Tefal airfryer

Tefal is een Nederlands merk wat al lang huishoudelijke apparatuur op de markt brengt. Het kon ook niet lang duren nadat de eerste airfryers van Philips op de markt kwamen dat ook Tefal met zijn eigen variant kwam. De airfryer van Tefal heeft de naam Actifry gekregen.

Tefal airfryer

Tefal heeft verschillende airfryers op de markt gebracht:

Tefal Easy Fry EY4018

Tefal Easy Fry EY4018 is door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop airfryer - de airfryer van Tefal verdient deze titel zeker. Want voor een kleine prijs haal je een goede airfryer in huis.

Bekijk prijzen
Tefal ActiFry FZ7110

Je kunt maar liefst 1 kg patat in één keer maken! Ook geschikt voor koken en bakken zonder roeren en zonder aanbranden. Alle bestanddelen op de basis na zijn uitneembaar en mogen in de vaatwasser.

Bekijk prijzen
Tefal ActiFry YV9601

Maak maar liefst 1,5 kg patat in één keer. De bovenste bakplaat is perfect voor snacks. Dankzij de draai-arm wordt het eten geroerd en heb je er tussendoor geen omkijken naar. Inclusief handig receptenboekje met baktijden!

Bekijk prijzen
Tefal ActiFry Genius XL AH9608

In deze ActiFry kun je maar liefst 1,7 kg friet klaarmaken - ideaal voor een groot gezin! Het heeft 9 menu-instellingen waaronder erg bijzonder: wokken! Inclusief een online kookboek met meer dan 300 recepten - zo kun je er elke dag uit eten.

Voordelen Tefal Airfryer

Net als bij de andere airfryers is deze niet alleen te gebruiken om lekkere knapperige snacks en patat in te maken maar ook groente-, vlees- en visgerechten zijn hier perfect in te bereiden. Je hoeft hem niet voor te verwarmen wat hem sneller maakt dan je heteluchtoven.

De Tefal ActiFry modellen zijn heel simpel te bedienen. Het enige dat je hoeft in te stellen is de tijd. De temperatuur regelt de ActiFry helemaal zelf. Het kenmerk van de Tefal modellen is toch wel de transparante deksel. Je kunt hier doorheen kijken hoe je gerecht wordt bereid.

De ActiFry wordt geleverd met een snackmandje. Dit accessoire onderdeel is ideaal om knapperige ovenkroketten en bitterballen in te bereiden, maar ook kipdrumsticks en andere verse of diepgevroren ingrediënten zijn hiervoor geschikt.

De ActiFry onderdelen kunnen in de vaatwasser. Het grootste gedeelte dan althans. Zo kunnen de binnenpan, de pendelarm, het deksel, het lepeltje, de voedselring en het snackmandje in de vaatwasmachine gereinigd worden. Je hoeft dus niet alles met de hand af te wassen.

Wat ook leuk is dat als je kiest voor de Express XL er twee receptenboeken worden meegeleverd. Heb je nog niet genoeg inspiratie kun je ook nog de gratis Actifry app downloaden of op hun website kijken.

Nadelen van de Actifry

Helaas heeft de handige deksel ook een nadeel. De reiniging ervan gaat namelijk niet zo makkelijk. Ook kan het zijn dat de kleine greep en de knoppen warm worden tijdens de bereiding. De bereidingstijd iets langer dan in de oven. Al compenseert het wel dat er geen voor verwarm tijd is. 

Weet je nog niet zeker of Tefal wel het merk is voor jou? Kijk dan ook eens bij de andere merken of neem een kijkje in de top 10 met de beste airfryers van dit moment!