Beste anti-rimpel crème Consumentenbond

Anti-rimpel crèmes behoren tot de meest verkochte crèmes op de markt. Zodra de eerste rimpels verschijnen zoeken veel vrouwen (en mannen) naar de beste anti-rimpel crème om de rimpels te maskeren en, met een beetje geluk, te verminderen. Ook als je nog geen rimpels hebt, kun je vanaf je dertigste preventief een anti-rimpel crème gebruiken. 

Anti-rimpel crème gebruiken?

Laten we vooropstellen dat er geen dagcrème bestaat die ervoor zorgt dat rimpels verdwijnen. Wel ondersteunt de juiste dagcrème je bij het herstellen van de vochtbalans van de huid, waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar anti-rimpel crème en wat bleek? Er bestaat geen crème die rimpels laat verdwijnen. Toch betekent dit onderzoek niet dat alle dagcrèmes voor de rijpere huid niet werken. Vrijwel alle merken lieten een verbetering van de huid zien na 4 weken, twee keer dag smeren. Dit komt met name doordat het vochtgehalte van de huid sterk werd verbeterd. Hierdoor verdwenen de rimpels niet, maar zag de huid er wel strakker en gezonder uit.

Vanaf welke leeftijd anti-rimpel crème?

Er is niet echt een leeftijd aan te plakken wanneer je moet starten met een anti-rimpel crème. Over het algemeen kan je stellen dat vanaf ongeveer je dertigste je huid verandert. Dat betekent dat je vanaf deze leeftijd kan beginnen met het gebruik van een crème die rimpels tegengaat. Maar als je al eerder rimpels krijgt, dan is het raadzaam om al eerder te starten. Begin in elk geval niet te vroeg met een anti-rimpel crème, hiermee kan je zelfs je poriën verstopt laten raken. Anti-aging crèmes bevatten namelijk zwaardere ingrediënten dan normale dagcrèmes en hebben een sterk dekkend vermogen.

Welke anti-rimpel dagcrème voor de oudere huid?

anti-rimpel creme vrouw

Voor de verzorging van de oudere huid is het belangrijk om een verzorgende en hydraterende crème te gebruiken. Om een rijpere huid er jonger uit te laten zien is het van belang om de huid te voorzien van de juiste vetstoffen. Veel mensen slikken visolie tabletten om de juiste vetzuren binnen te krijgen. Deze vetzuren zitten in vette vis, noten, lijnzaadolie en vlees. De juiste balans tussen Omega 3 en Omega 6 helpt om de huid strakker te maken, waardoor deze jonger lijkt. Ook in dagcrèmes worden tegenwoordig deze essentiële vetzuren toegevoegd. Deze zogenaamde lipiden maken de huid strakker, gladder en glanzender.

De 3 beste anti-rimpel crèmes

NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel

Q10 is een ingrediënt dat werkt als een antioxidant en geeft de huid een boost om zichzelf te repareren en vernieuwen. De dagcrème voelt romig en vol aan. NIVEA Q10 is geschikt als je een normale tot droge huid hebt.

Bekijk prijzen
L’Oréal Paris Skin Expert Revitalift Laser X3

Revitalift Laser X3 heeft een hoge concentratie van actieve bestanddelen zoals Adénosine, gefragmenteerd hyaluronzuur en Pro-Xylaan voor een 3-voudige werking tegen huidveroudering. Het vermindert rimpels en verstevigt de huid.

Bekijk prijzen
Garnier Skin Naturals UltraLift

De crème is speciaal ontwikkeld om jouw gezichtshuid te beschermen tegen schadelijke UV stralen die zorgen voor vroegtijdige tekenen van huidveroudering. De huid krijgt meer veerkracht en langdurige hydratatie. Beschermt tegen pigmentvlekken met SPF 15.

Bekijk prijzen