Wanneer gebruik je anti-rimpel crème?

Laatste update: 25 maart 2022

Hoe vroeg kun je al beginnen? Waar moet ik nou op letten? Dit leg ik je allemaal haarfijn uit!

Het belang van het kiezen van de juiste anti-rimpel crème voor je huid

Het kiezen van de juiste anti-rimpel crème voor je huid is een moeilijke opgave. Er zijn zoveel verschillende merken en producten dat het moeilijk kan zijn te weten welke je moet kiezen.

Ten eerste moet je weten welk huidtype je hebt. Is je huid bijvoorbeeld gevoelig, dan zul je een anti-rimpel crème willen vinden die speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld is.

Tenslotte, als je acne hebt, dan heb je een anti-rimpel crème nodig die ook retinol of glycolzuur heeft.

Top 3 eigenschappen die je moet overwegen bij het kopen van een anti-rimpel crème

  1. Het eerste waar je op moet letten is de soort substantie. Er zijn veel soorten substanties, bijvoorbeeld: een gel. Hoe vetter je huid, hoe lichter de substantie moet zijn. Het is belangrijk te weten welke voor jouw huid het beste zal werken.
  2. Het tweede waar je op moet letten zijn de ingrediënten. Als je allergieën hebt, is dit vooral belangrijk om op te letten, want sommige ingrediënten kunnen allergische reacties of andere bijwerkingen veroorzaken als ze niet bij je huidtype passen.
  3. Het derde waar je op moet letten is de verpakking en de prijs.

Beste ingrediënten gevonden in anti-rimpel crèmes

Enkele van deze ingrediënten zijn retinol, alfahydroxyzuren (AHA), vitamine C, peptiden, en groene thee extract. Retinol helpt de collageenproductie te stimuleren en huidontstekingen te verminderen, terwijl AHA een exfoliant is die dode huidcellen verwijdert en de huidtextuur verbetert. Vitamine C helpt de gezonde collageenproductie in stand te houden en zonneschade te herstellen, terwijl peptiden de elasticiteit van de huid na verloop van tijd helpen herstellen. Groene thee extract bevat antioxidanten die tegen vrije radicalen kunnen beschermen.

Wanneer gebruik je anti-rimpel crème?

Je kunt zo vroeg beginnen als je wil, maar de meeste mensen beginnen rond de 30. Maar wij raden aan dat je al rond de 20 begint. Als je dit doet, dan behoudt je de elasticiteit van je huid aanzienlijk langer.

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer