Beste anti-rimpel crème Consumentenbond

Laatste update: 27 april 2020

Anti-rimpel crèmes behoren tot de meest verkochte crèmes op de markt. Zodra de eerste rimpels verschijnen zoeken veel vrouwen (en mannen) naar de beste anti-rimpel crème om de rimpels te maskeren en, met een beetje geluk, te verminderen. Ook als je nog geen rimpels hebt, kun je vanaf je dertigste preventief een anti-rimpel crème gebruiken. 

Anti-rimpel crème gebruiken?

Laten we vooropstellen dat er geen dagcrème bestaat die ervoor zorgt dat rimpels verdwijnen. Wel ondersteunt de juiste dagcrème je bij het herstellen van de vochtbalans van de huid, waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar anti-rimpel crème en wat bleek? Er bestaat geen crème die rimpels laat verdwijnen. Toch betekent dit onderzoek niet dat alle dagcrèmes voor de rijpere huid niet werken. Vrijwel alle merken lieten een verbetering van de huid zien na 4 weken, twee keer dag smeren. Dit komt met name doordat het vochtgehalte van de huid sterk werd verbeterd. Hierdoor verdwenen de rimpels niet, maar zag de huid er wel strakker en gezonder uit.

Vanaf welke leeftijd anti-rimpel crème?

Er is niet echt een leeftijd aan te plakken wanneer je moet starten met een anti-rimpel crème. Over het algemeen kan je stellen dat vanaf ongeveer je dertigste je huid verandert. Dat betekent dat je vanaf deze leeftijd kan beginnen met het gebruik van een crème die rimpels tegengaat. Maar als je al eerder rimpels krijgt, dan is het raadzaam om al eerder te starten. Begin in elk geval niet te vroeg met een anti-rimpel crème, hiermee kan je zelfs je poriën verstopt laten raken. Anti-aging crèmes bevatten namelijk zwaardere ingrediënten dan normale dagcrèmes en hebben een sterk dekkend vermogen.

Welke anti-rimpel dagcrème voor de oudere huid?

anti-rimpel creme vrouw

Voor de verzorging van de oudere huid is het belangrijk om een verzorgende en hydraterende crème te gebruiken. Om een rijpere huid er jonger uit te laten zien is het van belang om de huid te voorzien van de juiste vetstoffen. Veel mensen slikken visolie tabletten om de juiste vetzuren binnen te krijgen. Deze vetzuren zitten in vette vis, noten, lijnzaadolie en vlees. De juiste balans tussen Omega 3 en Omega 6 helpt om de huid strakker te maken, waardoor deze jonger lijkt. Ook in dagcrèmes worden tegenwoordig deze essentiële vetzuren toegevoegd. Deze zogenaamde lipiden maken de huid strakker, gladder en glanzender.

De 3 beste anti-rimpel crèmes

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer