Beste autostoel 2023. 5x de beste autostoelen

Laatste ge-update in door Jasper

Kersverse ouders willen natuurlijk het beste voor hun nieuwe kroos. Een autostoel mag daarom ook niet ontbreken, ook om je als ouders nog de nodige bewegingsvrijheid te geven om leuke dingen te doen. Autostoelen hebben vaak verschillende eigenschappen, zoals de groepen, verstelbaarheid en leeftijdsklasse.

In deze review hebben we de beste autostoelen van 2023 voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we gelet op de verschillende groepen, de plaatsing, de verstelbaarheid, de slaapstand en de prijs. Daar is uiteindelijk de Maxi-Cosi Tobi Authentic Black als best uit de test gekomen. Niet alleen vind je alles over deze autostoel, maar ook andere goede autostoelen komen hier aan bod!

Maxi-Cosi Tobi Authentic Black Bekijk prijzen
Verschillende groepen: 1
Plaatsing: Voorwaarts
Verstelbaar: In hoogte
Slaapstand: Ja
Hierom zijn we fan:
Slaapstand – Hoofdsteun – Bekleding afneembaar – Zijbescherming
Let hierop:
Gordelbevestiging – Groep 1

Om te beginnen hebben we de beste autostoel van 2022 voor je, de Maxi-Cosi Tobi Authentic Black. Om je baby van de optimale steun te voorzien, kun je bij deze autostoel het hoofdeinde verhogen. Zo pas je deze aan de lengte van je kind aan, waardoor deze optimale steun in de nek krijgt.

Combineren we dit met de slaapstand van de Maxi-Cosi, dan weet je zeker dat je kind altijd de juiste houding weet te vinden én maximaal ondersteund wordt. Zeker in de jongste jaren is het van groot belang dat kinderen de juiste ondersteuning krijgen! Dat vind je allemaal bij deze goede autostoel!

De bescherming wordt verder versterkt door de zijbescherming van de Maxi-Cosi. Zelfs als er sprake is van een zijdelingse impact, bijvoorbeeld bij een aanrijding van de zijkant, is je kind voldoende beschermd. Ondanks dat de I-size certificering ontbreekt, hoef je je om de veiligheid dus geen zorgen te maken.

Let er daarbij wel op dat de autostoel alleen geschikt is voor kinderen die in groep 1 vallen. Dit wil zeggen dat de autostoel geschikt is voor kinderen met:

 • Een leeftijd tussen de 0 en 4 jaar
 • Een gewicht van tussen de 9 en 18 kilogram
 • Een lengte van tussen de 70 en 105 centimeter

Beste Maxi Cosi autostoel

Om ervoor te zorgen dat je altijd een schone autostoel hebt, kun je de bekleding ook afnemen en in de was doen. Zeker met warm weer zouden we adviseren om dit regelmatig te doen. Kijken we naar de bevestiging van de autostoel, dan heeft deze een gordelbevestiging. Hierdoor kan het wat langer duren voordat je deze hebt vastgezet in vergelijking met een Isofix bevestiging.

De beste autostoel van 2022 vanwege de in hoogte verstelbare hoofdsteun, de slaapstand en de afneembare bekleding!

Maxi-Cosi Titan Basic Black Bekijk prijzen
Verschillende groepen: 1, 2, 3
Plaatsing: Voorwaarts
Verstelbaar: In hoogte
Slaapstand: Ja
Hierom zijn we fan:
Jarenlang gebruik – Isofix bevestiging – Slaapstand - Zijbescherming
Let hierop:
Isofix – Breedte verstelbaar

Na verschillende tests gedaan te hebben, is de Maxi-Cosi Titan Basic als beste uit de test gekomen. Dit komt doordat de stoel gebruikt kan worden door kinderen tussen de 11 maanden en 12 jaar. Hierdoor gaat deze enorm lang mee en hoef je niet elke periode een nieuwe autostoel te kopen. De stoel is geschikt voor kinderen met een lengte van:

 • Tussen de 100 en 150 centimeter
 • Tussen de 70 en 105 centimeter
 • Rond de 75 centimeter

Dit komt doordat de autostoel in de hoogte verstelbaar is. Naarmate je baby groeit kun je dan de rugleuning van de babystoel verhogen, waardoor je baby er nog langer in kan blijven zitten. Helaas is het niet mogelijk om de stoel in de breedte te verstellen. Dit kan wel een beperking zijn, maar vooral wanneer je kind richting de 12 jaar gaat.

Evenals de andere autostoelen in deze review, beschikt deze autostoel ook over een slaapstand. Dit zorgt er namelijk voor dat je kind moeiteloos in slaap valt. Daarnaast is het ook een stuk beter voor de nek van je kind. Ontbreekt deze slaapstand namelijk, dan moet je baby rechtop slapen, wat slecht is voor de nek.

Voor de veiligheid van het kind is er ook gekeken naar de bescherming. De stoel beschikt namelijk ook over een zijbescherming. Bij een zijdelingse botsing is je kind dan een stuk beter beschermd. Dit in combinatie met een bescherming van voren en achter zorgt voor optimale bescherming.

Isofix bevestiging

De isofix bevestiging heeft een groot voordeel ten opzichte van een autostoel die met een gordel bevestigd wordt. Dit komt doordat de Isofix haken bij de auto’s die na 2014 geproduceerd zijn, een stuk steviger zijn. Daarnaast zet je hierdoor de autostoel ook een stuk gemakkelijker vast.

Het is daarnaast ook mogelijk om de autostoel met een gordel te bevestigen. Let er daarbij wel op dat je alleen de autostoel bevestigd met een gordel als je kind daarvoor groot genoeg is. Doe je dat niet, dan heb je de kans dat je kind schuurplekken krijgt. Het kan zelfs verstikkend werken.

De best geteste autostoel van 2022 vanwege de slaapstand, aanpasbaarheid en de zijbescherming.

Babyauto Biro D FIX Black Bekijk prijzen
Verschillende groepen: 0, 0+, 1, 2, 3
Plaatsing: Voorwaarts Achterwaarts
Verstelbaar: In hoogte In breedte
Slaapstand: Ja
Hierom zijn we fan:
Elke auto – Tot 12 jaar – Voor- en achterwaarts – Draaibaar
Let hierop:
Stoeltje draaien – Base autostoel

Met deze autostoel heb je een echte kostenbesparing te pakken. Dat komt omdat de babystoel geschikt is voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 12 jaar. De groepen van de autostoel lopen van 0 tot en met 3, wat een groot voordeel is ten opzichte van de andere autostoelen in deze review!

Bij het gebruiken van de autostoel kun je deze zowel in de voorwaartse als achterwaartse stand bevestigen. Het is het veiligst om je baby achterwaarts te vervoeren, aangezien de meeste botsingen van voren plaatsvinden. In dat geval worden kinderen naar voren gelanceerd, waardoor deze autostoel zeer veilig is!

Doordat de stoel draaibaar is, kun je een stuk gemakkelijker je kind in de stoel leggen. Hierdoor kun je de voorkant van de autostoel naar de deur van de auto richten, waardoor je het kind gemakkelijker vast kunt maken. Je hoeft dan niet over de autostoel te leunen om alles vast te maken. Daarnaast kun je de stoel nog:

 • In de hoogte verstellen
 • In de breedte verstellen
 • In de slaapstand zetten

Beste babystoel auto

Bij het bevestigen van de autostoel hebben we een belangrijk voordeel, maar ook twee kleine nadelen weten te ontdekken. Het grote voordeel is namelijk dat de stoel in elke auto past, aangezien je deze zowel met isofix als met de gordel kunt bevestigen. Dit maakt ‘m geschikt voor elke auto!

Helaas zijn er ook een tweetal nadelen opgevallen. Het eerste nadeel is namelijk dat je het stoeltje moeilijker kunt wisselen van voor- naar achterwaarts. Dit komt omdat je deze helemaal los moet halen en daarna weer moet bevestigen. Hierdoor duurt het net wat langer.

Een tweede punt is dat je deze niet aan de base van een autostoel kunt bevestigen. Dit is een onderstel dat je op de stoel van de auto kunt bevestigen. Zodra je kind dan uit het stoeltje groeit, kun je eenvoudig een nieuw stoeltje op dezelfde base bevestigen.

De beste autostoel van 2022 voor baby’s en kinderen tot 12 jaar met zowel voor- als achterwaartse bevestiging!

Maxi-Cosi Kore I-Size Authentic Black Bekijk prijzen
Verschillende groepen: 2, 3
Plaatsing: Voorwaarts
Verstelbaar: In hoogte
Slaapstand: Ja
Hierom zijn we fan:
Gordel- en Isofix-bevestiging – Bekleding – Zijwaartse bescherming - Slaapstand
Let hierop:
Voorwaarts – Breedte verstelbaar

Laten we beginnen met te benoemen dat dit de beste autostoel voor peuters is! Dit komt doordat de autostoel geschikt is voor kinderen die vallen in de autostoel groep 2 en 3. Dit wil zeggen dat je kind voldoet aan de volgende fysieke kenmerken:

 • Leeftijdscategorie: 4 tot 12 jaar
 • Gewicht: 15 tot 36 kilogram
 • Lengte kind: 100 tot en met 150 centimeter

Daarnaast zien we ook nog eens dat je de bekleding van de autostoel afneembaar is. Hierdoor kun je het eenvoudiger schoonmaken als er een ongelukje gebeurt. Dit geeft je daarnaast de mogelijkheid om de bekleding te vervangen door een lichtere kleur, bijvoorbeeld als je kind het snel warm heeft. Lichtere kleuren houden namelijk minder warmte vast dan donkere kleuren.

De autostoel heet daarbij een I-Size certificering, wat sinds 2013 de nieuwe norm is als het aankomt op de veiligheid bij autostoeltjes. Hierdoor wordt je kind beter beschermd bij een impact van de zijkant, maar ook een impact voor de voor- en achterkant. Hierdoor ga je met je kind veilig op pad!

Als laatste voordeel hebben we ervaren dat de autostoel in de slaapstand te zetten is. Hoewel deze slaapstand aanwezig is, is de mogelijke hoek wel een stuk kleiner. De Babyauto Biro D FIX autostoel heeft een grotere hoek, waardoor je kind nóg gemakkelijker in slaap valt.

De verbeterpunten

Tijdens de test hebben we nog een tweetal nadelen die we willen vermelden. Allereerst kun je de autostoel alleen in de voorwaartse stand bevestigen. Dit geeft je kind net wat minder bescherming dan wanneer je de stoel achterwaarts bevestigd.

Een tweede punt is dat deze niet in de breedte verstelbaar is. Vooral als je kinderen ouder worden, kan dit een probleem veroorzaken. Het is daarbij mogelijk dat je kinderen uit de autostoel groeien, waardoor je ze sneller in de gordel moet zetten.

De beste autostoel voor je peuter vanwege de vervangbare bekleding, zijwaartse bescherming en dubbele bevestiging!

Maxi-Cosi Rodi SPS Basic Black Bekijk prijzen
Verschillende groepen: 2, 3
Plaatsing: Voorwaarts
Verstelbaar: In hoogte
Slaapstand: Nee
Hierom zijn we fan:
Verstelbare hoofdsteun – Bekleding – Zijwaartse bescherming – Gewicht
Let hierop:
Gordelbevestiging – Slaapstand

En als laatste hebben we nog de beste autostoel voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Daarbij hebben we gekozen voor een autostoel zonder al te veel poespas. Je kinderen zijn er al bijna klaar voor om gewoon in de stoel te kunnen gaan zitten, dus deze Maxi-Cosi Rodi SPS beschikt alleen over de basiselementen.  

Dat het om een basisversie gaat, zien we aan een aantal verschillende elementen:

 • Alleen in hoogte verstelbare hoofdsteun
 • Afneembare bekleding
 • Licht gewicht
 • Gordelbevestiging

De duurdere modellen beschikken namelijk vrijwel allemaal over een Isofix bevestiging, die het niet alleen makkelijker maakt om de stoel te bevestigen, maar die ervoor zorgt dat de stoel ook altijd goed vast zit. Daarnaast gaat de gordel niet klemmen bij je kind.

Ondanks dat het een basismodel is, is je kind voldoende beschermd. Dit komt door de zijwaartse bescherming, waarbij de autostoel verschillende tests heeft doorstaan. Ook al kom je in een aanrijding terecht, dan nog hoef je je geen zorgen te maken om je kind.

Beste autostoeltje

We willen daarbij specifiek ook nog even de afneembare bekleding en het gewicht noemen. De afneembare bekleding zorgt voor een schone autostoel, terwijl het lichte gewicht het makkelijk maakt om de autostoel van de ene naar de andere auto te verplaatsen.

Helaas ontbreekt wel de slaapstand bij deze autostoel. Ondanks dat het voor veel kinderen van deze leeftijd niet meer direct nodig is, is het wel fijn om te voorkomen dat het hoofd van je kind naar voren gaat hangen tijdens het slapen. Dit hebben we daarom ook als verbeterpunt opgemerkt.

Product Plaatsing Verstelbaar Verschillende groepen Slaapstand
Maxi-Cosi Tobi Authentic Black Maxi-Cosi Tobi Authentic Black
Beste koop
Voorwaarts In hoogte 1 Bekijk prijzen
Maxi-Cosi Titan Basic Black Maxi-Cosi Titan Basic Black
Best geteste
Voorwaarts In hoogte 1, 2, 3 Bekijk prijzen
Babyauto Biro D FIX Black Babyauto Biro D FIX Black
Beste autostoel voor baby's
Voorwaarts Achterwaarts In hoogte In breedte 0, 0+, 1, 2, 3 Bekijk prijzen
Maxi-Cosi Kore I-Size Authentic Black Maxi-Cosi Kore I-Size Authentic Black
Beste autostoel peuter
Voorwaarts In hoogte 2, 3 Bekijk prijzen
Maxi-Cosi Rodi SPS Basic Black Maxi-Cosi Rodi SPS Basic Black
Beste autostoel kind 4 t/m 12 jaar
Voorwaarts In hoogte 2, 3 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit