Beste Friet Airfryer

Een lekkere portie friet moet voldoen aan een aantal voorwaarden: een mooie goudbruine kleur, lekker knapperig én niet te droog. Helaas is het niet de meest gezonde snack, maar met de aanschaf van een airfryer kan je op een gezondere, vet- en olievrije manier friet en snacks bakken. Want niet alle soorten friet zijn geschikt om in de airfryer te bereiden. Wat is nou de beste friet airfryer voor in de airfryer?

Diepvriesfriet of ovenfriet?

De meeste fabrikanten van airfryers vermelden er ook bij dat (in de meeste gevallen) ovenfriet de beste friet is om in de airfryer te bakken. Deze soort patat is gemaakt om in de oven te gaan. Een oven werkt net als een airfryer met warmtecirculatie en niet met vet. Er komt, net zoals in een oven, in de airfryer helemaal geen olie aan te pas toch komen en ze er lekker knapperig uit. Diepvriesfriet is immers gemaakt om in vet gebakken te worden, dus zal dit misschien een andere uitwerking hebben in de airfryer dan gewenst.

Vlaamse frieten of dunne patatjes?

In principe zou het niet hoeven uit te maken of je dunne patatjes of dikke frieten in de airfryer bakt. De pan is gemaakt om allerlei soorten voedsel te bereiden, dus zouden beide frietjes er goed uit moeten komen. Er is wel een verschil met bereiden van de frietjes. Dikke frieten hebben namelijk meer bereidingstijd nodig dan dunne patatjes. Wil je dus dat je snack snel(ler) klaar is? Kies dan voor de dunne variant.

De lekkerste friet voor de airfryer

Welke friet je het beste kan gebruiken, dat weet je nu. Maar wat is nu echt de beste friet airfryer? Dit verschilt natuurlijk per persoon, want smaken verschillen. Maar de volgende soorten patat zou je zeker eens moeten proberen als je een airfryer in huis hebt:

1. Beyerlander Airfryer friet
Deze friet is speciaal voor de airfryer gemaakt en zorgt ervoor dat je in 3 minuten voor 4 personen een heerlijke portie friet klaar hebt staan. De friet is krokant en heerlijk van smaak! Lees hier onze volledige review over de Beyerlander Airfryer friet.

2. Aviko Supercrunch airfryer frites
De naam zegt het al: deze frietjes zijn speciaal gemaakt voor bereiding in de airfryer. Deze supercrunch frietjes worden extra krokant en hebben een beperkte bereidingstijd!

3. Lidl Harvest Basket Ovenfriet
Een goede vervanger voor de duurdere merken. Deze budget frietjes van Lidl zijn dun en lang (dus relatief korte bereidingstijd) en komen heerlijk krokant en goudbruin uit de airfryer.

4. Verse frietjes uit de koeling
Voor de liefhebbers van echte, verse patat moet je in de koeling van de supermarkt zijn! Ze hebben een iets langere bereidingstijd, maar ook deze friet kan makkelijk met een airfryer worden bereid.