Airfryer XXL accessoires

Door: Jasper
Laatste update: 4 augustus 2023

Ben jij al de trotse eigenaar van een airfryer XXL? Dan weet je als geen ander hoe handig is om een grote mand te hebben, zodat je nog meer eten kan klaarmaken of grotere gerechten zoals een hele kip. Erg fijn als je de airfryer gebruikt voor het bereiden van maaltijden voor je gezin, of als je vrienden een avondje komen en je dan een portie snacks wilt serveren. Maar wist je dat er ook accessoires verkrijgbaar zijn voor de XXL airfryer van Philips? Sommige mensen zijn in het begin wat huiverig “Heb ik dat dan echt nodig?”. Je hebt het niet echt nodig, want met met normale XXL airfryer mand kan je al veel bereiden. 

De accessoires van Philips airfryer zorgen wel voor veel meer gemak en diversiteit. Waardoor je de XXL airfryer makkelijker gebruikt voor complexere gerechten. Ook zul je zien dat sommige gerechten, bijvoorbeeld een visfilet, met de juiste XXL airfryer accessoire beter zal lukken. We hebben hieronder de beste accessoires voor je verzameld, zodat je snel aan de slag kan gaan. Het gaat hier om de accessoires voor de Philips XXL airfryer. Houd er rekening mee dat deze ook alleen in de Philips XXL airfryers past, en niet in de airfryer van andere merken.

Aifryer XXL Pizzaset

Met pizzabakplaat maak je eenvoudig heerlijke pizza’s in de airfryer! Je hoeft de airfryer niet voor te verwarmen en na 8 minuten is je pizza al klaar.
Deze pizzaset is geschikt voor pizza met een maximale doorsnede van 26 cm. Leuk is dat het wordt geleverd inclusief een receptenboekje, zodat je direct zelf als echte pizzabakker aan de slag kan. Deze pizzaset past in de Philips airfryers XXL: HD963x en HD965x. Ook nog goed om te weten is dat je de bodem uit de airfryer mand kunt gebruiken als spatdeksel op de pizzaset.

Airfryer XXL Lichte Snackset

Met de airfryer XXL lichte snackset, in voirge modellen meer bekened als spatdeksel, kan je ook lichtere producten bereiden in de airfryer, zonder dat ze door de XXL airfryer vliegen. De airfryer XXL lichte snackset zorgt ervoor dat alles goed op zijn plek blijft. Je kunt het ook als deksel gebruiken, wanneer je producten bereidt waar meer vet in zit, of die gemarineerd zijn. Het deksel vangt de spetters op. Dit voorkomt dat je airfryer gaat roken en bespaart je het schoonmaken van het verwarmingselement. De deksel is ook ideaal bij het bakken van brood; het zorgt er namelijk voor dat de binnenkant gaar is en dat de buitenkant een mooi bruin laagje krijgt.

Airfryer XXL Grillset

Deze grillbodem past perfect in de XXL airfyer. Dankzij de anti-aanbaklaag is het niet klevend en ook snel schoongemaakt. Vis, vlees en groenten worden op deze plaat mooi gegrild en zijn gezonder. De plaat is iets bol, waardoor olie constant naar beneden wordt afgevoerd. Dankzij de anti-aanbaklaag blijft voedsel niet plakken en is de pan heel eenvoudig schoon te maken. Leuk is dat de grillset geleverd wordt met 6 spiesen, zo kun je ook heerlijke groente en vleesspiesen in de airfryer klaarmaken, dit is gegarandeerd een succes als je bezoek hebt!

Airfryer XXL Bakset

Dankzij deze leuke bakset kun je de XXL airfryer ook gebruiken om broodjes in te bakken, maar ook cake, muffins en zelfs stoof- en ovenschotels! De muffinvormpjes zijn gemaakt van siliconen, deze kun je dus hergebruiken, zodat je hier lang plezier van zult hebben. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de bakvorm te gebruiken om eten wat erg kruimelt in te bereiden, dit bespaart je wat tijd aan schoonmaken. 

Airfryer XXL Partyset

Deze partyset voor de Philips airfryer XXL bestaat uit een rooster en een panverdeler. Dankzij deze set kun je eenvoudig meerdere snacks of zelfs een complete maaltijd in één keer klaar maken. Het rooster kun je gebruiken om tweelaags eten te bereiden. Zo kun je onder in de mand friet leggen, rooster in de mand en op het rooster leg je bijvoorbeeld een paar snacks. Ook kun je onder het rooster lichte producten leggen, hiermee voorkom je dat ze door de airfryer vliegen. De panverdeler zorgt ervoor dat je 2 kleine afgescheiden ruimtes in de airfryer hebt. Je kunt bijvoorbeeld aan de ene kant van de pan de aardappels bereiden en aan de andere kant de groente. 

In onderstaand filmpje laat de Philips Chef zien hoe handig het gebruik van de accessoires zijn – je zult zien, als je ze eenmaal in huis hebt, zul je de airfryer steeds vaker gaan gebruiken!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer