfryer, dus je kan altijd zien wanneer het apparaat voldoende is opgewarmd. Let wel goed dat je niet altijd de airfryer moet voorverwarmen. 

Wanneer je een gebakken ei in de airfryer wilt bereiden, dan moet hij goed opgewarmd zijn. Maar bij een gekookt ei is een koude airfryer beter. We raden je dan ook aan om per gerecht te proberen wat het beste werkt, wel of niet de airfryer voorverwarmen. En dan kan je direct ook testen van de baktijden zijn voor deze gerechten. 

Je kan op deze manier ook een kookboek airfryer voor jezelf gaan bijhouden. Altijd handig om een naslagwerk bij de hand te hebben! Nog geen airfryer? Neem snel een kijkje in onze top 10 beste airfryers. Wij hebben per airfryer de voordelen en nadelen opgesomd, zodat jij in een oogopslag ziet welke airfryer voor jou geschikt is.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer