Airfryer XL recepten

Door: Jasper
Laatste update: 4 augustus 2023

Wat kun je allemaal voor recepten maken in de airfryer XL? Je kunt beter vragen wat je er niet in kunt bereiden! Veel mensen denken nog steeds onterecht dat de airfryer XL alleen te gebruiken is om veel frituur en snacks mee te bereiden. Uiteraard kun je deze prima maken met de Airfryer XL maar er zijn ook talloze airfryer XL recepten waar je misschien niet meteen aan denkt.

Voordeel Airfryer XL

Het grootste voordeel van de airfryer XL is dat hij (de naam verraadt het al) een stuk groter is dan de ‘normale’ airfryer. Dit betekent dat je er meer in kunt bereiden en grotere dingen dan in de kleinere variant. Denk bijvoorbeeld aan een kip die je heerlijk knapperig kunt braden of een groot stuk rollade. Beiden zou je normaal in de oven bereiden met een lange opwarm en bereidingstijd. Nu kun je deze Airfryer XL recepten ook bereiden met een kortere opwarm- en bereidingstijd maar natuurlijk wel net zo lekker.

Ondanks de grootte verschilt de Airfryer XL niet in gebruik. Hierdoor kun je er dezelfde dingen in bereiden. Ook kun je dus dezelfde airfryer recepten gebruiken die je online vindt als voor de kleinere airfryer. Let wel dat als je aan de slag wilt met de accesoires deze wel kunnen verschillen van de kleinere variant.

Aifryer XL recepten

Patat, vlees, kip, groente, snacks, brood of zelfs cake. Je kunt het zo gek niet bedenken of je het kunt het maken in de aifryer. Gelukkig zijn er inmiddels een paar leuke boeken op de markt vol met Airfyer XL recepten. Vooral de volgende twee zijn favoriet.

Airfryer receptenboek “Alles uit de airfryer” 

Dit boek is Nederlandstalig en hieruit hebben wij al talloze recepten gehaald die we zelf niet hadden kunnen bedenken. Zeker als je net begint met de airfryer te gebruiken is dit een musthave. Het boek bevat een duidelijke instructie en beschrijving per recept samen met een foto hoe het eindresultaat er uit dient te zien.

Airfryer receptenboek “The amazing kitchen: het kookboek voor de airfryer”

In dit boek vind je wat meer uitdagende recepten. Heb je al redelijk door wat je allemaal kunt met de airfryer maar zoek je nog inspiratie voor nieuwe airfryer XL recepten dan raad ik je dit boek aan. Had jij namelijk weleens bedacht om brownies te maken in je airfryer? Of wist je dat je ook je lunch kunt bereiden in de airfryer? Precies! Tijd voor nieuwe inspiratie dus.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer