We zijn ons allemaal de laatste jaren steeds bewuster geworden van het milieu en energieverbruik. En aangezien een beter milieu bij jezelf begint, kun je beginnen met kritisch te gaan kijken naar je keukenapparatuur, dus ook naar het verbruik van jouw airfryer. Want het eten uit de airfryer kan wel heel lekker en gezond zijn maar hoe is het verbruik van de airfryer?
Na wat Googlen hebben we een mooi lijstje met wat de meeste apparaten in je keuken verbruiken kunnen opstellen.
Deze getallen hebben we naast het verbruik van de airfryer gelegd; de gemiddelde airfryer verbruikt rond de 1300 watt aan energie en de grotere XL of XXL varianten soms wel tot 1900 watt. Nu zou je misschien in eerste instantie denken dat de airfryer dan niet zo goed uit de strijd komt als je deze vergelijkt met een oven of friteuse. Hier vergis je je echter (dat doen veel mensen namelijk). Bij het berekenen van het verbruik vergeten mensen vaak dit getal te vermenigvuldigen met de duur van het gebruik. Het getal alleen zegt dus niet zoveel. Een airfryer gebruik je aanzienlijk korter dan een friteuse of heteluchtoven. Hij is namelijk veel sneller opgewarmd dan de andere twee. De duur van het gebruik is korter en hierdoor verbruik je dus uiteindelijk weer minder energie. Kun je het nog volgen?
Vergelijk je de kleine airfryer variant met een kleine friteuse dan is het verschil nog niet heel groot. Vergelijk je echter de Airfryer XL met een grote friteuse dan kan het gebruik van een Airfyer je wel tot € 26,- per jaar besparen!
Als energieverbruik voor jou een belangrijk punt is, vergelijk dan de airfryers ook het stroomverbruik. Onderling kan er namelijk nog verschil in wattage zitten waardoor je uiteindelijk nog meer kan besparen. In de top 10 zie je snel de beste merken waarna je het energieverbruik kunt vergelijken