Koolhydraatarm eten uit de Airfryer

Overgewicht komt vaak voort uit een teveel aan koolhydraten eten. Slechte koolhydraten zoals koek, snoep en frisdranken liggen voor de hand om te schrappen als je wilt afvallen. Maar wist je dat het ook een positief effect op je gewicht kan hebben als je minder goede koolhydraten eet. Goede koolhydraten zijn onder andere te vinden in volkoren rijst, pasta en brood.

Koolhydraatarm eten uit de Airfryer

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn een belangrijke energievoorziening en het is dus belangrijk om deze wel in je dieet te houden. Echter als 25% procent van je voeding uit koolhydraten bestaat is dit al meer dan voldoende, zeker als je ook nog wilt afvallen. Dit noemt men koolhydraatarm eten.

Koolhydraatarm eten uit de airfryer

Koolhydraatarm eten uit de airfryer is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dit is juist heel goed mogelijk. Beter gezegd, je kunt de lekkerste gezonde en koolhydraatarme recepten maken in de airfryer. Denk aan al de recepten die je normaal ook zou maken maar dan zonder koolhydraten zoals rijst, aardappelen, pasta of brood.

Gegrilde kip met verse groente, een groente lasagne zonder pasta bladeren of een groente omelet met ham zijn voorbeelden van recepten die je net zo lekker maakt in de airfryer als in de oven of pan. Maar ook een groentetaart of een bloemkoolpizza is net zo lekker en gezond uit de airfryer als uit de oven. Het voordeel is ook nog eens dat je minder vet gebruikt dan met de traditionele bereidingswijzen. Dit is een mooi bijkomend voordeel als je wilt afvallen.

Koolhydraatarme recepten uit de airfryer

Er zijn teveel recepten om hier allemaal op te noemen waarvan je een koolhydraat arme variant kunt maken in de airfryer. We hebben al eerder geschreven over recepten en waar je inspiratie vandaan kunt halen maar vergeet ook niet te kijken op Facebook. Op Facebook zijn er een speciale groepen gericht op airfryer recepten. Deze worden gedeeld door iedereen in de groep en er worden ook veel ervaringen en tips gedeeld. Ook hier vind je ook veel koolhydraatarme recepten.