Babyfoon gebruikerstips

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020
Luvion Grand Elite 3 Connect babyfoon

Babyfoons zijn over het algemeen erg eenvoudig in gebruik. Meestal is het een kwestie van uitpakken, opladen en aanzetten. Toch zijn er een aantal tips die het gebruik makkelijkere en vooral ook veiliger maken.

Afstand van het ledikantje

Rondom het thema straling zijn er veel meningen. Volgens experts is de DECT-straling op bijv. een babyfoon met bewegingsmelder binnen de afstand van een meter of groter te verwaarlozen. Zorg er dus voor dat tussen het ledikantje en je kindje minimaal een meter afstand zit. Ook is het belangrijk dat je de babyfoon buiten bereik van je kindje en eventuele oudere kinderen houdt. Dit is niet alleen belangrijk omdat een babyfoon geen speelgoed is, voor je het weet ben je de babyfoon kwijt en zit je met een probleem als je jouw kindje in bed wilt leggen.

Privacy en veiligheid

Als je babyfoon met bijv. een camera hebt die op Wi-Fi werkt, dan is het belangrijk dat je regelmatig de software van de babyfoon update. Ook is het belangrijk dat je een sterk wachtwoord kiest. Je wilt namelijk niet dat derden zomaar op jullie babyfoon meekunnen kijken. Je weet maar nooit wat iemand anders met deze beelden en informatie kan doen. Zo kunnen beelden op internet worden geĆ¼pload of weet een inbreker precies wanneer je wel of niet thuis bent.

Ben je nog op zoek naar een goede babyfoon? Bekijk dan de top 10 met de beste babyfoons van dit moment. Als je uit de top 10 een babyfoon kiest, dan weet je zeker dat je een betrouwbare babyfoon in huis haalt.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer