Airfryer: wat kan er in?

Door: Jasper
Laatste update: 3 april 2020

Eindelijk is de airfryer in huis, of beter gezegd in de keuken! Maar wat kan er in? We vertellen je hieronder wat er allemaal in kan. Sommige producten ken je natuurlijk, bijvoorbeeld patat, maar er zijn ook producten die je misschien verrassen. Hier gebruiken we de airfryer bijna op dagelijkse basis en weten we inmiddels wel wat lekker smaakt en wat niet. Als jij dit nog niet weet dan is het zaak om het zoveel mogelijk uit te proberen. Schrijf op hoe lang een product op welke temperatuur in de airfryer moet, zodat je een naslagwerk verzamelt.

Snack en friet

Uiteraard kan je in de airfryer snacks en frietjes bereiden. Hoe je dat doet en welke ik het lekkerste vind lees je hier bij de airfryer snacks en hier bij de airfryer friet. We kunnen je alvast verklappen dat de speciale airfryer friet van Beyerlander zijn werk erg goed doet, en dat binnen enkele minuten!

Aardappelen uit de airfryer

Je kan eigenlijk alle soorten aardappelproducten bereiden in de airfryer. Uiteraard kan je dan weer voor aardappelsnacks kiezen zoals aardappelkroketten. Maar die zijn natuurlijk niet zo gezond. Je kan er ook verse aardappels in bereiden. Erg lekker! Tip: laat de aardappelen een half uur in koud water voorweken en droog het goed af voordat het de airfryer in gaat, zo krijg je de lekkerste resultaten.

Groente grillen

Airfryer- wat kan er in?

De meeste groente kan je heerlijk bereiden in de airfryer, zoals bloemkool, broccoli en bieten. Als je een grillpan hebt bij de airfryer kan je courgette, en paprika er lekker in grillen. Maar let er wel op dat er niet heel veel groente tegelijkertijd in kan worden bereid, dus als je voor een grote groep gaat koken zal dit in een aantal porties moeten gebeuren.

Vlees en gevogelte

Vlees is heerlijk te bereiden in de airfryer. Door de hetelucht circulatie kan je het vergelijken met het bereiden van vlees op de barbecue of grill. Hetzelfde geldt trouwens ook voor kip, marineer de kip van tevoren zodat je een lekker mals stukje kip uit de airfryer krijgt!

Vis uit de airfryer is lastig

Wij vinden het lastig om vis goed te bereiden in de airfryer. Dit komt omdat vis snel gaat plakken aan het mandje, vaak maken we alleen vis klaar als het in een pakketje kan, samen met groente. 

Brood uit de airfryer

Smullen, afbakbroodjes uit de airfryer! Je bakt ze in een paar minuten gaar en ze komen warm en knapperig uit de airfryer. Je kan zelfs vers brood klaar maken in de airfryer, zonder dat het plakkerig wordt. De airfryer is echt een uitvinding om ‘s ochtends met vers brood te ontbijten!

Taart en cake

Wist je ook dat je taart en cake uit de airfryer kan krijgen? Houd er wel rekening mee dat het qua formaat de cake of taart niet zo groot eruit komt zoals je normaal gesproken hebt. Maar je krijgt heerlijke verse appeltaart uit de airfryer!

Eigenlijk kunnen er allerlei producten in de airfryer worden bereid. Zelfs een gebakken of een gekookt ei! We kunnen je alleen maar aanraden om recepten te proberen, je merkt vanzelf wat een succes wordt en wat tegenvalt. Het enige wat er niet in kan worden bereid is voedsel in vloeibaar beslag. Zoals garnalen in tempurabeslag. Dit wordt normaal gesproken gefrituurd in de friteuse, maar aangezien de airfryer geen olie nodig heeft is dit niet mogelijk. 

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer