Airfryer XL en XXL – alles wat je moet weten

Toen de eerste airfryers op de markt kwamen, was iedereen enthousiast. En toch was er 1 gemeenschappelijke klacht: de mandjes waar het eten in wordt bereid zijn te klein. Niet alleen lastig als je een grote eter bent maar ook als je een groot gezin hebt of graag veel snacks serveert op feestjes. Gelukkig kwam daar al snel een oplossing: de airfryer XL oftewel de grote variant van het normale formaat airfryer. Tegenwoordig is zelfs de airfyer XXL verkrijgbaar - hier kun je maar liefst 1,4 kg patat in klaarmaken!

Het begon allemaal bij Phillips die met de eerste grote variant kwam, maar al snel volgden er meer merken die allemaal hun eigen variant van de Airfryer XL op de markt brachten. Inmiddels is hij dan ook niet meer weg te denken. We hebben de bekendste modellen voor je verzameld. Je hebt nu direct overzichtelijk waar je uit kan kiezen. Welke kies jij?

Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Bekijk prijzen
Philips Airfryer XL HD9247/90

De best geteste XL airfryer komt van Philips. Een Nederlandse koploper van consumentenelektronica en ook zeker één favoriet wat airfryers aangaat. Een combinatie van meerdere factoren zorgt ervoor dat deze airfryer XL ruim bovenaan is geëindigd!

Bekijk prijzen
Magnani Airfryer XL

De airfryer XL van Magnani is voorzien van een timer en is eenvoudig in gebruik. Deze airfryer is geschikt om in te roosteren, opwarmen, bakken en frituren. De temperatuur instelbaar van 80 tot 200 graden Celsius graden.

Bekijk prijzen
Emerio Airfryer AF-116073

Je kunt hiermee frituren, grillen, bakken en braden. Voorzien van een regelbare thermostaat, het maakt een geluidje als het eten klaar is. Er past niet veel in deze airfryer, voor snacks is voldoende ruimte maar een hele maaltijd is hij te klein.

Bekijk prijzen

Inmiddels zijn er dus veel Airfryer XL modellen op de markt en is de keuze dan ook een stuk groter geworden. Let goed op de inhoud en het wattage. Zeker dit laatste bepaald of je wat meer geduld moet hebben als je je eten bereid of dat je snel aan tafel kan.

Philips Airfryer XL of Philips Airfryer XXL? 

De Consumentenbond heeft een handig vergelijkingsfilmpje gemaakt, zo zie je direct wat de verschillen tussen de twee airfryers zijn en kun je beter een keuze maken voor de airfryer die het beste bij jou past.