Nieuw met de airfryer?

Ben jij nieuw met een Airfryer en wil je weten waarom dit apparaat ook jouw leven makkelijker kan maken? Wij geven antwoord op enkele prangende vragen, zodat jij snel een goed beeld kunt krijgen wat je allemaal met een airfryer kunt doen.

Philips Avance Airfryer XXL HD9650:90 3

Wat kun je bereiden in de Airfryer?

Vrijwel alles wat je in een friteuse of oven kunt bereiden past ook in de Airfryer. Friet en snacks, aardappelen, groente, vlees en kip zijn allemaal goed te bereiden. Ook kun je taarten of muffins maken. Daarnaast gaat het eten bereiden in de Airfryer een stuk sneller dan je gewend bent. Voorverwarmen hoeft niet bij de Airfryer. Je hoeft er dus minder moeite voor te doen en kunt sneller aan tafel.

Hoe smaakt het eten uit de Airfryer?

De Airfryer zorgt ervoor dat producten krokant worden aan de buitenkant, terwijl ze zacht blijven aan de binnenkant. Wat mensen voornamelijk opvalt is dat het eten de echte smaak blijft behouden. Je hebt geen olie of frituurvet nodig in de Airfryer. Hierdoor wordt de smaak niet verpest door een overdaad aan olie of vet, maar proef je het eten zoals het hoort. Daarnaast is het ook nog eens veel gezonder, omdat je veel minder vet binnen zult krijgen.

Hoeveel eten kan bereiden in de Airfryer?

Dat is moeilijk te zeggen en is geheel afhankelijk van het type Airfryer. We raden aan om een XXL Airfryer te nemen voor een gezin met meerdere kinderen. Ben je alleen of met zijn 2-en? Dan kun je de normale variant nemen. Vul het mandje nooit verder dan staat aangegeven. Meestal wordt een maximum van 500 gram tot 1,4 kg aanbevolen voor bijvoorbeeld friet of snacks.

Waar kan ik de Airfryer het beste kopen?

De Airfryer kun je kopen in iedere winkel die huishoudelijke apparatuur verkoopt. Ook kun je online bij diverse webshops kijken. Tweedehands zijn ook veel heteluchtfriteuses te vinden. Wij hebben een overzicht gemaakt: Beste Airfryer Top 10. Daar vind je de best geteste Airfryers van dit moment.