Top 5 beste alarmsysteem thuis | De Beste [2022 editie]

Laatste ge-update in door Jasper

Na dat heerlijke weekendje weg kom je helemaal blij en uitgerust weer thuis, om erachter te komen dat er bij je is ingebroken. Natuurlijk.

Je vraagt je buren of zij iets hebben gehoord of gezien, maar meer dan meelijwekkende blikken hoef je niet te verwachten. Had je nu maar een systeem aangeschaft dat lawaai maakte, of duidelijke beelden van de inbrekers.

Alarmsystemen: je onderschat het altijd. Want het zal jou toch zeker niet overkomen?

Een goed voorbeeld van goedkoop is duurkoop, want een systeem dat onduidelijke beelden maakt of niet alert genoeg is om zichzelf op het juiste moment in te schakelen, is nutteloos. Om je dit jaar te voorzien van een betrouwbaar alarmsysteem, hebben wij een aantal exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Van de intuïtieve bediening van de app tot de mogelijkheid het basissysteem uit te breiden, wij zijn het grootste fan van de Eufy Home Alarm Kit 5-delig. Lees snel waarom!

Eufy Home Alarm Kit 5-delig Bekijk prijzen
Meekijken op afstand: Nee
Max. IP-camera’s: 15
Max. sensoren: 34
Appbediening: Ja
Hierom zijn we fan:
Makkelijk uit te breiden – Bediening via app – Gegevens worden lokaal opgeslagen – Ook te koppelen aan Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit
Let hierop:
Beveiligingscamera niet meegeleverd – Geen mogelijkheid om sirene te laten klinken

Mensen zijn vaak huiverig om een alarmsysteem te kopen omdat zij denken dat dit veel geld kost, maar er zijn ook alarmsystemen te koop voor een kleinere prijs die het gewoon hartstikke goed doen. Neem de Eufy Home Alarm Kit 5-delig bijvoorbeeld.

Met dit alarmsysteem heb je een mooie starterskit met alle toebehoren om snel en eenvoudig jouw huis te beveiligen. Zo krijg je een basisstation, een cijferpaneel, bewegingssensor, 2 raam- of deursensors, de handleiding en de batterijen die nodig zijn. Je kunt dit echter nog uitbreiden tot 15 IP-camera’s en 34 sensoren.

Je kunt het alarmsysteem op meerdere manieren bedienen:

 • Android app;
 • Apple app;
 • Domotica;
 • Amazon Alexa;
 • Apple HomeKit;
 • Google Assistant;

Veiligheid binnen handbereik

Het koppelen aan een app raden wij sterk aan, dit omdat je eigenlijk altijd wel je telefoon bij je hebt. Als alles goed geïnstalleerd is krijg je een notificatie wanneer er beweging gedetecteerd wordt van de bewegingssensor en raamsensoren. Helaas is het in eerste instantie niet mogelijk om precies te zien wat er dan aan de hand is omdat er geen beveiligingscamera meegeleverd wordt met dit pakket. Dit kun je wel los aanschaffen.

Ondanks dat je vrij veel mogelijkheden hebt met dit systeem, waren we aangenaam verrast toen we erachter kwamen dat je geen abonnement nodig hebt om het systeem te gebruiken. Het basisstation versleuteld de gegevens en slaat deze lokaal op waardoor je geen maandelijkse kosten hebt.

Wil jij een makkelijke beginnerskit waar je later nog op kunt uitbreiden, en wil je daar niet al te veel voor betalen? Dan Is deze 5-delige kit de ideale uitkomst voor jou!

Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro Bekijk prijzen
Meekijken op afstand: Ja
Max. IP-camera’s: 15
Max. sensoren: 34
Appbediening: Ja
Hierom zijn we fan:
Bediening via de app – Gegevens worden lokaal opgeslagen – Inclusief camera – Makkelijk uit te breiden
Let hierop:
Geen sirene – Werkt op batterijen

Eufy heeft niet alleen de beste koop gewonnen, maar is ook nog eens uitgeroepen tot het beste alarmsysteem voor jouw woning door ons. Het begon al goed met een 5-delige kit, maar deze set bevat ook nog eens de Eufycam 2 Pro waardoor je optimaal beveiligd bent.

Uiteraard zien we het basisstation, cijferpaneel, bewegingssensor, en twee sensors weer terug. De gegevens worden nog steeds versleuteld en lokaal opgeslagen. Je kunt bij binnenkomst of vertrek het systeem gemakkelijk in- en uitschakelen middels het cijferpaneel. Ook is het mogelijk om het systeem weer uit te breiden met 15 camera’s en 34 sensoren.

Bij deze uitbreiding krijg je, als aanvulling op de lijst van de kit, ook nog de volgende dingen:

 • Handleiding Eufycam 2 Pro;
 • Oplaadkabel;
 • Magneetbevestiging;
 • 2 schroeven;
 • 2 pluggen;
 • Waarschuwingssticker.

Alles heeft zijn voor- en nadelen

Het gehele systeem werkt op batterijen. Je hoeft dus niet heel het huis te verbouwen en te sleuven om een veilig gevoel te hebben. Het is wel belangrijk dat je regelmatig het batterijniveau checkt. Als je vaak batterijen vergeet te kopen, kan je ook kijken of oplaadbare batterijen misschien een optie zijn.

Hoewel wij heel erg te spreken zijn over deze kit en zijn uitbreiding, missen wij toch nog iets. Het is namelijk niet mogelijk om dit alarmsysteem uit te breiden met een sirene. De kans is minder groot dat iemand jouw splinternieuwetelevisiemee zal nemen als hij ineens een luide sirene hoort. Daarnaast weten de buren hierdoor ook dat er wat aan de hand is. Hopelijk zien we dit in toekomstige modellen nog verschijnen.

Wil jij kunnen zien wat er bij jou thuis gebeurt wanneer je een melding krijgt van jouw alarmsysteem? En is kwaliteit daarbij voor jou belangrijk? Dan zou het eigenlijk raar zijn om nog verder te zoeken, want deze set met uitbreiding is dan de perfecte uitkomst!

Verkrijgbaar bij:
WoonVeilig Alarmsysteem Bekijk prijzen
Meekijken op afstand: Nee
Max. IP-camera’s: 15
Max. sensoren: 160
Appbediening: Nee
Hierom zijn we fan:
Geen abonnement nodig – Veel uitbreidingsmogelijkheden – Inclusief sirene – Instelbare zones – Inclusief backup batterij tot 8 uur
Let hierop:
Niet alle functies zijn bruikbaar zonder abonnement – Niet via app te bedienen

Een alarmsysteem is hartstikke handig, en eigenlijk zou iedereen die wel in en rondom zijn huis moeten hebben. Soms kan het zo zijn dat mensen hier echter niet voor kiezen omdat zij dan denken vast te zitten aan een abonnement. WoonVeilig ALARM-03 is het beste alarmsysteem voor jouw huis zonder abonnement.

Het hoofdpaneel wordt aangesloten op het netstroom waardoor het systeem altijd online is, en de sensoren zijn juist draadloos zodat je deze overal kunt plaatsen. Bij aanschaf van dit alarm krijg je het bassistation, een bewegingsmelder, afstandsbediening, een raam-/deurcontact, en vier beveiligingsstickers. Deze ben je verplicht om op je woning te plakken.

Je kunt deze set ook nog uitbreiden met het volgende:

 • IP-camera’s;
 • Magneetcontact;
 • Bewegingsmelders;
 • Sirene;
 • Afstandsbediening;
 • Rookmelder;
 • Lekkagemelder.

Houd alles nauwkeurig in de gaten

Je kunt dit systeem in feite op twee manieren gebruiken. Een abonnement is niet verplicht, dus je kan het gewoon gebruiken als kosteloze basisdienst, maar je kan ook een maandelijkse bijdrage betalen om bij een virtuele alarmcentrale aangesloten te worden. Het is een kwestie van voorkeur, maar een abonnement is dus absoluut niet noodzakelijk.

Tijdens het testen kwamen wij veel modellen tegen waarbij de bewegingssensor ook afgingen terwijl de huisdieren gewoon hun ding deden in huis. Goed om te weten dat de sensors werken, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat jij telkens een melding krijgt wanneer jouwhuisdiereven zijn benen wilt strekken. Het is dan ook wel fijn dat dit alarmsysteem niet op huisdieren reageert die lichter zijn dan ongeveer 25 kilogram.

Wil jij niet aan maandelijkse abonnementen vastzitten, maar wel een degelijk systeem in huis hebben waar je de belangrijkste dingen mee in de gaten kan houden? Dan is WoonVeilig ALARM-03 de perfecte keuze!

Netatmo Beveiligingscamera Bekijk prijzen
Meekijken op afstand: Ja
Max. IP-camera’s: 1
-
Appbediening: Ja
Hierom zijn we fan:
Inclusief sirene – Bediening via app – Inclusief camera – Uitbreiding met rookmelder
Let hierop:
Geen cijferpaneel aanwezig – Weinig uitbreidingen

De sirene is een van de handigste functies op een goed alarmsysteem. Je wilt natuurlijk liever voorkomen dan genezen, en dat is precies wat zo’n sirene doet. Een inbreker zal al gauw op de vlucht slaan wanneer er een luide sirene af gaat en de aandacht van omwonende trekt. Ook de buren zullen sneller in de gaten hebben dat er iets aan de hand is en de politie bellen.

Het Netatmo security alarmsysteem ziet er in eerste instantie heel basic uit, maar kan zeker de bescherming bieden waar je naar op zoek bent. Bij aanschaf krijg je een IP-camera, een binnen sirene, drie deur- en raamsensoren en alles wat nodig is om deze dingen aan te sluiten. De sirene gaat af met een signaal van maar liefst 110 dB waardoor inbrekers weten dat zij gezien zijn.

Bediening van dit alarmsysteem kan op de volgende manieren:

 • Windows app;
 • Android app;
 • Apple app;
 • Amazon Alexa;
 • Apple HomeKit;
 • Google Assistant.

Veiligheid weg van huis

De meeste alarmsystemen bedien je door middel van een cijferpaneel, maar dit systeem kun je alleen bedienen met een Android, iPhone, of Windows smartphone. Het voordeel hiervan is dat jij de enige bent die toegang heeft tot het systeem, maar het nadeel is dat de telefoon altijd opgeladen moet zijn. Voor de opnamefunctie hoeft de telefoon niet opgeladen te zijn. De camera neemt automatisch op en slaat deze beelden op in de Cloud.

Hoewel het heel fijn is dat er een camera bij dit systeem hoort, vinden wij het wel jammer dat er weinig andere uitbreidingsmogelijkheden zijn. Je kunt maar 1 camera aansluiten op het systeem en geen sensoren. De camera heeft wel een bewegingsmelder. Daarnaast kun je ook nog uitbreiden met de sirene en eenrookmelder.

Slaap jij beter weg van huis wanneer je weet dat inbrekers afschrikken door de sirene? Dan moet je zeker het Netatmo Security Pack in huis halen!

Yale Smart Home Pro SR-3800i Bekijk prijzen
Meekijken op afstand: Ja
Max. IP-camera’s: 6
Max. sensoren: 40
Appbediening: Ja
Hierom zijn we fan:
Staat in verbinding met 4G – Veel uitbreidingsmogelijkheden – Gebruiksvriendelijk – Geen abonnement nodig
Let hierop:
Beltegoed noodzakelijk voor functionering – Gebruiksaanwijzing niet altijd duidelijk

We zaten te twijfelen of we de Yale Smart Home Pro SR-3800i zouden uitroepen tot beste huisbeveiliging of beste alarmsysteem met simkaart, maar uiteindelijk besloten we toch voor de simkaart te gaan, ondanks het feit dat dit systeem zeer uitgebreid is en zeker de aandacht verdient.

Het voordeel van een alarmsysteem met simkaart is dat het systeem altijd in verbinding staat met 4G en dus ook altijd internet heeft, ook als jouw wifi versterker een keer storing heeft. Je bedient het systeem vanzelfsprekend ook via jouw smart device. Let er wel op dat je altijd beltegoed op de simkaart moet hebben om meldingen te kunnen ontvangen. Wel zo handig als je ook daadwerkelijk beschermd wilt zijn tegen inbraak.

Bij de aanschaf van dit systeem krijg je:

 • GSM hub (met ingebouwde sirene);
 • Bewegingssensor;
 • Camera met bewegingssensor;
 • Adapter;
 • Netwerkkabel;
 • 2 Magneetcontacten;
 • Bedieningspaneel;
 • Bevestigingsmateriaal;
 • Batterijen.

Jouw systeem op jouw manier

Het is mogelijk om tot 6 IP-camera’s aan te sluiten op dit systeem, en 40 sensoren. Daarnaast kun je ook 2 zones instellen. Er zijn genoeg mogelijkheden om mee uit te breiden zoals bewegingsmelder, IP-camera’s, sirene, afstandsbediening, rookmelder en bedieningspaneel. Notificaties kunnen via de mail, SMS of een push-notificatie gestuurd worden.

Bij dit systeem waren wij niet alleen onder de indruk van de grote hoeveelheden uitbreidingen die mogelijk zijn, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het systeem zowel met het vaste netwerk en het mobiele netwerk te gebruiken, en je kunt ook kiezen tussen het bedieningspaneel of de app. Bijkomend voordeel is ook dat je geen abonnement nodig hebt.

Ben jij ook van mening dat een alarmsysteem altijd verbinding moet hebben? En kan jij van uitbreidingen maar geen genoegen krijgen? Dan is dit alarmsysteem speciaal voor jou gemaakt!

Verkrijgbaar bij:
Product Meekijken op afstand Max. IP-camera’s Max. sensoren Appbediening
Eufy Home Alarm Kit 5-delig Eufy Home Alarm Kit 5-delig
Beste koop alarmsysteem
15 34 Bekijk prijzen
Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro
Best geteste alarmsysteem
15 34 Bekijk prijzen
WoonVeilig Alarmsysteem WoonVeilig Alarmsysteem
Beste alarmsysteem huis zonder abonnement
15 160 Bekijk prijzen
Netatmo Beveiligingscamera Netatmo Beveiligingscamera
Beste alarmsysteem huis met sirene
1
-
Bekijk prijzen
Yale Smart Home Pro SR-3800i Yale Smart Home Pro SR-3800i
Beste alarmsysteem met simkaartslot
6 40 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit