Tips voor airfryer gebruik

Als je nieuw bent met de airfryer, of nog niet veel ervaring ermee hebt, kun je wel wat hulp gebruiken. Wij hebben hier een aantal handige tips verzameld voor de het gebruik van de airfryer. Deze tips staan ook al wel op verschillende plekken op deze website. Maar het is wel erg handig om ze bij elkaar verzameld te hebben in één artikel.

Tips voor airfryer gebruik

Gebruik van olie in de airfryer

Het is niet nodig om extra olie toe te voegen aan het eten dat je in de airfryer wilt bereiden. Daarom is de airfyer ook zo’n goede uitvinding! De enige keer wanneer je wel wat olie toevoegt aan de airfryer is wanneer je onbehandeld eten er in wilt opwarmen. Denk bijvoorbeeld aan ongemarineerde kip. Door de olie toe te voegen droogt de kip niet uit. Maar je kan natuurlijk ook de kip van tevoren marineren en dan is olie toevoegen onnodig.

Voorverwarmen van de airfryer

Je kan de airfryer voorverwarmen maar dat is niet nodig. Wanneer je de airfryer niet voorverwarmd en de ingrediënten er direct in stopt, dan zal de bereidingstijd wat langer zijn. Anders verwarm je de airfryer een minuut of 2 voor. Dan is de airfryer op temperatuur wanneer je het eten erin doet.

Accessoires voor de airfryer

Een aantal merken biedt extra accessoires aan voor bij de airfryer. Vooral Philips heeft een grote collectie met handige accessoires. Denk maar aan een grillpan of bakplaat. Het is niet noodzakelijk om alle accessoires aan te schaffen, maar de accessoires zorgen er wel voor dat je de airfryer gevarieerder kunt gebruiken.

Plek van de airfryer

In tegenstelling tot een friteuse kan de airfryer makkelijk in de keuken staan. En hoeft het dus niet te worden weggestopt in de garage of schuur. Op de onderkant van de airfryer zitten rubberen pootjes zodat de hete metalen pan niet in aanraking kan komen met de ondergrond. Wel raden we aan om de airfryer op een onderzetter of ovenwant te plaatsen zodat je aanrechtblad niet beschadigd raakt. Zet de airfryer nooit op een inductiekookplaat! Deze kan per ongeluk aan gaan en dan smelt de airfryer en zul je een nieuwe moeten aanschaffen. Want eenmaal gewend aan de airfryer, dan wil je niet meer zonder. In onze top 10 vind je de beste airfryers van dit moment!