Airfryer XL en XXL – alles wat je moet weten

Door: Jasper
Laatste update: 12 november 2019

Toen de eerste airfryers op de markt kwamen, was iedereen enthousiast. En toch was er 1 gemeenschappelijke klacht: de mandjes waar het eten in wordt bereid zijn te klein. Niet alleen lastig als je een grote eter bent maar ook als je een groot gezin hebt of graag veel snacks serveert op feestjes. Gelukkig kwam daar al snel een oplossing: de airfryer XL oftewel de grote variant van het normale formaat airfryer. Tegenwoordig is zelfs de airfyer XXL verkrijgbaar – hier kun je maar liefst 1,4 kg patat in klaarmaken!

Het begon allemaal bij Phillips die met de eerste grote variant kwam, maar al snel volgden er meer merken die allemaal hun eigen variant van de Airfryer XL op de markt brachten. Inmiddels is hij dan ook niet meer weg te denken. We hebben de bekendste modellen voor je verzameld. Je hebt nu direct overzichtelijk waar je uit kan kiezen. Welke kies jij?

Inmiddels zijn er dus veel Airfryer XL modellen op de markt en is de keuze dan ook een stuk groter geworden. Let goed op de inhoud en het wattage. Zeker dit laatste bepaald of je wat meer geduld moet hebben als je je eten bereid of dat je snel aan tafel kan.

Philips Airfryer XL of Philips Airfryer XXL? 

De Consumentenbond heeft een handig vergelijkingsfilmpje gemaakt, zo zie je direct wat de verschillen tussen de twee airfryers zijn en kun je beter een keuze maken voor de airfryer die het beste bij jou past.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer