Kroket in de airfryer

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020
Kroket in de airfryer

Zoals je misschien al weet kun je heel goed je airfryer dagelijks gebruiken. Soms voor ontbijt, soms voor lunch en maar vaker wordt het gebruik om avondeten in te bereiden. Je kunt echt heerlijke, gezonde maaltijden bereiden in de airfryer. 

Maar soms heb je gewoon zin in een snack. En dan is de airfryer wel erg handig. Veel mensen die een airfryer hebben, gebruiken geen frituurpan meer. Een frituurpan is ook echt niet meer nodig. Veel mensen hebben toch nog wel wat moeite met het bereiden van een lekkere kroket in de airfryer. Vandaar dat we je hier uitleggen hoe je een heerlijke kroket in de airfryer kan bereiden!

Maak de juiste keuze voor een kroket in de airfryer

Om een lekkere kroket uit de airfryer te krijgen, moet je eerst de juiste kroket kiezen. Als je in de plaatselijke supermarkt voor het diepvries vak gaat staan, zie je heel veel soorten kroketten. Maar hoe weet je nu welke het lekkerste is in de airfryer? Mora heeft speciaal voor de airfryer “oven en airfryer kroketten”. Heeft jouw supermakrt deze niet, kies dan voor een normale ovenkroket. Kies in ieder geval nooit voor een kroket die je moet frituren en wel om twee redenen. De eerste reden is dat de vulling van de normale kroket slap wordt in de airfryer. Als je jouw kroket dan opensnijdt, loopt de vulling eruit. De andere reden is dat de kroket er bleek uit blijft zien, hij wordt niet in de olie gefrituurd en bruint daarom niet. Je kan dit oplossen door een beetje olie op de kroket te spuiten voordat hij de airfryer in gaat. Maar dat is wat omslachtig.

Kies voor een oven kroket

Voor de beste kroketten uit de airfryer kies je dus altijd voor een ovenkroket. Op de verpakking staat vaak ook hoe lang deze kroketten in de airfryer bereid moeten worden. Mora heeft bijvoorbeeld een groot assortiment waaruit je kan kiezen, maar ook Kwekkeboom of het eigen supermarkt huismerk heeft tegenwoordig ruime keuze. Je kroket is vaak na 12 minuten gaar bij 180 tot 200 graden. 

Het maken van een kroket in de airfryer is dus eigenlijk vrij makkelijk, het enige wat je hoeft te doen, is te kiezen voor de juiste kroket!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer