Vanaf welke leeftijd gebruik je anti rimpel creme?

Laatste update: 25 maart 2022

Het verouderen van de huid is helaas een deel van het leven. Maar we kunnen er wel wat aan doen. Bijvoorbeeld anti rimpel crème gebruiken. Vanaf welke leeftijd kun je hier mee beginnen? Dat zal ik je vertellen!

Screenshot 2022-03-25 at 15.13.24

Wat is veroudering en hoe beïnvloedt het de huid?

Veroudering is een natuurlijk proces dat ook de huid beïnvloedt. Dit proces wordt gekenmerkt door rimpels, ouderdomsvlekken, en droogheid.

Naarmate we ouder worden wordt onze huid dunner en minder elastisch, wat leidt tot rimpels en lijntjes in het gezicht. De huid wordt ook vatbaarder voor beschadiging door blootstelling aan de zon, wat tot pigmentatieveranderingen kan leiden.

De markt voor anti rimpel crème huidverzorging is wereldwijd $ 300 miljard waard, en het blijft elk jaar groeien, waarbij voortdurend nieuwe producten op de markt komen. Maar werkt anti rimpel crème nou echt?

In de huidige maatschappij leven mensen langer dan ooit tevoren. Dit betekent dat ze meer tijd in hun leven hebben waarin ze hun huid moeten verzorgen; dit omvat het gebruik van anti rimpel crème huidverzorgingsproducten zoals crèmes, serums, en lotions.

Wat zijn de factoren die de huid doen verouderen?

De factoren die de huid doen verouderen zijn vooral omgevings- en genetische factoren.

Omgevingsfactoren zijn onder andere ultraviolet licht, vervuiling, en roken. De belangrijkste genetische factor is de aanmaak van minder collageen in de loop van de tijd.

Vanaf welke leeftijd gebruik je anti rimpel crème?

Het antwoord op deze vraag is dat er geen juiste leeftijd is om anti rimpel creme te gaan gebruiken. Het hangt allemaal af van het type huid en hoe die op de crème reageert.

Sommige mensen kunnen het misschien al op jongere leeftijd gebruiken, terwijl anderen misschien vinden dat ze moeten wachten tot ze achter in de 20 of 30 zijn.

Anti rimpel crèmes zijn meestal gericht op mensen die een manier zoeken om rimpels en andere tekenen van veroudering te voorkomen. Deze crèmes hebben een verscheidenheid aan ingrediënten, maar de meeste bevatten:

  • Retinoïden
  • Alfahydroxyzuren
  • Antioxidanten

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer