Tefal airfryer

Door: Jasper
Laatste update: 27 april 2020

Tefal is een Nederlands merk wat al lang huishoudelijke apparatuur op de markt brengt. Het kon ook niet lang duren nadat de eerste airfryers van Philips op de markt kwamen dat ook Tefal met zijn eigen variant kwam. De airfryer van Tefal heeft de naam Actifry gekregen.

Tefal airfryer

Tefal heeft verschillende airfryers op de markt gebracht:

Voordelen Tefal Airfryer

Net als bij de andere airfryers is deze niet alleen te gebruiken om lekkere knapperige snacks en patat in te maken maar ook groente-, vlees- en visgerechten zijn hier perfect in te bereiden. Je hoeft hem niet voor te verwarmen wat hem sneller maakt dan je heteluchtoven.

De Tefal ActiFry modellen zijn heel simpel te bedienen. Het enige dat je hoeft in te stellen is de tijd. De temperatuur regelt de ActiFry helemaal zelf. Het kenmerk van de Tefal modellen is toch wel de transparante deksel. Je kunt hier doorheen kijken hoe je gerecht wordt bereid.

De ActiFry wordt geleverd met een snackmandje. Dit accessoire onderdeel is ideaal om knapperige ovenkroketten en bitterballen in te bereiden, maar ook kipdrumsticks en andere verse of diepgevroren ingrediƫnten zijn hiervoor geschikt.

De ActiFry onderdelen kunnen in de vaatwasser. Het grootste gedeelte dan althans. Zo kunnen de binnenpan, de pendelarm, het deksel, het lepeltje, de voedselring en het snackmandje in de vaatwasmachine gereinigd worden. Je hoeft dus niet alles met de hand af te wassen.

Wat ook leuk is dat als je kiest voor de Express XL er twee receptenboeken worden meegeleverd. Heb je nog niet genoeg inspiratie kun je ook nog de gratis Actifry app downloaden of op hun website kijken.

Nadelen van de Actifry

Helaas heeft de handige deksel ook een nadeel. De reiniging ervan gaat namelijk niet zo makkelijk. Ook kan het zijn dat de kleine greep en de knoppen warm worden tijdens de bereiding. De bereidingstijd iets langer dan in de oven. Al compenseert het wel dat er geen voor verwarm tijd is. 

Weet je nog niet zeker of Tefal wel het merk is voor jou? Kijk dan ook eens bij de andere merken of neem een kijkje in de top 10 met de beste airfryers van dit moment!

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer