Beste automatische voerbak 2023

Laatste ge-update in door Sarah

Heb je een druk leven, ben je vaak een dagje weg of blijf je op vrijdagmiddag altijd net iets te lang hangen in de kroeg? Dan wil je niet dat je trouwe huisdier daaronder lijdt doordat je vergeet om genoeg voer in het voerbakje te doen. Een automatische voerbak is hiervoor de oplossing! Zo’n slimme voerbak zorgt altijd voor voldoende eten op het juiste tijdstip. Zo maak je je nooit meer zorgen over een hongerig huisdier. Ook is een automatische voerbak ideaal als je huisdier een speciaal dieet volgt.

Wij zijn het meest te spreken over de Surefeed Microchip Petfeeder Voerbak, doordat deze werkt met een chip die in verbinding staat met de halsband van je huisdier. Hierdoor opent de voerbak alleen voor het juiste dier. Dit is ideaal als je meerdere huisdieren hebt, zodat elk dier de juiste hoeveelheid voer krijgt en er geen cat fight ontstaat over eten. Bovendien is de voerbak geschikt voor zowel droogvoer als natvoer.

Vind jij het hebben van één huisdier wel voldoende? Snappen we. Lees dan vooral de reviews van alle andere automatische voerbakken die wij voor je hebben getest! Er zit er vast eentje bij die geschikt is voor jouw huisvriendje.

Beste automatische voerbak kat natvoer
Cat Mate C500
Bol.com
Cat Mate C500
Beste automatische voerbak grote kat
Pretty Paws PP005
Bol.com
Pretty Paws PP005
Beste automatische voerbak met app
Pettadore Nutri Fresh
Bol.com
Pettadore Nutri Fresh
Beste automatische voerbak met verstelbare camera
PetHero 3 Voerautomaat Zwart
Bol.com
PetHero 3 Voerautomaat Zwart
Cat Mate C500 Bekijk prijzen
Inhoud: 5 x 237ml
Te bedienen via app: Nee
Type voer: Droogvoer en natvoer
Voedingstype: Batterijen
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor zowel droogvoer als natvoer
Gemakkelijk maaltijden instellen via het lcd-scherm
Brede, stevige basis voorkomt dat de voerbak omvalt
Anti-slip laag voorkomt verplaatsing
Laag bij de grond, dus ook geschikt voor puppy’s en kittens
Display geeft een melding als de batterijen bijna leeg zijn
Let hierop:
Werkt op batterijen die je moet vervangen
De behuizing is krasgevoelig
Slechts 4 programmeerbare voertijden

De beste automatische voerbak voor natvoer is de Cat Mate C500, doordat je er zowel droog- als natvoer in kwijt kunt. De automatische voerbak werkt uitsluitend op batterijen, waardoor je hem overal kunt plaatsen. Let er wel op dat je de batterijen op tijd vervangt, zodat je huisdier nooit zonder eten komt te zitten.

Met het handige lcd-scherm stel je gemakkelijk de gewenste voermomenten in. Je kunt hierbij kiezen uit 4 programmeerbare tijden en hoeveel voer er per maaltijd gegeven moet worden. Voor de één is 4 tijden voldoende, voor de ander is dit helaas niet genoeg.

De brede, stevige basis van de voerbak voorkomt dat deze omvalt en door de anti-slip laag aan de onderkant van de voerbak kunnen huisdieren hem niet verplaatsen tijdens het eten, waardoor het eten gemakkelijker gaat. Ook ligt de voerbak lekker laag bij de grond, wat hem ook ideaal geschikt maakt voor kleine honden, puppy’s en kittens.

Handig voor: 

  • Mensen die vaak van huis zijn

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met huisdieren die veel moeten eten
Verkrijgbaar bij:
Surefeed Microchip Petfeeder Voerbak Bekijk prijzen
Inhoud: 400 ml
Te bedienen via app: Nee
Type voer: Droogvoer en natvoer
Voedingstype: Batterijen
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor zowel droogvoer als natvoer
Sluit volledig als er niet gegeten wordt, waardoor het voer langer goed blijft
Ideaal voor als je meerdere huisdieren hebt, zodat ze elkaar eten niet opeten
Beschikbaar in meerdere kleuren
Mooi design
Let hierop:
Aan de hoge kant, dus niet geschikt voor kittens
Niet geschikt voor meerdere voermomenten
Relatief duur
De chip is soms traag met lezen, waardoor je kat moet wachten op eten

De Surefeed Microchip Petfeeder Voerbak is de beste automatische voerbak voor je kat die werkt met een chip, doordat deze de chip in de halsband uitleest. Hierdoor kan alleen de juiste kat uit de voerbak eten. Super handig voor als je meerdere katten hebt!

Doordat de chip de voerbak alleen opent voor de juiste kat, kunnen andere katten niet uit de voerbak eten. Hiermee voorkom je dat katten elkaars eten opeten. De chip is soms wat traag met lezen, waardoor het even kan duren voordat de voerbak opent.

Heel fijn aan deze voerbak is dat er zowel droogvoer als natvoer in kan en dat hij volledig sluit als er niet uit gegeten wordt. Hierdoor blijft het voer langer goed. De voerbak is wel wat aan de hoge kant en daardoor niet geschikt voor kittens. Ook de prijs is helaas wat hoog, waardoor de voerbak niet geschikt is voor als je een laag budget hebt.

De slimme voerbak heeft een mooi design en is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo kies je er eentje uit die het beste in jouw interieur past.

Handig voor: 

  • Mensen met meerdere katten in huis

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen die op zoek zijn naar een voerbak die automatisch wordt bijgevuld
Pretty Paws PP005 Bekijk prijzen
Inhoud: 6L
Te bedienen via app: Ja
Type voer: Droogvoer
Voedingstype: Adapter/batterij
Hierom zijn we fan:
Grote voorraadbak
Werkt op zowel batterij als met een adapter
Te bedienen met een app
Cat proof draai- & sluitbeweging
Gemakkelijk schoon te maken
Vaatwasbestendig
Mooi design
Let hierop:
De porties zijn niet altijd hetzelfde
Niet geschikt voor natvoer
Alleen te configureren op 2.4Ghz

De Pretty Paws PP005 is de beste automatische voerbak voor een grote kat, doordat er maar liefst 6 liter voer in past. Hierdoor is de voerbak perfect geschikt voor grote huisdieren en hoef je hem niet vaak bij te vullen. De automatische voerbak is op afstand te bedienen met de handige app, waardoor je altijd en overal invloed hebt op het voedingsschema van je kat.

Je stelt zelf gemakkelijk de gewenste voermomenten & portiegroottes in. Deze kunnen variëren van 5-10 tot 360 gram per maaltijd, afhankelijk van het type voer dat je kat krijgt. Het apparaat heeft helaas wel eens moeite met exact de afgestelde porties loslaten.

Door de draai- en sluitbeweging van de deksel krijgt je kat de voerbak met geen mogelijkheid zelf open, waardoor je geen risico loopt dat al het eten uit de voorraadbak stiekem wordt opgegeten.

Het strakke design maakt dat de voerbak mooi in je interieur staat. Ook kun je hem gemakkelijk schoonmaken en zijn de onderdelen vaatwasbestendig. Wel zo fijn!

Handig voor: 

  • Mensen met huisdieren die veel voer nodig hebben

Misschien niet helemaal voor

  • Mensen die graag een vast voedingsschema aanhouden
Verkrijgbaar bij:
Pettadore Nutri Fresh Bekijk prijzen
Inhoud: 2.6L
Te bedienen via app: Ja
Type voer: Droogvoer
Voedingstype: Adapter/batterij
Hierom zijn we fan:
De silicone afdichting oxideert minder snel
Op afstand te bedienen met een app
Tot 10 instelbare voedingsmomenten per dag
Vochtonttrekker voor behoud van smaak en versheid
Werkt op zowel batterij als met een adapter
Verstopping onmogelijk door laser- en rotatietechnologie
Gemakkelijk schoon te maken
Let hierop:
Goedkoop uiterlijk door gebruik van plastic
Afhankelijk van wifi
Niet geschikt voor natvoer

De beste automatische voerbak met app is de Pettadore Nutri Fresh, door de handige appfunctie waarmee je een maaltijdschema instelt die vaste hoeveelheden voer op vaste tijdstippen aan je huisdier geeft. Je kunt max. 10 voedingsmomenten per dag instellen.

De voorraadbak van de automatische voerbak kan 2.6L aan droogvoer kwijt, wat voldoende is voor een huisdier dat niet enorm veel eet. Door de vochtonttrekker behoudt het voer de smaak en versheid. De voerbak is niet geschikt voor natvoer.

Verstopping van het voer is onmogelijk door de ingebouwde laser- en rotatietechnologie. Zo komt je huisdier nooit onverhoopt zonder voer te zitten op het moment dat je er zelf niet bij bent. Met de app kun je bovendien altijd in de gaten houden of het voer goed is toegediend. Hiervoor heb je natuurlijk wel altijd een werkende wifi-verbinding nodig.

De automatische voerbak werkt zowel op batterijen als met een adapter. Zo kies je zelf welke toevoer jouw voorkeur heeft en heb je altijd een back-up als deze even niet werkt.

Handig voor: 

  • Mensen die graag een vast voedingsschema aanhouden voor hun huisdier

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen met een huisdier dat veel eet
Verkrijgbaar bij:
PetHero 3 Voerautomaat Zwart Bekijk prijzen
Inhoud: 6L
Te bedienen via app: Ja
Type voer: Droogvoer
Voedingstype: Adapter/batterij
Hierom zijn we fan:
Op afstand te bedienen met een app
Infraroodsensor maakt contact met de app
Ingebouwde camera en audiorecorder
Werkt op zowel batterij als met een adapter
Gemakkelijk schoon te maken
Tot 12 instelbare voedingsmomenten per dag
Mooi design
Let hierop:
Privacygevoelig doordat microfoon en camera niet uit te schakelen zijn
Niet geschikt voor natvoer
Niet geschikt voor brokjes die groter zijn dan 1,5 cm

De PetHero 3 Voerautomaat Zwart is de beste automatische voerbak met camera, doordat de camera een video opneemt tijdens het voermoment. Zo kun je altijd op afstand zien of en hoeveel je huisdier gegeten heeft. Ook kun je een audio opnemen en via de voerbak naar je huisdier sturen, zodat het lijkt alsof je toch bij het eetmoment bent. Handig!

Je stelt gemakkelijk een voedingsschema voor je huisdier samen met behulp van de app. Hierin kun je tot 12 voedingsmomenten per dag instellen die elk eventueel zijn te verdelen in porties. Houd er rekening mee dat de brokjes die je gebruikt max. 1,5 cm groot zijn, aangezien grotere brokjes niet door het molentje passen.

Ben je erg gesteld op je privacy? Dan is deze voerbak met camera wellicht niet helemaal voor jou weggelegd. De camera en microfoon zijn niet uit te schakelen, waardoor iedereen in het huishouden met toegang tot het apparaat kan meekijken en -luisteren.

Een schone bak is fijn voor zowel je kat als voor de hygiëne in huis. Gelukkig is de slimme voerbak gemakkelijk uit elkaar te halen om schoon te maken.

Handig voor: 

  • Mensen die vaak weg zijn van huis

Misschien niet helemaal voor: 

  • Mensen die hun huisdier graag natvoer geven
Verkrijgbaar bij:
Product Inhoud Te bedienen via app Type voer Voedingstype
Cat Mate C500 Cat Mate C500
Beste automatische voerbak kat natvoer
5 x 237ml Droogvoer en natvoer Batterijen Bekijk prijzen
Surefeed Microchip Petfeeder Voerbak Surefeed Microchip Petfeeder Voerbak
Beste automatische voerbak kat chip
400 ml Droogvoer en natvoer Batterijen Bekijk prijzen
Pretty Paws PP005 Pretty Paws PP005
Beste automatische voerbak grote kat
6L Droogvoer Adapter/batterij Bekijk prijzen
Pettadore Nutri Fresh Pettadore Nutri Fresh
Beste automatische voerbak met app
2.6L Droogvoer Adapter/batterij Bekijk prijzen
PetHero 3 Voerautomaat Zwart PetHero 3 Voerautomaat Zwart
Beste automatische voerbak met verstelbare camera
6L Droogvoer Adapter/batterij Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 27 maart 2023
Door:
Sarah

Sarah – die als kind eigenlijk bakker wilde worden, zodat ze haar eigen taartjes kon opeten – is ruim vijf jaar geleden als professional in de pen gekropen. Van jongs af aan hebben woorden en teksten haar geboeid. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken wanneer ze een studiekeuze ging maken: ze heeft de opleiding media, informatie en communicatie afgerond en heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in tekstschrijven. Als Sarah niet aan het schrijven is, staat ze in de keuken of wandelt ze met haar hond Moes in de bossen.