Wat bereid je in de airfryer?

Je weet waarschijnlijk al wel dat je meer dan alleen friet en snacks kan bereiden in de airfryer. Maar soms weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het uitproberen van andere gerechten. Er zijn natuurlijk airfryer receptenboeken en airfryer apps waaruit je inspiratie kan halen. Maar we merken dat het vaak toch nog een drempel is voor sommige airfryer gebruikers om dan de eerste stap te zetten. Want je moet dan helemaal een recept uitkiezen, naar de supermarkt gaan om alle ingrediënten te halen en dan het nog in elkaar flansen. Nou ja, dat laatste doet je airfryer voor je als het goed is. Maar om het overzichtelijk te houden heb ik dit artikel geschreven. Zodat je het antwoord hebt op de vraag "Wat bereid je in de airfryer?".

Vlees en vis

Vlees kan je erg makkelijk en smaakvol bereiden in de airfryer. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat qua formaat het vlees in je airfryer past. Maar als dat geen probleem is dan kan je los gaan. Je kan er gehaktballen in braden, kippenbouten in bakken of spiesjes in grillen. Let er wel op dat dunne stukke vlees niet te droog worden in de airfryer. Bij dikke stukken vlees moet je er juist rekening mee houden dat het vlees niet tegen het verwarmingselement aan komt. Dan verbrandt het namelijk. Vis kan je ook heerlijk klaar maken in de airfryer. Vooral gepaneerde vis wordt heerlijk krokant, maar garnalen of kreeft kan je ook hierin bereiden.

Aardappelgerechten

Je kan diverse aardappelgerechten klaarmaken in de airfryer. Niet alleen friet, maar ook aardappelblokjes, -schrijfjes en -partjes. Je kan er verse aardappels voor gebruiken, voorgesneden of ingevroren.

Groentes

Wat bereid je in de airfryer?

Houd je van geroosterde groentes? Met de airfryer kan je dan jouw geluk niet op. Gebruik stevige groentesoorten zoals wortel, courgette of paprika. Snijd het in grote stukken, druppel er iets olie op en kruid ze voordat je ze in de airfryer laat garen.

Zoetigheden

Ben je een zoetekauw? Dan moet je het echt gaan proberen om heerlijke taarten of koekjes te bereiden in de airfryer. Houd er rekening mee dat de bak niet al te groot is, dus dat je taart er ook niet heel groot uit gaat komen. Voor 6 personen een taartje maken is ongeveer de max.