5 beste baardtrimmers: van stoppelbaard tot lange baardverzorging [2023 editie]

Door: Stijn
Laatste update: 20 december 2022

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

Je gaat met die net wat te woeste baard naar dat belangrijke sollicitatiegesprek om dan onderweg naar huis weer te bedenken waarom je de ronde niet bent doorgekomen.

Een baardtrimmer is niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft om er onverzorgd bij te lopen, het is tevens een fantastische manier om je eigen stijl te ontwikkelen én ook nog eens goed voor je huid.

Maar in een tijdperk waar het gebruik van een baardtrimmer populair is geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus, eindigt je goede voornemen met een kwetsbaar product dat bovendien niet secuur genoeg werkt.

Hieronder staan de beste baardtrimmers van 2022. We vonden de Philips Series 5000 BT5515/15 de beste koop. Voor meer informatie, bekijk in 1 oogopslag de vergelijkingen in de tabel of lees ons koopadvies in de koopgids.

Beste baardtrimmer

 1. Beste koop baardtrimmer: Philips Series 5000 BT5515/15
 2. Best geteste baardtrimmer: Remington MB4047 Beard Kit
 3. Beste baardtrimmer stoppelbaard: Philips Series 7000 BT7510/15
 4. Beste baardtrimmer voor lange baard: Philips Series 3000 BT3226/14
 5. Beste baardtrimmer die ook scheert: Braun BT7220

Baardtrimmers vergelijken

Product Accuduur Minimale en maximale kniplengte Zelfslijpende messen
Philips Series 5000 BT5515/15 Beste koop baardtrimmer
90 minuten Min: 0,4 millimeter / Max: 20 millimeter Ja Bekijk prijzen
Remington MB4047 Beard Kit Best geteste baardtrimmer
90 minuten Min: 0,5 millimeter / Max: 35 millimeter Ja Bekijk prijzen
Philips Series 7000 BT7510/15 Beste baardtrimmer stoppelbaard
100 minuten Min: 0,5 millimeter / Max: 10 millimeter Ja Bekijk prijzen
Philips Series 3000 BT3226/14 Beste baardtrimmer voor lange baard
60 minuten Min: 0,5 millimeter / Max: 10 millimeter Nee Bekijk prijzen
Braun BT7220 Beste baardtrimmer die ook scheert
Min: 1,0 millimeter / Max: 20 millimeter 100 minuten Nee Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop baardtrimmer Philips Series 5000 BT5515/15

Hierom zijn we fan:
 • Accuduur
 • Precisietrimmer
 • Accessoires
 • Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
 • Waterdicht
 • Opvangsysteem
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 49,99
Accuduur: 90 minuten
Minimale en maximale kniplengte: Min: 0,4 millimeter / Max: 20 millimeter
Zelfslijpende messen: Ja
Merk: Philips

Zoals we hierboven al hebben benoemd, is de Philips Series 5000 BT5515/15 wat ons betreft de beste koop op dit moment. Ten opzichte van de concurrentie beschikt deze baardtrimmer namelijk over een aantal voordelen, waaronder de accuduur. Met 90 minuten is deze meer dan prima in orde.

Doordat de baardtrimmer daarnaast ook met een draad te gebruiken is, is het ook geen probleem als je bent vergeten om het apparaat op te laden. Daarnaast zijn we erg fan van de precisietrimmer die is meegeleverd. Deze zorgt er namelijk voor dat je ook nekharen en bakkebaarden effectief meepakt.

Bij het scheren is er gebruik gemaakt van een systeem dat ervoor zorgt dat de haartjes omhoog komen te staan, zodat je ze gemakkelijker af kunt scheren. Met de verschillende accessoires die zijn meegeleverd en het handige standaard kun je deze eenvoudig opbergen.

 • Opbergetui
 • Verschillende opzetkammen
 • Precisietrimmer
 • Standaard

Helaas ontbreekt er wat ons betreft wel een belangrijk accessoire. Er is namelijk geen gebruik gemaakt van een opvangsysteem, waardoor je na elke scheerbeurt met de stofzuiger door de badkamer heen moet als je niet oplet. Dit had wat ons betreft wat beter gekund.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de baardtrimmer is wat ons betreft erg eenvoudig. Je kunt de opzetstukken eraf halen en deze eenvoudig onder de kraan afspelen. Let erop dat het scheerapparaat wél waterdicht is, maar niet geschikt is voor gebruik onder de douche!

De opzetstukken die zijn meegeleverd zorgen er wel voor dat je enorm veel verschillende standen kunt gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van tussenstappen van 0,2 millimeter, waardoor je jouw baard tot in perfectie kunt trimmen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere baardtrimmers.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Best geteste baardtrimmer Remington MB4047 Beard Kit

Hierom zijn we fan:
 • Kniplengte
 • Bedraad/draadloos
 • Zelfslijpende messen
Let hierop:
 • Oplaadtijd
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 49,99
Accuduur: 90 minuten
Minimale en maximale kniplengte: Min: 0,5 millimeter / Max: 35 millimeter
Zelfslijpende messen: Ja
Merk: Remington

Het belangrijkste voordeel van de best geteste baardtrimmer? Dat is de kniplengte die er mogelijk is. Met een kniplengte die minimaal 0,5 millimeter en maximaal 35 millimeter bedraagt, is de Remington MB4047 Beard Kit ook voor mannen met langere baarden enorm goed te gebruiken!

Doordat er drie verschillende opzetstukken zijn meegeleverd, kun je de kniplengte per 0,5 millimeter verstellen. Dit is afhankelijk van het opzetstuk dat je gebruikt. De opzetstukken kunnen in de volgende lengte versteld worden:

 • Opzetkam 1 tot 5 millimeter
 • Opzetkam 1,5 tot 18 millimeter
 • Opzetkam 20 tot 35 millemeter

Daarnaast is er gebruik gemaakt van zelfslijpende messen. Dit wil zeggen dat de scheermessen met een bepaalde hoek op de baardtrimmer zijn gemonteerd. Ze glijden telkens langs een metalen rand, waardoor ze zichzelf als het ware slijpen en zo scherp houden. Dat voorkomt onderhoud van jou als trimmer.

Ook hier zien we echter dat er geen gebruik is gemaakt van een opvangsysteem. Focus je daarom op het scheren van je baard en ga ondertussen niet door het huis lopen. Doe je dit namelijk wel, dan kun je de hele route opnieuw afleggen met de stofzuiger.

De accu

De accu is wat ons betreft een groot voordeel en een nadeel. Laten we beginnen met het grote voordeel. Je kunt deze baardtrimmer namelijk zowel met als zonder draad gebruiken. Hierdoor neem je ‘m mee op vakantie zonder je zorgen te maken over de accuduur. Toch is deze met 90 minuten erg goed.

Wat ons wel erg tegenvalt is de enorme oplaadtijd. Wil je de accu volledig opladen, dan duurt het maar liefst 16 uur voordat de accu vol is! Neem je de baardtrimmer mee op een kampeertripje zonder elektriciteit, dan raden we aan om deze vooraf goed op te laden.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Beste baardtrimmer stoppelbaard Philips Series 7000 BT7510/15

Hierom zijn we fan:
 • Opvangsysteem
 • Accuduur
 • Bedraad/draadloos
Let hierop:
 • Niet waterdicht
 • Kwetsbare bevestiging
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 79,98
Accuduur: 100 minuten
Minimale en maximale kniplengte: Min: 0,5 millimeter / Max: 10 millimeter
Zelfslijpende messen: Ja
Merk: Philips

Laten we beginnen met de onderscheidende factor van de Philips Series 7000 BT7510/15. Dat is namelijk het opvangsysteem. Hierdoor wordt maar liefst 95% van de haartjes opgevangen! Adviseren we om je daarom maar in bed te scheren? Nee. Voorkomt het dat je het huis moet stofzuigen? Dat zeker!

Dit opvangsysteem is duidelijk een optie die veel concurrenten niet hebben. Hoewel het handig is als je twee dingen tegelijk doet, moet je er wel voor zorgen dat je dit systeem goed schoonhoudt. Let er daarbij vooral op dat de baardtrimmer niet volledig waterdicht is.

Dit wil zeggen dat je de mesjes prima met wat water schoon kunt maken, maar dat het gevaarlijk is als je dit ook bij de rest van het apparaat wilt doen. Gebruik daarom het meegeleverde onderhoudsborsteltjes om de baardtrimmer in optimale conditie te houden.

Accuduur

De accu heeft twee grote voordelen. Allereerst kan deze namelijk 100 minuten mee op één lading. Daarnaast kun je deze ook nog eens draadloos én bedraad gebruiken. Hierdoor heb je altijd de beschikking over een goede baardtrimmer.

De meegeleverde opzetstukken zijn wel wat fragiel bij het bevestigen. Doordat het van plastic is moet je opletten bij het bevestigen en weer loshalen van de opzetstukken. De opzetstukken maken de baardtrimmer geschikt voor:

 • Detailleren
 • Trimmen
 • Baardhaar
 • Lichaamsbeharing

Het meegeleverde opzetstuk maakt het voor mannen gemakkelijker om ook ander lichaamshaar te verwijderen. Denk daarbij aan lichaamshaar bij de intieme zones. Het speciale opzetstuk zorgt ervoor dat irritatie voorkomen wordt en dat het er toch verzorgd uitziet.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste baardtrimmer voor lange baard Philips Series 3000 BT3226/14

Hierom zijn we fan:
 • Bedraad/Draadloos – Opbergzakje
 • Prijs
Let hierop:
 • Precisietrimmer
 • Opvangsysteem
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 58,30
Accuduur: 60 minuten
Minimale en maximale kniplengte: Min: 0,5 millimeter / Max: 10 millimeter
Zelfslijpende messen: Nee
Merk: Philips

De beste tondeuse baard trimmer is wat ons betreft dat Philips Series 3000 BT3226/14. Dit komt allereerst door de zeer voordelige prijs ten opzichte van de concurrenten. Hierdoor is het een goede baardtrimmer die het trimmen van een baard toegankelijk maakt.

Het opbergzakje zorgt ervoor dat je eenvoudig alle accessoires op kunt bergen. Zo is er ruimte voor:

 • Onderhoudsborstel
 • Opbergetui
 • Opzetkammen

Doordat je de accu zowel bedraad als draadloos kunt gebruiken, weet je zeker dat je altijd de mogelijkheid hebt om te scheren. De accuduur is met 60 minuten prima in orde, maar wellicht wat aan de lage kant als we dit vergelijken met de concurrentie.

De focus van deze baardtrimmer ligt ook echt op het trimmen van de baard. Waar andere modellen kiezen voor allerlei extra functies, houdt deze baardtrimmer het bij de kern. Dit maakt de baardtrimmer uitermate geschikte voor het trimmen van de baard of het gebruik als tondeuse.

De nadelen

Een van de grootste minpunten van deze baardtrimmer, is dat een precisietrimmer ontbreekt. Hierdoor heb je niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld je nekharen of bakkebaarden tot in perfectie te scheren. Het kan wel met dit apparaat, maar zorgt er wel voor dat je secuur te werk moet gaan.

Daarnaast ontbreekt ook het opvangsysteem dat sommige concurrenten wel hebben. Hierdoor ben je genoodzaakt om voor de zekerheid even met de stofzuiger door de badkamer te gaan. Dit is wel een aspect wat we graag anders hadden gezien.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste baardtrimmer die ook scheert Braun BT7220

Hierom zijn we fan:
 • Scheeropzetstuk
 • Accuduur
 • Precisietrimmer
 • Gillette scheermes
Let hierop:
 • Opbergetui
 • Neushaartrimmer
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 54,99
Accuduur: Min: 1,0 millimeter / Max: 20 millimeter
Minimale en maximale kniplengte: 100 minuten
Zelfslijpende messen: Nee
Merk: Braun

De Braun BT7220 is niet de goedkoopste baardtrimmer, maar biedt wel enorm hoge kwaliteit. Dit komt vooral door het feit dat je met deze baardtrimmer ook de mogelijkheid hebt om jezelf glad te scheren! Dit is een duidelijke onderscheidende factor ten opzichte van de concurrenten.

De vele accessoires die zijn meegeleverd, maken dit een erg complete aankoop. De baardtrimmer kun je dus ook als vervanging van je scheerapparaat gebruiken. Zo krijg je onder meer:

 • Adapter
 • Opzetkammen
 • Precisietrimmer opzetstuk
 • Scheer opzetstuk

Met een accuduur van maar liefst 100 minuten kun je zorgeloos meerdere keren achter elkaar je baard trimmen. Let er wel op dat deze niet bedraad te gebruiken is, waardoor je wel altijd de trimmer moet opladen voor gebruik.

Wat ontbreekt er?

Hoewel er een opbergzakje is meegeleverd, hebben we ervaren dat deze niet erg handig in gebruik is. Het is namelijk een groot zakje waar je alles in moet doen, zodat het ook altijd even zoeken is naar de juiste opzetstukken. Ook moet je opletten met het meegeleverde scheermes in het zakje.

Daarnaast ontbreekt helaas een neushaartrimmer. Voor deze prijs hadden we wel verwacht dat deze meegeleverd zou zijn. Toch zijn er nog genoeg toepassingen waarvoor je de trimmer kunt gebruiken, waaronder voor je baard, hoofdhaar of andere lichaamsbeharing.

Al met al maakt dit de Braun een meer dan uitstekende baardtrimmer die we vooral zouden aanraden door de multifunctionaliteit. Hoewel dat kniplengte begint bij 1 millimeter, kun je deze met stappen van 0,5 millimeter verstellen tot maximaal 20 millimeter. Dit maakt de baardtrimmer voor veel mannen geschikt.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-

Hoe wij baardtrimmers vergelijken

Baardtrimmers zijn er in allerlei soorten en maten, met eigen specificaties, opzetstukken en specialiteiten. Het is daarom ondoenlijk om al deze apparaten stuk voor stuk te gaan testen en in deze review op te nemen. We hebben daarom alleen baardtrimmers getest die aan vooraf opgestelde criteria voldeden waar veel mannen profijt van hebben. Dit zijn:

 • De kniplengte: We willen natuurlijk alle mannen kunnen voorzien van een goede review. Daarom hebben we gekozen voor een kniplengte die minimaal 1 millimeter moet zijn. Dit is namelijk de lengte waarop je kunt zien dat de baard verzorgd is, maar toch zichtbaar. Als maximale kniplengte hebben we minimaal 10 millimeter aangehouden voor mannen met een vollere baard. Dit kun je niet met een scheerapparaat bereiken.
 • Accessoires: We hebben daarnaast ook alleen trimmers opgenomen waarbij je verschillende accessoires en opzetstukken krijgt om het trimmen van de baard wat gemakkelijker te maken. In sommige gevallen gaat het daarbij om één of enkele opzetstukken, terwijl andere modellen juist veel opzetstukken meeleveren.
 • Accuduur: En tot slot moet de accu minimaal een uur meekunnen. Zo kun je de baardtrimmer ook meenemen op een weekend weg, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat deze halverwege leeg is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een baardtrimmer? – Koopgids

Het kopen van een baardtrimmer vergt nogal wat onderzoek. Want niet elke baardtrimmer is geschikt voor elke baard. Het is daarom belangrijk om op bepaalde aspecten te letten bij het kopen van een baardtrimmer. Hieronder hebben we een aantal belangrijke zaken op een rij gezet:

 • Veelzijdigheid: Kijk tot slot ook nog welke lichaamsdelen je er mee wilt trimmen. Voor het trimmen van de intieme zones zijn vaak aparte instellingen nodig die ervoor zorgen dat het minder irriteert na het scheren.
 • Bedraad/Draadloos: Net zoals bij een scheerapparaat, heb je trimmers met en zonder draad. Een draadloze trimmers kun je overal gebruiken en handig ergens mee naartoe nemen, terwijl hier wel het nadeel aan kleeft dat de accu leeg kan. Trimmers met draad beschikken vaak over meer power. Houdt hier dus rekening mee.
 • Opzetstukken: Let ook op de opzetstukken die worden meegeleverd. Standaard worden er natuurlijk altijd opzetstukken meegeleverd, maar het kan zijn dat deze niet aansluiten bij jouw wensen. Lees dus altijd goed de specificaties door voordat je de baardtrimmer koopt. Evenals bij elektrische tandenborstels passen niet alle opzetstukken op alle baardtrimmers, dus ook hier moet je rekening mee houden.
 • Wet&Dry: Tegenwoordig zijn er ook trimmers die je onder de douche kunt gebruiken of zonder scheerschuim of lotions. Dit maakt ook het schoonmaken een stuk gemakkelijker, waardoor je niet met de stofzuiger door de badkamer hoeft. Toch is niet elke baardtrimmer voor Wet&Dry omstandigheden te gebruiken en hecht niet iedereen hier waarde aan.
 • Gebruiksgemak: En tot slot nog het gebruiksgemak, wat natuurlijk bij alle elektronica belangrijk is. Ben je veel op reis of neem je de baardtrimmer mee naar de sportschool, je werk of de sportclub, dan is een reis-vriendelijke trimmer natuurlijk aan te raden. Een draadloze trimmer is daarvoor extra handig.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een baardtrimmer?

Een baardtrimmer zorgt ervoor dat je een nette en verzorgde baard hebt. Hierbij kun je zelf de lengte instellen. Let er daarbij wel op dat een trimmer ervoor gemaakt is om je baard niet glad te scheren. Je gebruikt een baardtrimmer dus echt om de baard in model te brengen.

Hoe maak je een baardtrimmer schoon?

Het schoonmaken van een baardtrimmer doe je door het opzetstuk te verwijderen en deze schoon te maken met water. Daarnaast zit er altijd een borstel bij om de hardnekkige haren tussen het apparaat te verwijderen. Eventueel kun je de trimmer na het schoonmaken met olie behandelen om het apparaat langer mee te laten gaan.

Welke baardtrimmer past bij mij?

Welke baardtrimmer bij je past is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet je rekening houden met het aantal instellingen, het vermogen van de batterij of het feit dat een trimmer waterdicht kan zijn. In bovenstaand stuk vertellen we je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een baardtrimmer.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *