Pepernoten bakken in de airfryer

Door: Jasper
Laatste update: 5 november 2019

We hebben al veel aifryer recepten gedeeld met je op DeBeste.com – maar dit is misschien wel een van de lekkerste. Met behulp van de airfryer maak je in een hand omdraai heerlijke pepernoten. Bovendien zijn ze snel klaar, wat natuurlijk ideaal is als je een ongeduldig hulppietje bij je in de keuken hebt staan 😉 Lees snel verder voor het airfryer pepernoten recept!

Pepernoten uit de Airfryer

Recept pepernoten uit de airfryer

Voor lekkere pepernoten uit de airfryer is het belangrijk dat jij je goed aan het recept houdt. Dit recept komt van de Philips Chef – hij heeft zich gespecialiseerd in het maken van heerlijke gerechten en traktaties in de airfryer, en dus ook pepernoten!

Ingrediënten pepernoten uit de airfryer

 • 150 gram boter (kamertemperatuur)
 • 15 gram speculaaskruiden
 • 125 gram basterdsuiker
 • 40 ml melk (kamertemperatuur)
 • 250 gram bloem
 • 15 gram bakpoeder
 • Een theelepel zout

Zo maak je pepernoten in de airfryer

 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe dit samen met het zout, de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en boter in een kom. Kneed hier een mooi deeg van, rol het uit en maak er een vierkante plak van.
 2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat dit 1 uur in de koelkast rusten. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Maak van het deeg meerdere bollen en rol deze in lange slierten. Leg de slierten op een snijplank en snijd hier stukjes ter grootte van een pepernoot af – rol deze kleine stukjes in kleine bolletjes.
 3. Duw deze bolletjes zachtjes plat en leg ze op je grillpan. Zorg er voor dat ze wat uit elkaar liggen, ze zullen namelijk nog groter worden tijdens het bakken. Zet deze in je Airfryer. Bak de platte schijfjes gedurende 10 minuten op 200 graden tot pepernoten
 4. Let op als je de pepernoten eruit haalt: ze zijn nog een beetje zacht. Door ze goed af te laten koelen, worden ze lekker knapperig.
 5. Als je dat lekker vindt, kun je de pepernoten nog dippen in gesmolten chocolade en nog een keer goed laten afkoelen. De chocolade kun je ook eenvoudig in de aifryer smelten! Doe de chocolade in een kom en smelt het in de airfryer – afhankelijk van de hoeveeldheid chocolade doe je het ongeveer 6 minuten op 120 graden in de airfryer.

Je hebt gegarandeerd, snel heerlijke pepernoten gebakken – 

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer